Ще бъдат ли въведени по-строги мерки за ограничението на COVID-19?

Собственици на заведения ще протестират във Велико Търново
2 сеп 2021 07:47, Нели Христова
33
Ще бъдат ли въведени по-строги мерки за ограничението на COVID-19?
Снимка: БГНЕС

Днес здравният министър Стойчо Кацаров ще съобще дали ще се стигне до затягане на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 в страната.

В понеделник главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предложи в свой доклад по-строги ограничения срещу разпространението на болестта. Здравният министър поиска становището на бизнеса и браншовите организации за направените предложения.

Някои от тях са представяне на "зелен сертификат" в различни търговски обекти и ограничаване на провеждането на редица обществени мероприятия заради струпването на много хора на едно място. Предложените мерки ограничават и работата на заведенията.

Същевременно собственици на дискотеки и заведения излизат на протестно шествие във Велико Търново. Недоволството е насочено срещу предложенията за по-строги противоепидемични мерки за бранша, които включват и затварянето на нощните заведения.

По време на шествието на протестиращите е предвидена 30-минутна блокада на ключово кръстовище в града. Шествието ще приключи пред сградата на общината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте Ричи Алибегов здравен министър. Няма какво да бавите това решение. Той е най-наясно къде вируса вирее.
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ще си стоим затворен "Освен, ако не е абсолютен ненормалник." Или комунист, който пет пари не дава за живота ви, ако отнемането му ще му осигури втори мандат ..... оооопс.
7
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някои хора трябва да бъдат разследвани за това защо България е на първо място в Европа по смъртност на глава от населението при втората, третата и сега при четвъртата вълна. В някой от случаите дори в челните места в света! Сега чакаме бизнеса да диктува на министъра какви мерки да предприеме. Че за какво ни е тогава министър изобщо?!? Да ходим да питаме за всяко нещо еди кой си и така и правителство няма нужда да плащаме за излишни неща... То бива идиотизъм, но това просто....
6
0
 
1
 
! Отговори
Путин преди 2 години
До Евроатлантик Една лотарийка? При нас много ги обичаме!!!
5
29
 
17
 
! Отговори
Ще си стоим затворен преди 2 години
Ако не се въведе задължителна ваксинация за учители на 15-ти няма за започне нищо. Това е ясно. В Англия и САЩ живота се върна към нормалността. Имам познати, които живеят там. Разликата е, че за съсловия като доставчици, учители, здравен персонал се въведе задължителна ваксинация. Тук ще се влачим с години, но ние сме си опашкари. Никой няма да пусне неваксинирани даскали и лапета да развъртят вируса в класните и после да го пуснат за вкъщи.
4
8
 
18
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Истината е в дупченето, колкото повече се дупчим толкоз по добре.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да подпишат информирано съгласие, че като се въведат строги мерки след 2 седмици пандемията ще е изчезнала !.Другите нали се ваксинираха и въвеждаха Локдауни с невиждана ярост ? Изчезна ли Пандемията при тях или стигнаха до Му мутацията как са статистиките. След всеки Локдаун и строти мерки май почват да търсят донори на плазма ? Тоя що е без маска, де глоба де.?
2
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчо, какво става, обади ли ти се Ричи Алибегов да ти каже как да си вършиш работата? :))))
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другари,дайте да дадем, всички дружно да се набодем.