500 блокираха Е-79 заради новите мерки срещу COVID-19

Протестиращите предизвикаха суматоха
Обновена: 4 сеп 2021 22:18 | 3 сеп 2021 18:15,
66

Снимка: БГНЕС

Собственици и работещи в заведения и нощни клубове блокираха главен път Е-79 край Благоевград за половин час, а след това предизвикаха затруднения и по  кръговото кръстовище между главния път и АМ "Струма".

На протеста се събраха 500 души, които носиха транспаранти „Свобода за бизнеса“, „Искаме“ да работим“, както и плакати с текст: „КОВИД няма почивен ден“, „Не на вечерния час“ и мн. Други., предаде БГНЕС.

След снимки за спомен е интервюта към 14.45 ч. протестиращите тръгнаха по Е-79 в посока кръговото кръстовище с АМ „Струма“, която се влива в главния път.

Веднага обаче яха спрени от два кордона полиция. Трафикът по Е-79 за излизане и влизане в Благоевград бе спрян. След като 30-на минути дюдюкане и свирене, протестиращите не пробиха кордона и седнаха на асфалта. Към 15.10 ч. се върнаха обратно.

Още по темата
С изненадващ маньовър протестиращите се качиха по автомобилите и потеглиха към кръговото кръстовище. Там движейки се бавно парализираха трафика по И-79 и АМ „Струма“.

След това потеглиха към Благоевград но след 50 метра спряха и слязоха от автомобилите.

Полицаите пренасочиха трафика към Благоевград през автомагистралата, а пътуващите към Сандански, Банско и ГКПП „Кулата-Промахон“ бяха връщани на изхода на града при кв. "Струмско".

Протестът, предизвикал хаос в най-натоварения ден днес за трафик, приключи към 16 ч. без задържани и ексцесии, нещо повече-полицаите днес бяха далеч по-благосклонни към протестиращите за разлика от миналогодишните протести.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прави са хората. Кацата разпродаде ваксините, сега ще си измива ръцете с ресторантьорите. Да се беше разходил до Благоевградско да види каква е подготовката на завиденията за обществено хранене за следваща вълна. Сега преписва от Борисов, ама Борисов кръстосваше цяла България с ,,жипката,, да проучва нужди,организира мерки,да контролира мерките. Пияниците на Радев ще ядатдърво.
51
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев получи разрешително за оттегляне в ,,заслужен отдих,,
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите мерки са едно. Компенсациите са друго. Съвсем трето е обществената подкрепа. А каква подкрепа от хората очакват в Благоевградско? Та нали само преди 10 дни в техен хотел 20 деца спортисти заболяха от Салмонелоза. Как може така? Значи нищо не правят за подобряване на хигиената,а си карат по старому . Кошмари в кухнята.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Форлойтерите на протеста целящ свалянето на служебния кабинет и президента ген.Радев в поход срещу втвърдяване на мерките срещу ковид вируса. Собствениците на заведения и нощни клубове много добре знаят,че ако такива мерки не се вземат, клиентите ще се натръшкат за 20-30 дни, но целта е да се върне Боко на всяка цена и да започне отново "старата песен". От ЕС мълчат и чакат Мутрата да се върне, иначе САЩ ще изметат крaдливите от ГЕРБ. За Мутрата връщане назад няма - или на власт, или в затвора.
48
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
...срещу какво протестират...а да срещу платеното им от гроб-дпс...няма ограничения...няма кпп-та като при бойко,носете маски...отстояние метър и половина...е продаващите дрога нощни...като на петковци...***,дпс-гроб...те ги държат...те обричат Народа ни на смърт...Народа ни плаща със животите и парите си..."протестите"организирани от престъпниците дпс-гроб!
47
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мали ...и му викате...димокрация,шепа хора продаващи наркотици и ***,алкохол...затварят държавата ни за да им платим...мерки-рекет..а опитайте в гърция например...няма излезете от затворите,Народа ни трябва да плаща такса здраве...погребения...за да може тези да си...простутуират!...палициятапда си свърши работата...Народа иЗдравето му...или кражгбите на...търгаши!!!маайте минуси...ама предпочитам живи и здрави българи...пред богати...търгаши!!!
46
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е полицията? Спи ли? Къде в цивилизонания свят блокират магистрали ? Да се разкарат всички аутсайдери анархисти!терористи!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сички ша омрем, предупредителен смс от ГЗ
44
5
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Братя българи! Припомнете си - какво пише на сградата на Народното Събрание: "Обединението прави силата"! Нека не се разделяме, а обединим срещу дискриминационните и рестриктивни мерки? Август месец бях на ресторант във Варна. Пукаше се по шевовете от клиенти! Изненадах се, че бяха вдигнали цените! Но дами и господа, и в хипермаркетите са вдигнали цените! Ресторантът не е социална кухня за бедни, нали? "А без пари не пускат в ресторант, дори и най-добрия музикант" - Жоро Минчев, лека му пръст
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранчето протестираше срещу ковид сега ще види кон боб яде ли
42
1
 
4
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Да правят като вятъра тия
41
2
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Мярката 60/40 беше въведена за пълно затваряне. Сега има само ограничение от 50%, следователно мярката трябва да е 30/70, а ДДС да се върне на 20%, предвид това, че хората не са толкова уплашени и ходят спокойно на кръчма. Не желая повече да спонсорирам кръчмарите. Ако не им уйдисва, да си сменят профила.
40
4
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Алибегов обвинява правителството, че не ме ваксинират насила. Аз съм против да им се плащат каквито и да било помощи. И върнете ДДС на 20%. Не съм длъжен да го подпомагам. Моите доходи също паднаха наполовина. В крайна сметка всеки сам си носи кръста. Щом е избрал да бъде кръчмар, ок. В хубавите времена той щеше ли да ми подари сладолед без пари?
39
8
 
10
 
! Отговори
Агент Гибс преди 2 години
Платените жалки герберастки агонии! Защо не протестираха при пълното затваряне!? Жалки сте и само НАП ще ви оправи!
38
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без блокади и барикади за постоянно няма да стане. Радевците разбират само от лопати по главите!
37
7
 
7
 
! Отговори
Курш.ум за министъра преди 2 години
Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще се ОТЪРВЕМ и от Маските и от Вирусите... Здравния министър, ЗАЕДНО с разни араби и китайци РАЗНАСЯТ вируси навсякъде.. Куршум за тоя. А след това, МАХАНЕ на маските и ИЗГОНВАНЕ на всякакви араби и китайци от България !! Като оня Афганистански Ислямски ВИРУС, който искал да домъкне още 14 вируса- ислямски змийчета...
36
13
 
13
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
В Швеция 83% от населението над 15 години е ВАКСИНИРАНО. В болниците има 150 души / Швеция е 11 милиона/. А в болниците на България 4000. Ваксинирай се и ти като в Швеция и тогава се сравнявай с нея. Швеция има 14000 умрели.
35
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицията този път е на страната на хората. Нека дойдат в София да питат фигуранта защо им убива бизнесите.
34
2
 
7
 
! Отговори
хм преди 2 години
тези НЕ са протестъри, тези са Протестиращи! и пик мисли така.
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицаите са препъни камъните в тази война. Война се води, ако още не сте разбрали.