Янев на отчет: Показахме нов начин на работа и това е видимо за хората

Служебният премиер отчете като успех актуализацията на бюджета
Обновена: 15 сеп 2021 17:45 | 15 сеп 2021 16:23, Веселина Йорданова
123

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че правителството се е постарало да работи според обявените принципи - прозрачност, отчетност и професионализъм. По думите му това е видимо от хората.

Като успех той отчете актуализацията на бюджета, като посочи, че това е успех и на парламента и за първи път от години се прави актуализация на пенсиите.

Премиерът Стефан Янев и членовете на Министерския съвет представят днес отчет за дейността на служебното правителство за малко повече от 4 месеца работа.

Утре президентът Румен Радев ще назначи нов служебен кабинет, който да подготви и проведе вторите за тази година предсрочни избори за парламент, както и вота за президент и вицепрезидент, насрочени за 14 ноември.

"Правителството демонстрира нов начин на работа, прозрачност и отчетност, показа недъзите при изразходването на обществените средства и как тези средства могат да бъдат харчени прозрачно", посочи Стефан Янев.

Той уточни, че има още работа по Плана за устойчивост, но се надява скоро да бъде изпратен в Брюксел и до края на годината европейските пари да са в бюджета.

Служебният премиер каза още, че България е демонстрирала диалогичност по отношение на Република Северна Македония. Според него, ако се допуснат компромиси сега, ще бъдем свидетели на доста компромиси в бъдеще. Надявам се, че през следващите месеци политиката на следващия кабинет ще бъде подобна, заяви Янев.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
2
 
! Отговори
Мут Лабен преди 2 години
Показали сте - друг път! Раздори, уволнения на доказани професионалисти, кражби, ковид-криза, емигрантска криза, растящи цени, хаос, пълна неадекватност! Това показахте на хората некадърници скапани!
93
0
 
2
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Показахте нов, много по-лош начин на работа, и това е видимо за хората !
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички виждаме инфлацията която донесохте!
91
0
 
8
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
СПОКО , Б О Й К О ЯХВА БЕЛИЯ КОН НА "РЕВОЛЮЦИЯТА " ПРОТИВ РАдефото НЕДОРАЗУМЕНИЕ !
90
0
 
5
 
! Отговори
иво преди 2 години
ВИДИМО ПОВИШИХТЕ ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО , НЕХРАНИ-МАЙКОФФЦИ !
89
1
 
15
 
! Отговори
Електра преди 2 години
Миро затова ли, Червените плъхове си търсят нов порно проект, за да се намърдат в бардака. Преди няколко дни в едно интервю, Борис Марков от СДС каза, че Мая Костинбродска е венерическото заболяване на политическата ни система. Аз бих добавила и, старата мома Дончева, Гнома, Рада и Купона, и всички партии, на уж на промяната, водени от Кауна Радеф, че са заразени от тая болест, както спинозната Импексова партия, на Краднелия ***...
88
0
 
15
 
! Отговори
. Електра преди 2 години
Ха ха ха, и кой е точно новия начин, че аз нищо не видях. Хаоса, чистки, лъжите, омразата, инфлация на всичко, на това ли се казва нов начин?
87
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментара ми е 102 Ето че 4 Герберчета,са ми кликнали вече минусите! -:)) Абре Гербери.Гледайте си живота и стига с тоя ГЕРБ и Борисов мутрата комунистическа бре! Вие мазохисти ли сте,какви сте? Леле леле!
86
3
 
20
 
! Отговори
Миро преди 2 години
И кой е точно новия начин,че аз нищо не видях.Хаоса,чистки,лъжите,омразата,високи цени на всичко на това ли се казва нов начин?
85
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук май "коментират" само Герберчета а?-:)) С теб сме гн Премиер!Откакто мутрата падна,вече гледам тв! И новините най вече! -:)) Абе спокойно ми е щом ти си на екрана! Оня дебелия и мазен комунист,не желая да го виждам повече!Напред гн Премиер!!
84
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
янеф, искрено ви благодарим за "новия ви начин на работа"! Достатъчно! Вземайте си фуражките и се пръждосвайте! Вие сте некадърни за служебни министри!
83
2
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Опинчарски начин на нарушавне на Конституцията и уволнения на опоненти!ТОВА ЩЕ НАПРАВИМ И НИЕ , КОГАТО ДОЙДЕМ НА ВЛАСТ --НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!
82
3
 
20
 
! Отговори
един от хората преди 2 години
верно е янев , ние хората видяхме новия ви начин . уволнения и назначения , нищо друго . и янев, още ли имаш чувството че те подслушват ?
81
2
 
25
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Какъв нов начин на работа бе, та вас никой не ви е избирал, а се държите сякаш ще векуват е! Гнусен реваншизъм, саморазправа с опонентите на всички нива, заплаха за медиите, докато "влязат в час, "чегъртане", спиране на всички инфраструктурни проекти,липса на план за възстановяване, източване на ББР...! Да не окаже, че по-големи разбойници от хрантулниците на Радев не са докопвали властта!
80
2
 
23
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Ох Янев този начин го помним ,връщате комунизма .Чакахме да узрее социализма ,а той взе ,че презря .Нищо не направихте ,циркове ,простотия до залисия ,кадруване ,чегъртане ,плюнчене ,заничане един на друг в дупките ,махленски език където и в родните гета го няма.С една дума с това ще ви запомним ,а увеличението на цените на всичко най го можете .Дано оцелеем тази зима ,ако народът не се стресне и разбере какво ни чака.
79
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показахте нагледно как се точат язовири и се спират парите на строителите.
78
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме, цените на потребителските стоки и услуги хвърчат нагоре с 200, беха спрени големи инфраструктурни проекти, а полицейщината стана новото нормално. Междувременно, не е ясно колко хиляди папки със секретна информация отлетяха за Москва, Янев има опит в такива схеми. Виждаме, споко.
77
0
 
27
 
! Отговори
Умря котката преди 2 години
Като няма кой да го хвали се хвали сам! Да му мислят БСП, какво чудовище създадоха!
76
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
показахте ново ниво на надупвяне, пред което и мадам "и у тритя хралупу" йес може само да гледа невярващо. келеменцата на зелениот чорапец. продадоха българия за кой ли път за потупване по рамото и духване под опашката. убиха пилота, убиха и онова офицерче дето щеше да свидетелства срещу мафията на пипоня зеленото чорапче и надминаха и тиквю по лъгане и мазане. за асанчо арвартя и канадското изчадие изманмници мамини да не отваряме дума
75
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Военните, кръгом марш, в казармите! България не е Венецуела. Назначихте си любовниците и децата без конкурси, сега се прибирайте, при военните. България има нужда от обединител, способни политици, които да й служат, а не да работят за руски интереси, като вас.