Депутатите пак не успяха да се разберат за пенсиите

Отложиха финала на актуализацията на бюджета на ДОО за утре
97
Депутатите пак не успяха да се разберат за пенсиите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите отново не успяха да се разберат за пенсиите и по предложение на Йордан Цонев от ДПС прекъсната заседанието и оставиха финалната актуализация на бюджета на ДОО за утре.

Бюджетната комисия ще се събере извънредно днес, за да уточни всички подробности около това откъде ще дойдат парите за възрастните хора.

Още по темата

До ситуацията се стигна, след като вчера законотворците освен поправките на бюджетната комисия за актуализация на пенсиите, приеха и предложенията на ГЕРБ и ДПС за добавка съответно от 100 и 120 лева за възрастните хора. Предвиденото увеличение на приходите в бюджета обаче не стигат за всичко това.

След спешни консултации с финансовото министерство председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански от ИТН предложи от 1 октомври пенсионерите да получават 120 лева добавка до края на годината. Обезщетението за втората година от майчинството да скочи от 380 на 650 лева също от 1 октомври.

От 25 декември 2021 г. минималната пенсия да стане 370 лева, а максималната 1500 лева. От 25 декември всички пенсии да бъдат и преизчислени. Увеличение ще стане през преизчисление с по-висок коефициент за всяка година стаж, който нараства от 1,2 на 1,35.

Дали предложението му ще бъде прието, ще решат депутатите на заседанието си утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сбъркан анонимен от 88. СЪЖАЛЯВАМ, НО НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ КАКТО ПОКАЗАХА СЪБИТИЯТА ОТ ПАРЛАМЕНТА СА ИТН, ГЕРБ И ДПС!!!
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влезлите нови партии в 45 и 46 парламент не стават за нищо. Нито правителство съставиха, нито закони приемат. Само с някакви промени се занимават. И за тях не могат да се разберат. Ненужни хора.
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ша са разберат! Тази драма заприлича на забаламосване "тука има, тука няма" и остава усещането, че ще завърши на "тука няма"! А да видим!
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 88 Националните предатели,са ГЕРБ,БСП и ДПС! Ти май,не си в час аратлик!-:(((Партиите на "статуквото" и докато не ги унищожим,ще е дълго време така!
81
0
 
4
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Пенсии за който е РАБОТИЛ И ПЛАЩАЛ данъци, а останалите нямат право да реват. Както са се справяли на младини без работа и пари за данъци, така да се оправят и на старини.
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ, ИЗДАЙТЕ УКАЗ ЗА РАЗПУСКАНЕ НА НС НЕЗАБАВНО И НАЗНАЧЕТЕ ИЗБОРИ НА 24.10.2021. ТОВА НС НЯМА ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА. НА ВСИЧКИ СА ЯСНИ НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТ ИТН, ГЕРБ И ДПС, КОИТО РАЗИГРАВАТ СЦЕНАРИЙ, КОЙТО НЯМА НИЩО ОБЩО С ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!!
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избори до дупка,докато ГЕРБ, БСП и ДПС не се пръснат като пилци!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Окупирали властта от години в милото ни отечество!!!
78
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ 3 ТИ ПЪТ ЗА ИТН И ЗА НИКОЙ ДРУГ!!!!!!!!!!!
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година видяхме,на 2 пъти избори,какво значи старите " кокали" от години,д бранят личните си интереси от партиите на статуквото БСП, ГЕРБ и ДПС!-:((( А уж се правеха пред нас избирателите,че се " различават"? Ами Не! " Мразят" се уж,ама се " гушкат" и гласуват под строй,щом ИТН си " позволи" открито да им отнеме БЛАГИН КИТЕ имали си ги от години!И се гушнаха задружно и гласуваха против всеки дръзнал да им ги отнеме! Е? Кого " представляват" тези,освен самите себе си???!-:(((
76
0
 
9
 
! Отговори
ДжаДжа преди 2 години
Те пък тия за кво ли се разбраха. За кабинет ли, за министри ли, за политики ли. Че Бойко не става за нищо, така е. Ама и новите не са стока. Особено Славчовите псевдо мутри с манталитета на диви животни.
75
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 73 Ех СТРАНДЖА! Това "Другаре" те издава под какъвто и профил да се скриеш бре Герберска подлого!!-:(((((
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От снимката си личи, че много мирише в това народно събрание. Мирише на дър ти пенсии с пенсии 1620лева!!!
73
12
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Ей хора,не знам дали изобщо разбирате какво се случва,но ако това " статукво" БСП, ГЕРБ и ДПС не се РАЗБИЕ,ще сме дълго време без правителство и нормално работещи институции в държавата ни! Тези " стари депутати" представящи ни с години,май са се " оправяли само себе си"!-:(Тоест лучени икономически интереси! Ето че разбрахме,защо Трифонов не може,да състави правителство!!! А го " обвинявахме" всички че и аз! Прав е! Държат се ЗДРАВО Партиите н статуквото!-:( Ще гласувам Пак за ИТН! Събудете се
72
4
 
10
 
! Отговори
Текстът, преди 2 години
който Тошко иска да вкара е абсолютно ненужен, защото Конституцията не допуска принудителна ваксинация. Неговият текст, макар на пръв поглед да е против принудителната ваксинация, всъщност е в нейна полза, защото той иска да препоръчва. Какво цели следователно? Да съблазни с тези думи "антиваксърите", за да гласуват за неговата партия, а след това той да пропагандира ваксините. С един куршум иска да удари два заека, понеже рейтингът му е смазан, но "антиваксърите" са много по-умни от него.
71
1
 
13
 
! Отговори
sa преди 2 години
това не депутати а маскари
70
4
 
8
 
! Отговори
Баси преди 2 години
Цялата караница е дали да се даде на народа или да не се даде.Ясно...пак няма да гласувам .
69
8
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Дрогаре, навремето вашия дрогар Серж от БСП направи същият трик. Като видя, че ГЕРБ печели, качи пенсии и заплати и ги остави да се оправят с празна хазна. ГЕРБ обаче се справиха. Да ви видя сега вие как ще се оправите :))) Щото то не може хем да крадете, хем да давате. Може да поискате назаем от Боко, че в отключеното нощно шкафче има 7 трилиона евро, откраднати от вас :)))))))))))
68
1
 
4
 
! Отговори
Айде вместо преди 2 години
да вдигаме пенсиите на пенсионерите да купиме още 2000 машини щото ще трябват за избори 2 в 1.
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема по-утре пани модчета от вас, заклевам се......хахахахах :))) Що така праиш М А, *** утрепаната кадъна......хахахаха :)))
66
1
 
7
 
! Отговори
работещ-беден преди 2 години
За такива като мен остава празен джоб...