„Марсианци“ и „джедаи“ се регистрираха в първия ден на преброяването

Имало е няколко опита за хакерска атака на сайта на НСИ
8 сеп 2021 11:35,
84
„Марсианци“ и „джедаи“ се регистрираха в първия ден на преброяването
Снимка: БГНЕС

Част от регистиралите се в първия ден на онлайн преброяването на населението у нас са се самоопределили като марсианци и джедаи, съобщи заместник-председателя на НСИ Дияна Янчева.

„Това влошава качеството на информацията. Ние не можем да променим усещането за джедаи, но този отговор отива в категорията „Други”. Молим хората да предоставят достоверна информация”, призова тя.

Още по темата
Очакванията на НСИ са електронно да се преброят поне 70% от населението, предаде Нова тв.

А вчера преброяването по интернет започна с фалстарт. След хакерска атака и технологични проблеми в системата то блокира.

„Имаше няколко опита за хакерска атака срещу сайта ни. Опитите за проникване сутринта бяха от IP адреси от Швеция.

Следобеда блокирахме атака от китайски хакери. Имаше и претоварване на системата от големия брой желаещи да се преброят. Благодарим на всички за проявеното желание”, каза Дияна Янчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
17
 
! Отговори
До чвор преди 2 години
Китайски хакери само във фантазиите на посерковците в гдбоп. Те там не са нормални. Тук някой писа, че трябва да бъдат уволнени. Е съгласен съм, трябва да бъдат уволнени. И без друго само хвърлят чоп кой торент да свалят.
49
1
 
22
 
! Отговори
Декларатор преди 2 години
Днес, 08 септември 2021 година, в 12:33 порталът за онлайн регистрация НЕ РАБОТИ. Надявам се скрийн-шота, който направих да послужи пред съда при евентуално съдебно оспорване на наложената ми глоба.
48
0
 
28
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- А "щурмоваците" на Дарт Вейдър какво чакат още?
47
0
 
14
 
! Отговори
Любопитко преди 2 години
Не, че нещо, но каква е идеята въвеждащата страница да е базирана на БЕЗПЛАТНАТА WorldPres СУС /система за управление на съдържанието/ ?! Нямали са пари за web developer ли?
46
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още като си въведете ЕГН и се вижда всичко от системата. Не може да излъжите системата. На мен ми изписваше длъжност Старши учител и беше заредено от системата без да съм писала какво работя или дали работя.След въпроса за образование надолу се зареди длъжността. Вие не попълвате празна бланка. Тази бланка е свързана с информацията за всеки до момента и се прави заради промените, които са настъпили след 2011г. както и за младите хора, които са променили статуса си.За нас по- възрастните се знае.
45
0
 
37
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Щом ще могат да проверят дали съм се преброил и да ми пишат глоба ако не съм, тогава какъв е смисъла да се броя? За доходите ми да питат НОИ, за ЕГН, номер на лична карта и тн., да питат МВР, а за това дали съм в държавата да питат Граничните, НОИ дали се осигуряват тук и тн. Просто да се пита държавата сама себе си!
44
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха хахааааааа, и защо им е китайските хакери да ви спират тая тъпотия.
43
1
 
27
 
! Отговори
Йода преди 2 години
Е къв да са пиша???
42
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера как няма нито едно интелигентно лице в тези институции... и тая като оядена свинка...
41
0
 
20
 
! Отговори
Размисли и Старсти преди 2 години
Защо е нужно преброяване, след като всичко онова което се иска да напишеш се ЗНАЕ?!Иначе това е идея, ще се пиша Венерианец!
40
2
 
25
 
! Отговори
до 37 преди 2 години
Не ги интересуват някакви хладилници или дали сестра ти има колело. Не ги интересува дограмата и пералнята, нито климатика и там другите дистанционни или бойлера. Интересува ги пакета лични данни да държавата и те не го искат, за да го ползват. Вероятно го искат, за да го продават на някой друг. Онзи друг не се знае за какво ще ги използва. И никой не е казал да си изписвате всички екстри в къщите си. Просто се пребройте коректно като образование и религия. Другото е за статистиките как живеете.
39
2
 
33
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 години
Ще глобявате, а? 160 лева сте щели да ме глобите ако не се преброя, а ?! Ама аз исках пък вие не ми дадохте възможност! Скрийн-шотове имам по часове и минути. Аре да ме глобите, че адвоката ми да дръпне напред с едни 1000 лева хонорар! Делото е елементарно! Пък непознат човек да ми влезе в къщата и да ми носи вируси точно пък в тоя момент няма как да стане!!!
38
1
 
19
 
! Отговори
gio преди 2 години
аз се писах ци*га*хин, че ром не ми харесва и исках да съм точен в самоопределянето си. Сега отивам се запиша за помощи и ще се жалвам от всичко и на всички и всички ще сами виновни, ако ме третират за нещо не според закона ще се обоснова с културните особенности на етноса. Само жената не беше много доволна, че стана ци*****ка
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 35Напротив, сега искат явно и опис на покъщнина. Тоест ако имаш 2 телевизора, печка, пералня, климатик, изолация му държиш края :)
36
1
 
12
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Те не атакуват пощите на хората, а сървъра на Преброяване. Няма нищо общо вашата поща. Те искат да влязат в база данни на сървърите с цялата информация. Във вашата поща нищо няма да намерят, освен ако не сте си подредили там буурканите с туршията.
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обявят какви заплати вземат в този НСИ та да стане ясно на населението защо идат тези напъни с броенето. Тези данни които ще събират ги има на толково много места, трябва само някой да си размърда трътката да ги събере. Царе сме в организирането на кухи скъпи и безсмислени мероприятия
34
0
 
19
 
! Отговори
Сидхи преди 2 години
Мани ги тия Джедаи. Това са лигавщини. Аз съм от Сидхи-те!!!
33
0
 
9
 
! Отговори
Прост въпрос: преди 2 години
Незаконно построеното как ще го пишат?!Защото се застрахова без проблем.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре е все пак, че не са се определили като талибани или психопати. Но какво да правят като са с психични отклоненя? Сега е момента да ги освидетествате.
31
0
 
18
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 години
Тея преброители с полиция ли идват? Какво ме интересуват, не искам нито да ме питат нещо, нито да влизат. Отделно могат и ковид да натресат. И без туй влизат във всички компютри и ни следят нон стоп. Само им трябва изкуствен интелект за да получат пълен анализ за секунди на всеки