В МЗ не знаели за уволнението на проф. Балтов, наказателна акция ли е?

Костадин Ангелов: Арогантна политическа акция
13 сеп 2021 17:00, Красимир Ангелов
168
В МЗ не знаели за уволнението на проф. Балтов, наказателна акция ли е?
Снимка: БГНЕС

В Министерството на здравеопазването не е постъпвала информация, че бившият директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов е бил уволнен от болницата, става ясно от позиция на здравното министерство, разпространена до медиите.
 
Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала, отчитат от здравното министерство.

Още по темата
От там допълват, че Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси. Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански, става ясно още по позицията на МЗ.

Казусът с отстраняването на Балтов бе коментиран и от бившия здравен министър Костадин Ангелов. Според него тези действия са "нищо повече от една наказателна и арогантна политическа акция".

"Какво ви пречи един добър лекар да практикува професията си на мястото, където е дал 21 години от живота си?! Жалко, защото губят пациентите на “Пирогов”, написа Ангелов в своя профил във Facebook и продължи:

"Уволнението е опит за сплашване на всички, които открито заявяват политическите си възгледи. Посланието - не си ли от нашите, премахваме те. Проф. Балтов не беше фен на служебния кабинет, но това няма нищо общо с лекарската професия, която упражнява!

Нима в едно общество не е нормално хората да имат различни политически възгледи и да не се страхуват да ги изразяват публично?!"

Както Dnes.bg съобщи, този следобед стана ясно, че проф. Асен Балтов е бил изненадващо уволнен от "Пирогов". Мотивът е, че новото ръководство на болницата не може да работи с него.

Самият Балтов също официално потвърди уволнението си във Facebook: "Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!", написа специалистът.

В последните дни името му се споменава като евентуален кандидат за президент на ГЕРБ, което той публично не е е коментирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова много хора ги уволняват всеки ден и затова няма и един ред в пресата. С какво е по-специален този? Стига излишно внимание.
72
9
 
31
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 113 Не знам за гербавите "калинки", но за Радевите хлеб*арки знам със сигурност! В цялото ВВС Радев не можа да намери по-способна в с*** ките , та назначи любовницата си за PR ! Янев набута децата си на държавна служба без конкурс, щото били "възпитани", а да не уточняваме по каква линия Кокорчо назначи Културиста, защото съмненията още витаят!
71
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Понеже гербавите калинки бяха назначавани без конкурс, сме сигурни, че са знаещи и можещи :)
70
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То в МЗ нищо не знаят, дедо стою наши беше казал на някаква среща за съжаление е в моите ръце да разпоредя не знам какво си. За съжаление!!! Министър съжалява, че му се намага да работи. Какво повече да кажем
69
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господ бави,но не забравя. Какви специалисти прогони тоя доказан некадърник от Пирогов....
68
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен103 Брей, не знаех, че въпросните лекари симпатизират на Радев по какъвто и да било начин! Мутрата се е заобиколил с фуражки: Янев, Рашков, Ефтимов .... но явно маргиналите така харесват. Странно, че иначе пищят за "еднокнижника" Борисов, а си падат по хора, които са заобиколени от ДОКАЗАНИ неграмотници и неможещи да мислят нормално!
67
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори тролчета, ама Пирогов е Държавна болница, а не на ГЕРБ, в каквато я беше превърнал Тиквата
66
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се хванеш с мафиотската групировка Герб друго не очаквай. Сам си си виновен !
65
5
 
2
 
! Отговори
А преди 2 години
Едномесечно предупреждение?
64
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжливите и крадливи комунисти винаги са се страхували и уволнвявали доказаните специалисти и назначавали корумпирани послушни некадърници. За тях не е важно, че някой ще умре в ръцете на некадърника, важно е кражбата и лъжата и пропагандата да вървят постоянно.
63
15
 
10
 
! Отговори
Балтов преди 2 години
Уволнен за финансови престъпления. Гешев му осигурява чадър.
62
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като ръководството е преценило, че балтов не съдейства за добрата атмосферата, по- добре е да бъде уволнен. Не разбирам защо се вдига толкова шум. Ами като не те искат, намери си на друго място. никой не е женен за Пирогов за цял живот.
61
10
 
23
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Мутафчийски, Кантарджиев, Балтов..., са лекарите ,които се справиха с пандемията и осуетиха плановете на продажника Радев, за преврат още миналото лято! Затова и неговите некадърни хрантулници бързат да се саморазправят с тях един по един!
60
4
 
12
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
ГЕШЕВ ИМА ПРАВО ДА РАЗЛЕДВА ПРЕЗИДЕНТА, НО ДОКАТО Е ДЕЙСТВАЩ ПРЕЗИДЕНТ НЯМА ПРАВО ДА ГО ДАВА НА СЪДА....... ТАКА РЕШИ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД.
59
2
 
12
 
! Отговори
До 93 преди 2 години
И доказателства за това сигурно ще изнесе Рашков, само че ..."друг път"!
58
3
 
13
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Анонимен 86 Не лъжи, Борисов никога не е уволнявал поголовно! Дори и ония секретар на МВР, дълго го държа след изцепката в Лясковец, докато се усети ,че не му е там мястото!
57
3
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Радев, аз съм против марионетното ти служебното правителство и против теб. Като мен са милиони пенсионери и работещи. Не можеш да ни уволниш всички, но ние ще те уволним. Остават ти два месеца а после ще плащаш съсипването на държавността.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така е като изкарваш авантите на Авантата
55
11
 
16
 
! Отговори
Фуражки Вън ! преди 2 години
Поредната гнусна мерзост на комплексираната фуражка Румен Радев !
54
4
 
14
 
! Отговори
пирогов преди 2 години
Колко пари се окрадоха за 21 години.....бедна ви е фантазията