Ако се стигне до тестване в училищата, ще се взима материал от слюнка

Кацаров не посочи конкретен период за пика на четвъртата вълна
2 сеп 2021 12:28, Нели Христова
61
Ако се стигне до тестване в училищата, ще се взима материал от слюнка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Ако започне тестване на деца в училище, то ще се използват само щадящи и одобрени тестове. Ще се взима материал от слюнка. Това заяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров, след като МЗ обяви ограничителните мерки срещу COVID-19, които влизат от 7 септември, предаде БГНЕС.

На въпрос на БГНЕС какво могат да направят хората, които са преболедували и вече изминава шестмесечния им период, министърът коментира, че имат два варианта:

"Преболедувалите, на които им изтича сертификатът или да се ваксинират, или да се тестват при пътуване", посочи Кацаров.

От думите му стана ясно, че страната ни има право да дарява ваксини, чиито срок на годност изтича и поясни, че други държави не само даряват, но и продават такива препарати.

По отношение на третата доза, д-р Кацаров каза, че се чака решение от Европа и препоръча, ако се даде такава възможност, хората да си поставят.

На въпрос кога се очаква пикът на четвъртата вълна, Кацаров не можа да посочи конкретен период, но коментира, че ако спазваме мерките, то тя ще бъде по-кратка и ще мине по-бързо, в противен случай ще се проточи и ще платим висока цена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
16
 
29
 
! Отговори
Бay преди 2 години
това ще е хитро. Да не се тормозят децата с бъркане в носа.