Мажд Алгафари: България е най-уязвимата част за мигрантите

Нашата ограда е много лесна за прескачане, смята той
Обновена: 10 сеп 2021 22:44 | 10 сеп 2021 22:42, Красимир Ангелов
36

С оглед на случващото се в Афганистан, очаквано миграционният натиск към България и Европа се засилва. Заплашена ли е България от бежанска криза?

"Трудно е да се справим с мигрантите, и то с тези, които ще преминат нашата граница. След като построихме макета на оградата, си мислим, че всичко е наред. През това време видяхме Турция и Гърция какво направиха. Трябва да направим една истинска ограда. Турция много добре си затвори границата с Иран и с тези, които идват от Азия. Гърция - по същия начин. Като се погледне реално коя е най-уязвимата част към Европа, виждаме, че е България", посочи журналистът Мажд Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

Той е категоричен, че бежанците минават през нашата граница с идеята да тръгнат за Европа.

"Те се пробват. Има и такива случаи, при които афганистанци влизат в Турция и тръгват за Европа с идеята, че ще ги пуснат, защото бягат от режима, от талибаните", уточни още Алгафари.

По думите му всички, които влизат от Турция в България, трябва да имат документи.

"Но техните документи са в Турция. Бих предложил на правителството да се направят брошури, които да бъдат разпространени в Турция на езика на афганистанците, за да разберат те, че не може да се влиза у нас без документи. Те могат да бъдат престъпници", разясни още преводачът пред Bulgaria ON AIR.

Той добави, че в дадена група може 100% от бежанците да бъдат радикализирани, но може и нито един да не е.

"Покрай афганистанците ще започнат да влизат и пакистанци, иранци. Няма добри професионални преводачи на границата. Ние имаме спешна нужда от пари за подкрепа на МВР. Нашата ограда е много лесна за прескачане", каза Алгафари.

Той обясни, че в повечето случаи преминаването се извършва с помощта на стълба, която се слага на оградата. След преминаването на оградата, бежанците биват посрещани от каналджиите в България.

Специалистът посочи и още една опасност - коронавирусната инфекция.

"Тези хора идват предимно от Турция. Каква е гаранцията, че тези, които влизат, няма да вкарат заразата? Когато влизат нелегално, те застрашават цялата нация. Трябва да обърнем внимание на националната сигурност на България", подчерта събеседникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При комунизма тази ограда си работеше и спираше яко. Но тогава използваха АК47.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не спре мигрантите, то поне спира шапа по овцете и чумата по свинете.
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо просто не минират границата?
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знае го от личен опит!
29
0
 
5
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Аман от азиатски роми стари и нови, паарааазитиращи, също като мен.!.
28
0
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Лесно е, Мажд. Ще използваме метода за наказание, приложен върху Мадмартиган.
27
0
 
1
 
! Отговори
До анонимен 28 преди 2 години
Бъркаш нещо - не той, а брат му.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25Този беше сценарист на Куку на първата фалшива новина предаването за ,,аварията в Козлодуй,,.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде и агент Наско се изказа. Тия от 6- то у- ние на ДС са като ***. Пипнали са медиите и друг освен тях няма думата.
24
4
 
4
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Удобен момент да си го върнем на Европа за високомерието си към нас.Пускайте мигрантите на воля да си минават.Никпй от тях няма да остане в БГ
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Семейство Алгафари е задействано, виждам! ЗА Бойкич или за Кирчо Макрона ги активираха.Цялото семейство са *** , слуги на държавна сигурност ДС.Брат му на този по поръчка създаде Ку- ку предаването със псевдо интелигентност което опростачи народа!
22
0
 
9
 
! Отговори
Док преди 2 години
Добре че има разни елементи като Перовци и Динковци да обикалят по границата да ги грабят и тормозят. Това върши по-добра работа от каквато и да е ограда.
21
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Борисов нямаше бежанци,а при тези поплювковци на път и под път.Рашков е тотален некадърник.На границата ходиха служебния премиер в ниското и президента отвисоко хвърли поглед ,а тъ.пото Рашко още не е припарил ,той си обиксля 10-те спални и 10-те тоалетни.
20
6
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тоз е преводач и каза трябват пари да превежда на талибаните :)))
19
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Къв е тоя
18
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха Елхово...Любимец...ами там са им каналите...да отиде да помага на...Дунав-мост бре...ама не...спрте гаврата службите...хиляди безименни български...работещи за Народа ни бяха...унизени...и набедени...спрете гаврата...
17
0
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До До 13хаха единственият преводач...на путин и кгб...аз познавам трима от арабски...ама не ги дават тв-та...не щъкат...не вменяват заплахи и страхове...героят да ходи да се бори за Свободата на народа си...не да работи против ...Моя...иму плащаме...ало службите...не ви плащаме да ни продавате...п.д.ли!!!и децата ви ще живеят тук!...нещастници!
16
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименникои не щъка...вменявате страхове по гьобелс...относно оградата...ама строи я нфсб бре...ен.ч.р представящ се за патриот...и боко му я дари за подкрепа...да я възстанови за негова...валерко удобно си мълчи...докато България е заплашена...ама не от емигранти...а от към ковид,икономическа...и най вече от липсата на Справедливост!...валери...оправи си оградата...платихме ти пре скъпо!
15
4
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
Какво да прави към Елхово и Любимец ,този Алгафари е и преводач и точно това казва,че преводачите са малко.Говори и за личните документи,кое не е вярно което е казал?
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е човека,оградата трябва да е по висока и стабилна,въпреки,че стълби има и високи.Видеонаблюдението да е по цялата граница и осветено през нощта.Вместо да гони баби и дядовци като диверсанти,били на предизборен концерт,но не на който трябва,Рашко Милионерски да беше подготвил границата и полицията,а не да остави да щътат бежанци из цялата страна,вече на ачик хващат някои.Това е безотговорно и продължава,защото липсва сиво и организация.А проверяват ли към сръбската граница по горите,дръшки?