В МЗ не знаели за уволнението на проф. Балтов, наказателна акция ли е?

Костадин Ангелов: Арогантна политическа акция
13 сеп 2021 17:00, Красимир Ангелов
168
В МЗ не знаели за уволнението на проф. Балтов, наказателна акция ли е?
Снимка: БГНЕС

В Министерството на здравеопазването не е постъпвала информация, че бившият директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Асен Балтов е бил уволнен от болницата, става ясно от позиция на здравното министерство, разпространена до медиите.
 
Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала, отчитат от здравното министерство.

Още по темата
От там допълват, че Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси. Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от изпълнителния директор на болницата проф. Иван Поромански, става ясно още по позицията на МЗ.

Казусът с отстраняването на Балтов бе коментиран и от бившия здравен министър Костадин Ангелов. Според него тези действия са "нищо повече от една наказателна и арогантна политическа акция".

"Какво ви пречи един добър лекар да практикува професията си на мястото, където е дал 21 години от живота си?! Жалко, защото губят пациентите на “Пирогов”, написа Ангелов в своя профил във Facebook и продължи:

"Уволнението е опит за сплашване на всички, които открито заявяват политическите си възгледи. Посланието - не си ли от нашите, премахваме те. Проф. Балтов не беше фен на служебния кабинет, но това няма нищо общо с лекарската професия, която упражнява!

Нима в едно общество не е нормално хората да имат различни политически възгледи и да не се страхуват да ги изразяват публично?!"

Както Dnes.bg съобщи, този следобед стана ясно, че проф. Асен Балтов е бил изненадващо уволнен от "Пирогов". Мотивът е, че новото ръководство на болницата не може да работи с него.

Самият Балтов също официално потвърди уволнението си във Facebook: "Уволнен! След 21 години работа в Пирогов!", написа специалистът.

В последните дни името му се споменава като евентуален кандидат за президент на ГЕРБ, което той публично не е е коментирал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарите не си поплюват, действат си като след девети. Правят чистки.
52
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голямо е драпането за постове по време на ковид пандемията. Явно да си на гребена на вълната е доста доходно и затова е този неистов рев, когато уволнят или пенсионират някого. Откачат от много яка хранилка.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 66 А ти какво мислиш, че ще направи? :)))
50
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65Като е толкова кадърен и авторитет според мисирките, нема да има проблем да иде на частно......хахахахаха :)))
49
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега вече Балтов е свободен, може на воля да обикаля с Баце по сватби и кръщенета.
48
15
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Балтов правеше по милион на година от Пирогов по време на царуването на Баце,не му берете кахъра.Пълно му е Чекмеджето.
47
5
 
6
 
! Отговори
Не може преди 2 години
Дисциплинарно уволнен да се кандидатира за президент. Пише го в конституцията.
46
6
 
0
 
! Отговори
ПрезидентиПрезменти преди 2 години
тоя е по-добър от Плевелиев, по-кадърен от ПреСтоялов, но е според жълтото по -окафевявен до над лактите
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ако съм гербераст, значи съм "марсианец"......хахахахаха :))) Запомнете едно, никой не обича подмазвачите, има кадърни хора, има и плазмодии :)))
44
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го пренасочат директно към ЦСЗ, бай Ставри е петимен да го приеме.
43
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време беше някой да спре това мародерство А кога ще върнат присвоените пари от фантомите? Щото те не са само 400. И защо само Балтов е уволнен? Не е крал сам. Всички са в кюпа -не вярвам да не са знаели какво става. Ама са мълчали, защото имат интерес.
42
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички крадливи герберасти в затвора! За 12 години се освиниха достатъчно
41
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиционерски партенки! Гърбавите действат точно като ДПС.
40
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До r2d2 "Пълна безпомощност излъчва президента. Явно много го е страх щом чак лекари е започнал да уволнява." Ами, следва в стъпките на идола си Джуджи - той направо от горните етажи на болниците ги "падаше". Нашия засега само уволнява, но той още не се е докопал до пълната власт като другия.
39
3
 
2
 
! Отговори
до 50 преди 2 години
с пръсти не се брои, а пари за виагре немаш....така, че с еприбирай по бърже дома, че и сестраа ти не я знам къде скита вече 3 ден, много ви отпуснах нещо !
38
2
 
2
 
! Отговори
gosho преди 2 години
До До Анонимен 35parite za hemus borisov gi ostavi na sledvashtite komitova i drugite.pitay v kushtite za gosti na komitova li sa
37
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33 "Има и честни лекари. При тях ше се лекувам." ХАХАХАХАХАХАААА. Виждам как седиш и гледаш кои са "честните". Особено ако си на зор! Само за инфо: Мангъров от "честните"ли е? За Кацаров няма да питам, тоя дори лекарски права няма!
36
12
 
21
 
! Отговори
r2d2 преди 2 години
Пълна безпомощност излъчва президента. Явно много го е страх щом чак лекари е започнал да уволнява. Вече съм решил за кого да не гласувам.
35
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здрава силна ръка се искаше и се намери. Реваншиьъм било болшевизъм било! Щото се научиха на битпазарски приказки и манталитет, сега се назландисват дали и как да влизат в час. Законът над всички и над всичко, точка. Това е демокрацията в действие. А бяха повярвали, че тя е просто яка далавера
34
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема как да махнат кадърен челяк, да не говорим за лекар....ако ще извънземните да дойдат на власт....хахахаха :))) Щом е обслужвал определени хора, ще го махнат естествено, не е Далай Лама, че да му търпят номерцата.....хахахаха :))) За Иванчева с белязаните евро също говорите, че била невинна, ама като ти бележат банкнотите, така става.....хахахаха :)))