46- ото НС надминало и най-лошите очаквания - скандали, обиди, обвинения...

Партиите едва ли щели да убедят избирателите, че носят устойчиво управление
182
46- ото НС надминало и най-лошите очаквания - скандали, обиди, обвинения...
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Както 45-ото, така и 46-ото Народно събрание започна със заявката да възроди духа на парламентаризма. Една заявка, която беше в синхрон с очакванията на голямо мнозинство от българските граждани. След това, което се случи в 45-ия и 46-ия парламент, се страхувам, че това убива на парламентаризма, каза за БНР Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

По думите ѝ най-лошите очаквания са били надминати.

Още по темата
"Надминати по отношение на спорове, на процедурни хватки, обвинения най-грозни, корупционни съмнения, да не се връщаме към това, на което сме свидетели. И в крайна сметка ние виждаме преход от безплодност към силни обвинения в корупция, което във всички случаи подлежи да бъде преразгледано, защото в противен случай заявката на партиите на протеста за връщане на правовата държа, духа на парламентаризма, но и на правото биха били безпочвени и това би отворило нова рана, пробойна в чукащите на прага избори", допълни Димитрова.

Според нея партиите няма да бъдат в добра кондиция, за да обяснят на избирателите, че те са тези, които носят възможността, факела да предоставят едно разумно и устойчиво управление.

Тя коментира, че сега стои въпросът за мотивацията избирателите.

"Ако обобщя - има много силни разделителни линии между всички партии в парламента до степен на нетърпимост и прескачане на нещо, което партиите говорят, но забравят- партиите, народните представители не са в парламента, за да представляват своите сили, а да представляват различни социални групи. Когато са в парламента, представлявайки различни социални групи, те трябва да могат да покажат как тези социални групи биха могли да разговарят, да постигат компромиси и да постигат  устойчиви законопроекти, които да дадат шанс за просперитет на отделни социални групи", посочи тя.

Според нея има предпоставки за поява на нов политически проект.

"Същевременно тряба да сме наясно, че ако той се появи и то на тези избори - това би създало проблеми за самия президент Радев, за кампанията му, защото имаме три партии, които го подкрепят - ИТН, БСП, ИБГНИ, и трите заявиха своята подкрепа за президента Радев, но този проект би отнел избиратели от тези три партии, би поставило в изключително неудобна ситуация партиите, които го подкрепиха", подчерта Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: изборипарламентпартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
2
 
4
 
! Отговори
Ани преди 2 години
Всъщност праламентаризма беше разрушен от Мая Манолова и Корнелия Нинова които като две горгони налитаха на Бойко Борисов с безпочвени обвинения и той се отказа да им отговаря. Народа имаше някои надежди в Румен Радев, но той се оказа недостоен за високото доверие което му беше оказано.
96
0
 
0
 
! Отговори
Виж го примитива! преди 2 години
Не я е бил? Значи нищо не е направил!Виж к'во готино момиче! И виж к'во хубави работи. Дай да си ги купим!Ония до него му показва нещо по телефона и тоя почва да се смее!Тормозът казваш не бил работа!
95
0
 
2
 
! Отговори
Бой няма да има! преди 2 години
Така е в тази ситуация ... бой няма има!
94
0
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Не видях бой, значи всичко е ок
93
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
няма лошо...Изборите ги плащаме ние...не ривете от дпс-гроб...сеещи хаос...страхове и заплахи...членка на Нато и ЕС сме...нелепо е да плашите хората...ама вие по мафиотски...със заплахи и черни картини...няма да се случи...та Избори...и никога повече мафията в парламента...ами по делата бре,спазват ли Законите ни...работят ли за просперитета Ви,има ли инвестиции...много е важно!,образованието и здравето приоритет ли са..най-важното!...който работи за това...е нашият ...останалото са ...не са ни
92
0
 
0
 
! Отговори
Чувал ли си: преди 2 години
За тоя феномен как близки хора усещат някой като е в беда?Родител дето усеща, че детето му е в опастност или е мъртво и знае преди да му се обадят?Чувал ли си това?
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента дават по БНТ2 на живо НС.
90
0
 
