Проф. Балтов уволнен дисциплинарно, дължи неустойка

Болницата ще му изплати неизползваната отпуска
91
Проф. Балтов уволнен дисциплинарно, дължи неустойка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дисциплинарно е уволнен проф. Асен Балтов, който беше отстранен от "Пирогов" след 21 години работа в лечебното заведение.

Още по темата
В заповедта е записано, че дължи неустойка на болницата за времето на предизвестието. Самият Балтов предостави на Нова телевизия копие от заповедта за уволнение.

"Няма да коментирам. За мотивите за уволнението ми попитайте ръководството на болницата", заяви професорът.

В документа се посочва още, че на медика трябва да бъде изплатено обезщетение за неизползван отпуск.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ПРИ ДИСЦИПЛИНАРНО НЯМА ПРЕДИЗВЕСТИЕ. ЖУР.НА.ЛЯТА ПАК СГАФИХА. ТРЯБВА ДА ИМА ПОСОЧЕНИ НАРУШЕНИЯ.
68
2
 
0
 
! Отговори
Светльо преди 2 години
Лъжлив анонимник
67
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебният здравен министър (като принципал) има право да уволни Балтов (като шеф на болница).Когато Балтов вече не е шеф на болница, а редови лекар, може да има трудови правоотношения само с шефа на болницата, но не и с министъра.P.S.За ортопедите в Пирогов от личен опит не мога да споделя нищо добро, затова ще си замълча.
66
0
 
1
 
! Отговори
anonimus преди 2 години
точно
65
2
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
На Балтов служебния министър набърже му теглил балтията...
64
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скапани доктори, само играят пасианси в кабинетите, една болест на пейрон на тура не могат да излекуват в България, всеки доктор който изписва антибиотиците е ***.
63
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и този ще го дъвчат няколко дни като кантара.
62
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
При дисциплинарно уволнение се спазват определени процедури посочени в КТ, но служителят трябва да бъде предварително извикан, за да даде обяснения за евентуалното нарушение на трудовите си зъдължения, след което може да бъде изготвена заповедта!
61
2
 
9
 
! Отговори
някой преди 2 години
Ако е дисциплинарно не трябва ли да бъде посочено провинението - кой член от коя разпоредба е нарушен... Тия го уволняват колкото да се отърват от него за няколко месеца, съдът ще го възстанови, ведно с полагащ се отпуск и заплати за времето, когато е бил отстранен.
60
6
 
17
 
! Отговори
Гореща новина преди 2 години
А дано колкото е "откраднал" Балтов толкова живи да са критиците му ! Миналата година като ме гепи Ковида бях в Пирогов направиха ми изследвания без да дам и една стотинка !!! Беше страшна навалица от ковидирани така че антибалтовците да духат супата !
59
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дисциплинарно уволнение и предизвестие! Такова чудо няма в КТ! Това трябва да го знае поне личен състав и юриста на болницата! Кой *** юрист се е подписал на заповедта, заедно с управителя, личен състав и главен счетоводител?!
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дължи неустойка , че не е пуснал предизвестие? Знаете ли скъпи журналисти, стреса , който ми давате с неясните си заглавия и статии, колко туморчета ми е създал? Благодаря Богу, повечето са на члена ми. Елате и ги вижте!
57
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов след като търси публично внимание, да си признае истинската причина за дисциплинарното уволнение.
56
30
 
28
 
! Отговори
Ханонимен преди 2 години
Балтов, не забравяй, червените може да те третират като куче, но Господ гледа. Хората на които си помогнал са ти благодарни, а на радев и хунтата му, ще и дойде редът да си платят за чистките които извършиха, на този свят или на онзи!
55
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се, че на английски, немски, френски или където там на запад работиш пишеш без грешки или документацията тия попълва сестрата? :) Дяволът е в детайлите, друже. :) Випуск 1994?:)
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лекар 61:Супер!Радвам се за теб!А правилното използване на пълния член на запад ли го забрави или и тук си пишеше с правописни грешки?
53
11
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА на министри6 преди 2 години
Заради такива мошеници- Държавни и банкови чиновници, адвокати, българите ФАЛИРАТ и стоят ГЛАДНИ...Преди 20 години, хората ОБИКАЛЯХА магазините и ако си харесат нещо го купуваха... Сега, заради МАСКИТЕ, никой не купува НИЩО.. Купуват САМО арабски маски..ОСТАВКА на министрите !! Трябват ни министри, които да МАХНАТ маските като влизаш в МАГАЗИН.
52
13
 
24
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
На времето така се еб,аваха с мен.Уволняваха ме болшевиките за всяка нова година,за да настаняват свои хора!Утешавах се с думите на възрастен човек,който след бурна препирня в купето на влака ми каза,НЕ СЕ ВЪЛНУВАЙ МЛАДЕЖО!ЗА ХОРАТА ДОКТОРИ,А ЗА ГОВЕДАТА ВЕТЕРИНАРИ!Бих си пръта за дивия загниващ запад и какво се случи?В първият ми работен ден шефката на регионът ме назначи и ми се извини,че ще започна само с 2500 евро?!Последната ми заплата в БГ беше 400 лева.На четвъртия месец вече бях с 6000е
51
14
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви видя като оперете до Пирогов кой ще ви лекува, Кацаров или Раде няма да са там. Те ще си измият ръцете с вас както направиха с самоубитият ст лейтенант Манчев.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТоневИ затова трябваше да бъде уволнен ли?