В МЗ не знаели за уволнението на проф. Балтов, наказателна акция ли е?

Костадин Ангелов: Арогантна политическа акция
13 сеп 2021 17:00, Красимир Ангелов
168
В МЗ не знаели за уволнението на проф. Балтов, наказателна акция ли е?
Снимка: БГНЕС

В Министерството на здравеопазването не е постъпвала информация, че бившият директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов е бил уволнен от болницата, става ясно от позиция на здравното министерство, разпространена до медиите.
 
Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала, отчитат от здравното министерство.

Още по темата
От там допълват, че Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси. Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански, става ясно още по позицията на МЗ.

Казусът с отстраняването на Балтов бе коментиран и от бившия здравен министър Костадин Ангелов. Според него тези действия са "нищо повече от една наказателна и арогантна политическа акция".

"Какво ви пречи един добър лекар да практикува професията си на мястото, където е дал 21 години от живота си?! Жалко, защото губят пациентите на “Пирогов”, написа Ангелов в своя профил във Facebook и продължи:

"Уволнението е опит за сплашване на всички, които открито заявяват политическите си възгледи. Посланието - не си ли от нашите, премахваме те. Проф. Балтов не беше фен на служебния кабинет, но това няма нищо общо с лекарската професия, която упражнява!

Нима в едно общество не е нормално хората да имат различни политически възгледи и да не се страхуват да ги изразяват публично?!"

Както Dnes.bg съобщи, този следобед стана ясно, че проф. Асен Балтов е бил изненадващо уволнен от "Пирогов". Мотивът е, че новото ръководство на болницата не може да работи с него.

Самият Балтов също официално потвърди уволнението си във Facebook: "Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!", написа специалистът.

В последните дни името му се споменава като евентуален кандидат за президент на ГЕРБ, което той публично не е е коментирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
8
 
29
 
! Отговори
ПАРТИИ-ТТАЛИБАНИ преди 2 години
ПОД КОМАНДВАНЕТО НА РУМЕН РАДЕВ, TTEPOPИЗИPAT БЪЛГАРИТЕ...... - УВОЛНЯВАЙКИ ЛЕКАРИТЕ..... -ПАРТИИТЕ НА "ПРОМЯНАТА" +РУМЕН РАДЕВ,....... ЛИШАВАТ БЪЛГАРИТЕ ОТ ЗДРАВНИ УСЛУГИ-..... СЪОТВЕТНО ОБРИЧАТ ГИ НА СМЪРТ...........ДОЛУ TTAЛИБАНИТЕ.. !!!
92
19
 
18
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Балтов уволни всички добри лекари, за да не са му конкуренция. Остави само ***
91
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ме разбирайте погрешно, не смятам, че един не толкова добър студент не може да стане отличен лекар. Може просто да не е обичал да зубри. Но никой не може да ме убеди, че студенти с отлични постижения изведнъж на 24плюс така са оглупяли, че са изпаднали от великата ни система на здравеопазване. Виж, прекъсване два пъти или за две години, ОК, но чак професор и шеф на "Пирогов". Май наистина са му сменили чипа. :)
90
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е завършил през 1994г. може две години да е учил ветеринарна медицина и после да е кандидатства хуманна. Имаше и такива колеги. А имаше и колеги, преди това работили като фелдшери и сестри. :) Защото 1994г. би трябвало да значи, че е прекъсвал два пъти. Мдааааа... :)
89
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Министерството на здравеопазването не е постъпвала информация, че бившият директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов е бил уволнен от болницата" Да,ама не. Не вярвам, че кацаров не знаел, той е наредил на назначения от него крадлив новдирестор да уволни Балтов....и не смее да поеме отговорност.
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де да бяха тролчета, Балтов, ама са колеги, май. :)
87
2
 
2
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Анонимен 124. Да НЕ ти се връща.
86
9
 
23
 
! Отговори
МРАЗЯ РАДЕВ преди 2 години
Радев е *** подла гнид...съвсем скоро ще пикае кръв
85
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък чух, че е лекувал крака на Слави Трифонов. :) Еми, като знам Слафчо как кьопа... :)
84
15
 
9
 
! Отговори
Х преди 2 години
Най- вероятно д- р балтов е много добър професионалист. Не разбирам обаче, защо се държи нарцистично и хистерично, търсещ публично внимание и интерес.
83
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпи тролчета, пожелавам ви да попаднете, напримир след катастрофа, в Пирогов, и да ви оперира някой радев некадърник...После може да се оплачете на Свети Петър.
82
17
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Краднал е 10 милиона тоз мушеник гладен няма да умре :)))
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако д-р Балтов е с чиста съвест, нищо не може да го катурне. Господ е моята крепост, дет' се вика. :)
80
14
 
14
 
! Отговори
Асан Менискуса преди 2 години
Спомням си тази *** как водеше Тиквата в Пирогов да инсценират операция на менискус, за да не отиде мишката Тиквун в Парламента. А вие?През това време, някое детенце е имало нужда от доктор на Асан Менискуса беше строил цялата болница да козирува на Тиквун Умното.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Данните за следването са оскъдни, но пък данните, че е лекар шесто поколение са разтеглени в цяла статия. :)
78
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега има крещяща нужда от лекари на първа линия. Всеки лекар с призвание ще го сметне за огромна възможност за натрупване на нови знания и опит. Нали, колеги? :)
77
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не му е отнел правата да практикува професията си. Уволнили са го по други причини. Той най- добре си знае. Да си подвие опашката и да не се излага публично.
76
10
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЗ ПЪК НЕ ЗНАЕХ, ЧЕ НЕ Е УВОЛНЕН ОТДАВНА!
75
10
 
23
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Каквото и да правят радевчетата на Балтов акъла ,знанието и ръцете му не могат да изчегъртат .
74
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос:Роден е през 1966г. Завършил е гимназия през 1984г. Две години казарма, значи е започнал да следва през 1986г. Би трябвало да завърши през 1992г. Защо е завършил през 1994г? Прекъсвал ли е? Защото аз познавам отличници, които нямаха възможност да останат лекари и майки-студентки, които завършиха без да прекъсват. Само питам. Защото данните в ИН са доста оскъдни. Нали демокрацията щеше да изпрати автоматично най-добрите на най-високите места?