46- ото НС надминало и най-лошите очаквания - скандали, обиди, обвинения...

Партиите едва ли щели да убедят избирателите, че носят устойчиво управление
182
46- ото НС надминало и най-лошите очаквания - скандали, обиди, обвинения...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както 45-ото, така и 46-ото Народно събрание започна със заявката да възроди духа на парламентаризма. Една заявка, която беше в синхрон с очакванията на голямо мнозинство от българските граждани. След това, което се случи в 45-ия и 46-ия парламент, се страхувам, че това убива на парламентаризма, каза за БНР Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

По думите ѝ най-лошите очаквания са били надминати.

Още по темата
"Надминати по отношение на спорове, на процедурни хватки, обвинения най-грозни, корупционни съмнения, да не се връщаме към това, на което сме свидетели. И в крайна сметка ние виждаме преход от безплодност към силни обвинения в корупция, което във всички случаи подлежи да бъде преразгледано, защото в противен случай заявката на партиите на протеста за връщане на правовата държа, духа на парламентаризма, но и на правото биха били безпочвени и това би отворило нова рана, пробойна в чукащите на прага избори", допълни Димитрова.

Според нея партиите няма да бъдат в добра кондиция, за да обяснят на избирателите, че те са тези, които носят възможността, факела да предоставят едно разумно и устойчиво управление.

Тя коментира, че сега стои въпросът за мотивацията избирателите.

"Ако обобщя - има много силни разделителни линии между всички партии в парламента до степен на нетърпимост и прескачане на нещо, което партиите говорят, но забравят- партиите, народните представители не са в парламента, за да представляват своите сили, а да представляват различни социални групи. Когато са в парламента, представлявайки различни социални групи, те трябва да могат да покажат как тези социални групи биха могли да разговарят, да постигат компромиси и да постигат  устойчиви законопроекти, които да дадат шанс за просперитет на отделни социални групи", посочи тя.

Според нея има предпоставки за поява на нов политически проект.

"Същевременно тряба да сме наясно, че ако той се появи и то на тези избори - това би създало проблеми за самия президент Радев, за кампанията му, защото имаме три партии, които го подкрепят - ИТН, БСП, ИБГНИ, и трите заявиха своята подкрепа за президента Радев, но този проект би отнел избиратели от тези три партии, би поставило в изключително неудобна ситуация партиите, които го подкрепиха", подчерта Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: изборипарламентпартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
7
 
! Отговори
ЖАНА ДАРК преди 2 години
ВСИЧКО ИДВА ОТ ПРОСТАКА -ПРОВОКАТОР И РУСКИ ПРЕДАТЕЛ радеф И ДЖЕНДЪРА ЯЛОВ ОТ УЧИНДОЛ...........
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук се е публикувал "Нощникът на един лудд"
135
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъвто народа такива и депутатите. Радвайте се на избранниците си.
134
8
 
7
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
България имаше устойчиво и успешно управление при ГЕРБ за последните 12 години. Простолюдието водено от червената олигархия направи преврат, като през 1944 година. Я сега купувайте олио на 4 лева и плащайте тока на Ковачки на 25 ст. за киловат да ви дойде акъла, че стабилна и уредена държава не се пипа.
133
2
 
0
 
! Отговори
Ей Шушииии преди 2 години
Шушанче, което поставя въпроса тоя доктор като дюшека метафорично казано е бил много пълен, колко ли удобни диагнози е издал на неудобни лица.Шушанче недей да мълчиш така!!!!Чичоооо, а защо кашляш!
132
1
 
0
 
! Отговори
Ей Шушу преди 2 години
Защо съм още жив ли?Защото имам валидно дело в съда Страсбург за разлика от Симеон 2 Сакскобурготски!Той като го хванали с тлъст дюшек банка като знаел какво ще последва се посамоубил!
131
1
 
0
 
! Отговори
Ей Шушу преди 2 години
Знаеш ли ония доктор дето ми писа диагноза полумъртъв как умря? Хванали го с подкуп горкия и той не можа да го преживее!
130
0
 
4
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
До 161 - Нищо не си казал цяла вечер само спам, колкото да не могат да се прочетат другите коментари. Всеки от нас си говори сам, но малко го осъзнават, ти обаче си отявлен шизофреник. Радвай се, че 21ви век толерира слабите иначе щеше да си чао.
129
0
 
