Прокурорската колегия: Хаджигенов е в конфликт на интереси

От там защитиха колежката си Вероника Трифонова
14 сеп 2021 14:31,
88
Прокурорската колегия: Хаджигенов е в конфликт на интереси
Снимка: БГНЕС

Председателят на Временната комисия за разследване на полицейското насилие и подслушванията по време на протестите Николай Хаджигенов е в конфликт на интереси. А резултатът от работата му е компрометиран. Това казват в своя декларация членовете на прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Те допълват, че Хаджигенов е бил адвокат на страни по преписката.

"По негови думи той лично ги е съветвал и дал насоки за тяхното пасивно поведение и да не дават сведения по наблюдаваната от прокурор Вероника Трифонова преписка", поясниха прокурорите и защитиха колежката си.

Още по темата
"Заявяваме своята безусловна и безрезервна подкрепа към Вероника Трифонова и за пореден път призоваваме политиците да не превръщат съдебната власт в залог на своите амбиции и интереси", казаха от ВСС.

Магистратите ще изпратят декларацията си до президента, премиера, председателя на парламента, посолствата на европейските държави, САЩ и Венецианската комисия.

Припомняме, че вчера Николай Хаджигенов обяви, че ще сезира Лаура Кьовеши за прекъснатата преписка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Анонимен 80 Всиюки знаем какви функции изпълнява прокуратурата в България - 1. прикрива власт- и пари-имащите, когато са извършили престъпления; 2. да вкарва поръчани от първите невинни или по-дребни крадци в арестите, за да ги отстранява от пътя на шефовете си. А Вие знаете ли защо вечно ревящият, че го притискат "независим" прокурор си чати с пи ар севи бойко :)
70
1
 
1
 
! Отговори
:) преди 2 години
До До усмивката Г-жа Кьовеши избира от каскетския баберек :) Няма как да е знаела каква е Трифонова. Едва сега и ние научихме, че тя е "героинята" от онези събития. Тепърва ще се предприема нещо против нея. На гербавите все някой им е виновен, когато лъжат и вършат престъпления. Пак не коментирахте корупцията :) Разбирам, че нямате какво да кажете :)
69
4
 
4
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Анонимен 79 В момента прокуратурата се занимава с тях. Такъв е редът. Рашков не може да решава за престъпления. Има си съд. Няколко пъти Ви казвам, ама Вие си знаете герберската - ние ще го заместим :) Другите не правят така.
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :) "Добре сте го разбрали, не можете да възразите :)"Я кажи каква е ролята на прокуратурата? Какви функции изпълнява тя поначало? Знаеш ли? :)))))
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :) "Защо Рашков да решава - за да го обвините и него в нещо :)" Защото той им е пряк шеф, има право да ги освобождава дисциплинарно, и според такива като теб ( и него) тези хора са извършили ясни престъпления. Защо те е страх даже да го напишеш, защо Рашков не ги е освободил? Нали са "виновни"? Даже презумпцията ти тук беше, че са "спирани" съдебни действия, които са се полагали. Какво стана?
66
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Л Е К Е !!!
65
6
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
Герботроловете пак не коментират подкупа на прокурорката :)
64
5
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Анонимен 72 Единият е повишен при каскета. Той какво направи нали знаете :) И другите ще си получат заслуженото. Има съд. Защо Рашков да решава - за да го обвините и него в нещо :)
63
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Анонимен 73 Добре сте го разбрали, не можете да възразите :)
62
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :) "Глупости :) Въпросната прокурорка е иззела функцията на съда и е оправдала нарушителите." Я пак :))))
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До :) Само от любопитство, щом "много адвокати изказаха възмущението си" значи имаме ЯВЕН случай на престъпление, нали така? Та, исках да питам, тия полицаи още ли са на работа и ако да, защо? Нали Рашков им е шеф? Той не знае ли за "възмутените адвокати" и техния "спреведлив гняв"?
60
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Анонимен 68 Каскет, нищо не си научил миналото лято :)
59
3
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 години
За сведение на герботроловете след показването на записите и смешното обяснение на т.нар. прокурорка, много известни юристи изказаха възмущението си от нея. Адв. Хаджигенов е страна по делото, но не би могъл да го реши в полза на клиента си. Това може да направи съдът. А прокурорката умишлено не е предоставила на съда да вземе решението. Това би било конфликт на интереси, ако тя има връзка с обвиняемите, но сигурно няма такава, затова нейното е корупция - тя получава повишение и по-добра заплата
58
0
 
0
 
! Отговори
Съдебната власт преди 2 години
Има свободата да тълкува нелогично написаните закони и да намира вратичката в закона.
57
4
 
6
 
! Отговори
Think преди 2 години
Хаджигенчо, чакаме едни 6 бона още
56
5
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 години
До toy3 52 Глупости :) Въпросната прокурорка е иззела функцията на съда и е оправдала нарушителите. По какъв начин адв. Хаджигенов би могъл да изземе функциите на съда и сам да реши случая в полза на клиента си?
55
1
 
2
 
! Отговори
Няма законо конфликт преди 2 години
Защото на депутатите прависти и лекари се позволява да практикуват професиите си.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме поименно Прокурорската колегия и ВСС, за едно с Гешев в Магнитски. Те тогава ше видим кон боб яде ли.
53
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 2 години
До toy3 58 Как ли - ново начало. Всички назначения с конкурси, ама не вашите конкурси - с един кандидат :)
52
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Анонимен 45 Герботролът ми казва дали да се изказвам :) Това, че той има интерес от съдебно разглеждане на случая не се нарича конфликт на интереси, защото няма властта да изпълни интереса си. В случая съдът може да го направи. Не обяснихте за подкупа :)