1
 
! Отговори
Кво да става преди 2 години
Опитваме се тука да изплуваме и да градим нещо, а некви Баневи бонобота само дебнат да е.б.н.а.т ....ако не са Беневите ще са Сакскобурготските бонобота ....Ония още ли е у затвора?600 села а?Знаеш ли всичките ти копилетия си приличат по едно и също нещо ... Имат излъчване на разгонено шимпанзе ....
89
0
 
0
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
Изкочиха и измамени от Хаджигенов. Във фейсбук страницата на някакво кафене се описва случка как Хаджигенов им задига 6 бона и ги оставя срещу НАП. Пълно с мишлета в това събрание.
88
0
 
0
 
! Отговори
Е сега: преди 2 години
Половината му мозък я нямало , то никога не я е имало за да я няма - така е самозабравянето и правенето на мръсотийки до това води...
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ви казвам че става лошо ама вие с политиците се занимавате. Ако стане тва дет си мисля другия месец ще има големи протести.
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам българи.да разгърнем темата за изнасилвачите на малки деца.(п-те).трябва хората да са образовани и грамотни.на вниманието на нашите читатели.това са хора едновременно хомосексуалисти и (п-ли).които изнасилват непълнолетни деца под 18 годишна възраст.ако някои познава такива хора.ако има около него да съобщи на полицията.това са сериозни работи.не е маитап работа.трябва да се говори за тези работи.
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африканси е 1'68, ти го изкара исполин......хахахахаха :))) Недей толкова да ги обиждаш, щото не се знае, въппреки, че немат шанс.....хахахахахах
84
0
 
0
 
! Отговори
К'во да ти кажа преди 2 години
Водата има пет агрегатни състояния:Газообразно, течно, твърдо, плазмено и гъзообразно (задникообразно) във формата на 175 см височина, мръсно къдрава черна коса, кафеникави очи, нормално телосложение ... И кара черен джип!
83
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пощадете ги малко селяните, те са едни от вас, или поне се пишат такива.....хахахахах :))))
82
0
 
0
 
! Отговори
Кво да ви кажа: преди 2 години
Хващайте три четири патрулки, че Archboi нещо е решил да даже поредната овца, па мое и да я е хванал вече ... Ханониколайското едно такова да я е минал и не само нея ....
81
0
 
0
 
! Отговори
Таблата преди 2 години
Е такава готина игра - някой хора ще кажат случайността играе в таблата - не е вярно съдбата, съдбата играе в таблата. Тя е третият играч. В шаха всичко е ясно нищо не мое се скрие всички фигури са ти пред очите, докато при таблата много зависи от зара, и много зависи как ще играеш числото дето ще ти играе съдбата. Те затова обичам и Старкрафт - защото е повече табла, отколкото шах и от фог оф уора не виждаш кво прави противника, но и той не вижда какво правиш ...
80
1
 
0
 
! Отговори
Много ме кефи: преди 2 години
Тая древногръцката ваза "Ахил и Аякс играят зарове"Много е готина някога исках грънчарско колело да правим такива работи е така терапевтично, па и копия па и много е готино сещаш ли се, ама няма пещ - а преди имаше... Там в НБУ има ама при нас няма че се краде, а на мама професора рядко грамотен по Кестлер човек създаде хубава база ама само за богати глезльовци ... Мисълта ми е що не обичам много шаха - тая игра е математическа ... Виж Аякс и Ахил играят табла, защото съдбата чрез зара играе..
79
0
 
0
 
! Отговори
Ако те интересува: преди 2 години
Къде е Герош Хелскриийм , некво Баневоподобно такова дето по някаква ирония на съдбата се е оказало на позиция дето ако амнезията на едни хора се махне няма да е на нея, взимаш една карта, може и в Гугъл мапс ... намери град Враца - там има наблизо до Веслец едно особено ханче с един особен човек Поп Кръстьо ряпа да яде ...
78
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоталитарният парламент на Бойко Борисов беше най-противен в 1340 годишната история на България. Най-противният Бай Ганиело, я депутатин, я кмет. Калинки без мнозък и управлявани от Бай Ганиело Борисов - Тикварио............