ДАЗД се самосезира за убитото от дърво момченце

Специалист от ДАЗД работи със семейството и съучениците на детето
Обновена: 3 сеп 2021 16:04 | 3 сеп 2021 15:57,
14
ДАЗД се самосезира за убитото от дърво момченце
Снимка: БГНЕС

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала за трагичния инцидент, при който дърво уби 9-годишно момченце в монтанското село Пърличево.

От агенцията са провели разговори с представители на отдел „Закрила на детето“ в Берковица. Установено е, че детето е починало, след като отсеченото от баща му дърво се е стоварило върху него. Предприети са действия по подкрепа на семейството и съучениците на починалото момче.

Класният ръководител не е информирал всички родители на съучениците  му за трагедията.

Още по темата
Обсъдена е необходимостта от оказване на помощ на децата от класовете на други две деца от семейството, с цел правилно приемане на инцидента и недопускане на допълнителни кризи и рискове за тях. Установено е, че родителите също се нуждаят от психологическа подкрепа, както и двете по-големи деца в семейството.

С цел подкрепа на децата, родителите, съучениците на трагично загиналото дете, както и на педагогическите специалисти в училището, ДАЗД организира предоставяне на кризисна интервенция по случая за плавно приемане и преодоляване на травмата от смъртта на детето.

Ангажиран е специалист от екипа експертни психолози към Държавната агенция за закрила на детето, с богат опит и практика, който от 02.09.2021 г. е на място в гр. Берковица и е започнал специализирана работа първоначално със семейството, а впоследствие и с останалите деца и педагози, които са заявили необходимост от подкрепа.

Държавната агенция за закрила на детето продължава да координира процеса по оказване на психологическа помощ на засегнатите деца, родители и учители, както и по отношение на планиране на дългосрочни мерки за подкрепа на другите две деца в семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РЯЗАНЕТО НА ДЪРВО Е МНОГО ТРУДНА РАБОТА! ИМА КЛИПОВЕ В НЕТА КАК ТОЙ ГО РЕЖЕ ДА ПАДНЕ НА ЛЯВО , А ТО ПАДНА НА ДЯСНО И МУ СМАЗА КЪЩАТА :D КАТО Е РЯЗАЛ ДЪРВО БАЩАТА Е ДЛЪЖЕН ДА КАЖЕ НА ДЕТЕТО ДА СЕ СКРИЕ ЗАД ЗДРАВО ДЪРВО! И ПА ПАДНЕ ДЪРВОТО ВЪРХУ ДРУГО ДЪРВО ПАК ШАНСА ДА ОЦЕЛЕЕ Е ГОЛЯМ!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Предприети са действия по подкрепа на семейството и съучениците на починалото момче" - много ми е интересно какви са тези действия и какво са казали на семейството и съучениците на момчето от ДАЗД. Може би: "Детето умря. Трябва да мислим положително. Животът продължава. Да гледаме напред" и други подобни глупости. В такива случаи е най-добре да замълчиш.
10
0
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НОВИНАТА Е ОТ МИНАЛАТА СЪБОТА! ДЪРВОТО НЕ Е ПАДНАЛО СЛУЧАЙНО, А Е БИЛО ОТРЯЗАНО И ПРЕМАЗАЛО МОМЧЕНЦЕТО!
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да кажа, че след като ги изрежат дърветата- тези хора стоящи зад тях понякога си заживяват доста добре финансово обезпечен живот, просто точно това дърво е гадняра момче- И. Д. С. А детето е момиче- Й. Б.П. И принципно си има доста други функции в живота, но не е една от курвичките явно рекламиращи дрехи и музика по улиците!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ооо поръчково убийство на дървета от кмета ясно дебела е работата, това са знаещи какво правят хора и дървета!!!
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е едно доста отмъстително мръсно дете, но явно това заслужава, който убива дървета зад, които стоят истински хора намира същото в замяна око за око живот за живот!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата трябва да се самосезира.Веднага след инцидента кметът на селото заяви пред камери,че той го е пратил да отсече 6 дървета и последното се е стоварило върху детето. На много въпроси в тази връзка трябва да отговори кметът.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Етноса етноса пак се крие
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А полицията ще се самисезира ли незакоххата сеч от въпрония.
3
1
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Кога сечеш дърво, деца не трябва около теб да има, щото дървото точно върху им ще падне.Те не знаят как да се пазят.Този сам си е затрил детето, защото мисли, че природата му е длъжна и трябва само да му дава.Той кога е дал нещо на таз природа? Дърво ли е посадил, градина ли е прекопал и полял? Всичко на готово искат тия от махалите и дори незнаят как децата си да вардят.Питам нашия Музафер от село щазо правят деца като не могат да ги гледат, пък той са хили и вика: Харесва ни технологията бате!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, при случая с Московски службата за закрила на дететото КОГА се беше задействала?
1
1
 
12
 
! Отговори
Честен преди 2 години
Бащата какво е отсякъл?