Янев на отчет: Показахме нов начин на работа и това е видимо за хората

Служебният премиер отчете като успех актуализацията на бюджета
Обновена: 15 сеп 2021 17:45 | 15 сеп 2021 16:23, Веселина Йорданова
123

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че правителството се е постарало да работи според обявените принципи - прозрачност, отчетност и професионализъм. По думите му това е видимо от хората.

Като успех той отчете актуализацията на бюджета, като посочи, че това е успех и на парламента и за първи път от години се прави актуализация на пенсиите.

Премиерът Стефан Янев и членовете на Министерския съвет представят днес отчет за дейността на служебното правителство за малко повече от 4 месеца работа.

Утре президентът Румен Радев ще назначи нов служебен кабинет, който да подготви и проведе вторите за тази година предсрочни избори за парламент, както и вота за президент и вицепрезидент, насрочени за 14 ноември.

"Правителството демонстрира нов начин на работа, прозрачност и отчетност, показа недъзите при изразходването на обществените средства и как тези средства могат да бъдат харчени прозрачно", посочи Стефан Янев.

Той уточни, че има още работа по Плана за устойчивост, но се надява скоро да бъде изпратен в Брюксел и до края на годината европейските пари да са в бюджета.

Служебният премиер каза още, че България е демонстрирала диалогичност по отношение на Република Северна Македония. Според него, ако се допуснат компромиси сега, ще бъдем свидетели на доста компромиси в бъдеще. Надявам се, че през следващите месеци политиката на следващия кабинет ще бъде подобна, заяви Янев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
16
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Ееее, шефът му е по-най !
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Служебният премиер каза още, че България е демонстрирала диалогичност по отношение на Република Северна Македония. Според него, ако се допуснат компромиси сега, ще бъдем свидетели на доста компромиси в бъдеще." Никакви компромиси с РСМ не трябва да има. НАПРОТИВ! България трябва да притиска Македония, защото ако не изискваш, ще изискват от теб. Това е положението в политиката. А САЩ и ЕС притискат България и са с Македония не защото я харесват повече,а понеже тя има хъс, а нашите политици - не.
12
2
 
23
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Ало...като беха изборите гласувахте за ИТН и партиите на ''протеста'' сега цинките, че цените ви били високи и за езика на омразата? Материала на изборите какво направихте бе? пу
11
0
 
21
 
! Отговори
Пффф.. преди 2 години
Вониии... вонииии....., много вони !
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Наглостта на янев "Вкараха държавата в микс от кризи - политичекс, икономическа, институционялна и т.н и БИЛИ ДОВОЛНИ ОТ РАБОТАТА СИ!!" Ами, сигурно ТОВА ИМ Е БИЛА ЗАДАЧАТА! Как да не са доволни, когато са я изпълнили така добре?
9
0
 
30
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 2 години
Ей, това комунистът освен да се хвали, друго не знае. Давате ли си сметка, че имат стих "Аз знам, ти партийо любима, че права си, когато съгрешиш дори". Това е висша форма на извратеност.
8
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това дори и отвън е абсолютно несъответстващо на реалността, а за тези, които са имали възможност да наблюдават отвътре какво се случваше, си е направо наглост. Което не е и чудно, все пак човека уреди децата си на конкурсни длъжности без конкурси, но иначе говори за "морал и прозрачност".
7
1
 
29
 
! Отговори
Наглостта на янев преди 2 години
Вкараха държавата в микс от кризи - политичекс, икономическа, институционялна и т.н и БИЛИ ДОВОЛНИ ОТ РАБОТАТА СИ!!!
6
2
 
30
 
! Отговори
Томичукалата преди 2 години
Показахте ни как може да се омаскари някой без доказателства, говорхте ни за корупция и измами, но нямате и едно едничко доказателство, май и златото на Борисов с еоказа само една снимка. Лошото, е че доста материал ви се върза, но сега и той ще си охлажда супата .
5
1
 
32
 
! Отговори
Состин преди 2 години
Даааа видимо е , всичко поскъпва драстично, как да не е видимо???
4
3
 
38
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
Показахте ни колко е вредно гастербайтерите да имат право на глас, показахте ни какво е омраза, показахте ни какво е некомпетентност. Показахте ни как се действа долноо и подмолноо като по учебник. Тов ани показахте. Благодарим ви
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОО видимо е наистина. Скок на ток, храни, парно с 40% и с нито 1 лев на заплатите.Първи по смъртност в пандемията, последни по ваксинация. Купуваме ваксини и ги подаряваме след това. Направо сте върха
2
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да показахте как се мрази,нито едно твърдение не беше доказано,потъпкахте конституцията с измислени тълкувания за двойно гражданство,не свършихте абсолютно нищо освен да насаждате омраза и циркаджийски парламент!
1
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетох заглавието и веднага ме сряза корема...