Янев на отчет: Показахме нов начин на работа и това е видимо за хората

Служебният премиер отчете като успех актуализацията на бюджета
Обновена: 15 сеп 2021 17:45 | 15 сеп 2021 16:23, Веселина Йорданова
123

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че правителството се е постарало да работи според обявените принципи - прозрачност, отчетност и професионализъм. По думите му това е видимо от хората.

Като успех той отчете актуализацията на бюджета, като посочи, че това е успех и на парламента и за първи път от години се прави актуализация на пенсиите.

Премиерът Стефан Янев и членовете на Министерския съвет представят днес отчет за дейността на служебното правителство за малко повече от 4 месеца работа.

Утре президентът Румен Радев ще назначи нов служебен кабинет, който да подготви и проведе вторите за тази година предсрочни избори за парламент, както и вота за президент и вицепрезидент, насрочени за 14 ноември.

"Правителството демонстрира нов начин на работа, прозрачност и отчетност, показа недъзите при изразходването на обществените средства и как тези средства могат да бъдат харчени прозрачно", посочи Стефан Янев.

Той уточни, че има още работа по Плана за устойчивост, но се надява скоро да бъде изпратен в Брюксел и до края на годината европейските пари да са в бюджета.

Служебният премиер каза още, че България е демонстрирала диалогичност по отношение на Република Северна Македония. Според него, ако се допуснат компромиси сега, ще бъдем свидетели на доста компромиси в бъдеще. Надявам се, че през следващите месеци политиката на следващия кабинет ще бъде подобна, заяви Янев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
13
 
! Отговори
Да живее България преди 2 години
Малииии, чувствам се като на 10-ти Ноември 1989. Идва нова ера за България и всички честни, можещи, знаещи, трудолюбиви родолюбци. Най-накрая България да поеме по нов път след 75 в задушаващата прегръдка на комунистите и тяхната ДС.
33
0
 
19
 
! Отговори
Екселсиор преди 2 години
Чакай, Янев, да не би случайно да каза работа, работа, работа? И ти си един ***-пионка.
32
1
 
24
 
! Отговори
Той преди 2 години
От лятото ме хвана летен вирус с повръщане , а след тази статия разбрах ,че не е вирус , продължих да повръщам , явно е от изказването "Показахме нов начин на работа и това е видимо за хората".
31
2
 
26
 
! Отговори
До даню преди 2 години
Смени си хаповете или личният лекар ,чалгарче фигурантско
30
2
 
28
 
! Отговори
РоРо преди 2 години
Акъл под шапка не стои
29
34
 
3
 
! Отговори
Даню преди 2 години
Всичките гнусни коментари под статията са на един долен герберски ***.Това беше едно добро правителство. Правеше всичко открито и точно
28
3
 
25
 
! Отговори
Видим от хората преди 2 години
Страхотна работа свършихте и дано и Вие изчезнете от битието ни! Спряхте от внос половината ми лекарства, с което ми осигурихте преждевременно пенсиониране поради невъзможност да изпълнявам служебните си задължения! Некадърност, пошлост, безхаберие и самовлюбеност!
27
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърници
26
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неможе да се отрече че имат успех. Цените ви излетяха в космоса вече са нблизо да Марс. Имате ли контролен орган който да контролира спекулата в цените на хранителните продукти. Нали уж сте в Европа. Елате да видите тук в бялата държава как се контролират цените. Всеки който си позволи над 10 процента надценка го удрят с от 5 до 50 000 евро глоба ако е хванат за първи път ако го хванат втори път лиценза му изчезва и отива да чисти тоалетните.
25
0
 
19
 
! Отговори
stoedin преди 2 години
Все пак Киро канадец ли е или е? Пълни бeздaарници
24
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичкото драскач от ПИК, Блиц и пр. Пеевски медии веднага налази форума да осссере с жалките си коментари
23
15
 
2
 
! Отговори
Алелуя преди 2 години
Всички партии на статуквото на новите избори ще изгубят още гласоподаватели. Дори и за учениците стана ясно, че мафията си има държава и до такава степен я е овладяла, че може да манипулира цените на тока и горивата, да заповядва на строителните фирми да спрат да строят пътища, да се опитва да прави сечено на всички нива в държавата.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анкета преди 2 години
.. за гражданите тук: хареса ли ви авантюрата след 4 април?
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показахте източени язовири, спряна магистрала Хенус, пликове с пари на президентски съветници и уволнения на водещи лекари като проф Балтов и проф Кантарджиев. Съд и затвор за вас!
20
22
 
2
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Браво!И най-важното, щом герП реват сте на прав път.
19
2
 
26
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Прозрачност = Няма яснота за смъртта на летеца, за убийство на офицера, за гражданството на Петков. Отчетност = къде отидоха парите от магистралата, къде са парите от приходите от ДДС, министър каза пари има. После че няма. Професионализъм = Първи по смъртност последни по ваксинация, това е политика на няма пилот в самолета. Цените непосилни. Двамата министри на който е ясно какво става се спасиха. Толкова за вас.
18
0
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Не!Обещахте да покажите незаконни СРС-та, Бойко в пандиза и ГЕРБ в калта. Ама нищо не можахте да напраЙте. Накрая показахте само че можете да омаскарявате хората и дотам.Сега вие сте в калта!Комунисти недни, само цапате и после бягате да се криете.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 "Чудя се тоя шaпкap ли е по-гнyсен или другия, дето го назначи?" Има ли вариант за отговор "Всеки е по-гнусен от първия"? Така ще се получи правдиво отразяване на това колко са гнусни: едно безкрайно гнусарство.
16
5
 
32
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Наглост и безочие това лъха от това радево правителктво
15
1
 
22
 
! Отговори
Aaaa преди 2 години
Видяхме да, затова ГЕРБ са отново първи в анкетите, б*ламурнкци, бляк... Комунистически популизам 😭