Проф. Балтов уволнен дисциплинарно, дължи неустойка

Болницата ще му изплати неизползваната отпуска
91
Проф. Балтов уволнен дисциплинарно, дължи неустойка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Дисциплинарно е уволнен проф. Асен Балтов, който беше отстранен от "Пирогов" след 21 години работа в лечебното заведение.

Още по темата
В заповедта е записано, че дължи неустойка на болницата за времето на предизвестието. Самият Балтов предостави на Нова телевизия копие от заповедта за уволнение.

"Няма да коментирам. За мотивите за уволнението ми попитайте ръководството на болницата", заяви професорът.

В документа се посочва още, че на медика трябва да бъде изплатено обезщетение за неизползван отпуск.

 


91
Още от Общество
Центърът на Русе - мръсотия, тревясали тротоари, незаконна стоянка...
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
О хо хо преди 3 дни
ПРИ ДИСЦИПЛИНАРНО НЯМА ПРЕДИЗВЕСТИЕ. ЖУР.НА.ЛЯТА ПАК СГАФИХА. ТРЯБВА ДА ИМА ПОСОЧЕНИ НАРУШЕНИЯ.
80
2
 
0
 
! Отговори
Светльо преди 4 дни
Лъжлив анонимник
79
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Служебният здравен министър (като принципал) има право да уволни Балтов (като шеф на болница).Когато Балтов вече не е шеф на болница, а редови лекар, може да има трудови правоотношения само с шефа на болницата, но не и с министъра.P.S.За ортопедите в Пирогов от личен опит не мога да споделя нищо добро, затова ще си замълча.
78
0
 
1
 
! Отговори
anonimus преди 5 дни
точно
77
2
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 5 дни
На Балтов служебния министър набърже му теглил балтията...
76
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Скапани доктори, само играят пасианси в кабинетите, една болест на пейрон на тура не могат да излекуват в България, всеки доктор който изписва антибиотиците е ***.
75
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Сега и този ще го дъвчат няколко дни като кантара.
74
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
При дисциплинарно уволнение се спазват определени процедури посочени в КТ, но служителят трябва да бъде предварително извикан, за да даде обяснения за евентуалното нарушение на трудовите си зъдължения, след което може да бъде изготвена заповедта!
73
2
 
9
 
! Отговори
някой преди 5 дни
Ако е дисциплинарно не трябва ли да бъде посочено провинението - кой член от коя разпоредба е нарушен... Тия го уволняват колкото да се отърват от него за няколко месеца, съдът ще го възстанови, ведно с полагащ се отпуск и заплати за времето, когато е бил отстранен.
72
6
 
17
 
! Отговори
Гореща новина преди 5 дни
А дано колкото е "откраднал" Балтов толкова живи да са критиците му ! Миналата година като ме гепи Ковида бях в Пирогов направиха ми изследвания без да дам и една стотинка !!! Беше страшна навалица от ковидирани така че антибалтовците да духат супата !
71
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 5 дни
Дисциплинарно уволнение и предизвестие! Такова чудо няма в КТ! Това трябва да го знае поне личен състав и юриста на болницата! Кой *** юрист се е подписал на заповедта, заедно с управителя, личен състав и главен счетоводител?!
70
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Дължи неустойка , че не е пуснал предизвестие? Знаете ли скъпи журналисти, стреса , който ми давате с неясните си заглавия и статии, колко туморчета ми е създал? Благодаря Богу, повечето са на члена ми. Елате и ги вижте!
69
12
 
15
 
! Отговори
Лекар преди 5 дни
За членовете и за злобарите,дето явно се държат за членовете на тези,които им плащат!На запад се интересуват дали знаеш,дали можеш,а колкото до писането и него го докарваме,щом им работим и ни плащат достойно!!А негодниците,троловете и злобарите,дето безплатно или платено оплювате хора като професор Балтов и останалите,ще ви кажа,че само да си мръдне пръста,да ми се обади и ще почне работа незабавно,само срещу 10 000 евра,като начало.Ще го носят на ръце и ще му благодарят,за разлика от вас!!
68
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Скъпа техника на Пирогов открита в Царево, където изританият шеф има вила (Икономическа полиция рови далаверата). Проверката е по повод подадени сигнали за изнесени от сградата на болницата скенер, ангиограф и рентген.
67
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
То Балтов не лекуваше.Той само инспектираше магистрали.
66
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Балтов след като търси публично внимание, да си признае истинската причина за дисциплинарното уволнение.
65
30
 
28
 
! Отговори
Ханонимен преди 5 дни
Балтов, не забравяй, червените може да те третират като куче, но Господ гледа. Хората на които си помогнал са ти благодарни, а на радев и хунтата му, ще и дойде редът да си платят за чистките които извършиха, на този свят или на онзи!
64
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Надявам се, че на английски, немски, френски или където там на запад работиш пишеш без грешки или документацията тия попълва сестрата? :) Дяволът е в детайлите, друже. :) Випуск 1994?:)
63
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До лекар 61:Супер!Радвам се за теб!А правилното използване на пълния член на запад ли го забрави или и тук си пишеше с правописни грешки?
62
11
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА на министри6 преди 5 дни
Заради такива мошеници- Държавни и банкови чиновници, адвокати, българите ФАЛИРАТ и стоят ГЛАДНИ...Преди 20 години, хората ОБИКАЛЯХА магазините и ако си харесат нещо го купуваха... Сега, заради МАСКИТЕ, никой не купува НИЩО.. Купуват САМО арабски маски..ОСТАВКА на министрите !! Трябват ни министри, които да МАХНАТ маските като влизаш в МАГАЗИН.