5
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
Изкочиха и измамени от Хаджигенов. Във фейсбук страницата на някакво кафене се описва случка как Хаджигенов им задига 6 бона и се покрива. Но някой дали въобще се учудва. Пълно с мишлета в това събрание.
128
0
 
0
 
! Отговори
То оттогава: преди 2 години
Много неща станаха ... Някой от ме вбесиха ...
127
2
 
0
 
! Отговори
Трите карикатури ли? преди 2 години
"Обесването на Свещенник Кръстьо" беше една инсталация изпълнена пред една църква на БПЦ на дата 18.02.2020 година . Един ден преди годишнината от честването на Обесването на Васил Левски.Някъде до март месец 2021 година бяха изпратени няколко неща до Страсбург - на първото (второ) ми отговориха отказано. След което през март месец 2021 беше пратено едно дело което е валидно, а е валидно, защото не получих отговор и след него три карикатури. Описани по-долу!
126
3
 
0
 
! Отговори
Правилно прочете преди 2 години
Стокхолмски синдромовата нацистка порно концлагеристка пропаганда с елементи на извращения и садизъм - дай я на хлапе в пети клас да я чете- Пеевски ли беше собственик на вестник Шок периода 1996,1997,1998, - пиши му и съпричастие към Третия райх!Лили знаеш кво става в Европа ако некой публикува такова нещо -лежи десет години в затвор!
125
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Някакъв лyд цяла вечер е поствал тук факсовете, които получава от отвъдното...
124
2
 
0
 
! Отговори
Значи глей сега : преди 2 години
В джунглата няма закони има привилегии има кой кого ... Едно мишле минава и гледа из джунглата по закон то не е извършило престъпление , а ако се опитваш да ми правиш психопрофили момченце сбъркал си адреса ... Но когато умишлено и нарочно точно мишленца дето познавам са кой кого ...
123
3
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Всички партии се оляха. Без изключение. Не само Герб, ДПС и БСП. И "партиите на протеста" се оляха. Просто всички са маскари (както е казал бай ***), за кого да гласуваш? Всичките ни партии в момента станаха за смях!
122
2
 
0
 
! Отговори
А преди това: преди 2 години
Уведомих Страсбург за законодателни актове на българската държава въведени от кабинета Сакскобурготски които директно и пряко причиняват дискриминация и нарушават човешки права и поставят 15 000 души в дискриминация и заплащане което не отговоря на ценза и квалификациите им поради различния брой часове, които работят всяка година?И освен ако някой не е взел на абордаж пощенския дилижанс и Страсбург и Хага би трябвало да са напълно наясно със случващото се тук, а моята съвест е чиста!
121
2
 
0
 
! Отговори
Разбирате ли? преди 2 години
С тези три карикатури по Бешков, Близзард, Салвадор Дали, аз сложих края на Дадаистичната година, започнала с "Обесването на Свещенник Кръстьо" (която си е моя авторска работа) - някоя я сви това е добро начало щом отсега ми крадат инсталациите - с което реших да уведомя и Съвета на Европа и Съдът по правата за човека в Страсбург за началото на Сюрреалистичната година. Те май не разбират майтапа за процес на чист психологически автоматизъм, който измества рационализма. Всеки ден го доказват....
120
2
 
0
 
! Отговори
Човек е оцелял, преди 2 години
Защото се е смял , то хуморът ваше нищожество е точно по ваш гръб! И има защо!Защото фактите доказват максимата - кажи шегата да си кажем истината!
119
2
 
0
 
! Отговори
Третата карикатура: преди 2 години
Беше на една котка, която седи чинно в поза мирно и носеща фланелка с надпис S2S (тоест котката е фен на Симеон 2 Сакскобурготски) и отново прилича на мъжки полов орган и дебне едно мишленце!То това е интерпретация по Салвадор Дали аз исках да покажа другата гледна точка не тази на Светлозар Игов за картината на Салвадор Дали:Нацистко дете ядящо плъх или полиморфна перверзия с участието на Фройд! Светлозар Игов пита: Симеончо ли е? Казвам му дааа Симеончо Сакскобурготски е!
118
2
 
0
 
! Отговори
Значи сложих преди 2 години
Доколкото си спомням надписа: Уоu want to say that this has rights?Искаш да ми кажеш, че това има права?Вкарва Страсбург в съучастие за държавна измяна и легитимация на Третия райх!