Предлагат удължаване на срока за електронно преброяване

Решението трябва да бъде взето от Министерския съвет
15 сеп 2021 09:53,
37
Предлагат удължаване на срока за електронно преброяване
Снимка: БГНЕС

Националният статистически институт (НСИ) предлага срокът на електронното преброяване на населението да се удължи с една седмица.

То трябваше да приключи на 17 септември, но проблемите с достъпа до сайта на статистиката породиха въпроса дали ще има възможност гражданите да се преброят и след това.

„Направихме нашето предложение за удължаването, но то трябва да бъде взето от министър-председателят и Министерския съвет. Очакванията са, че то ще бъде продължено до 24 септември”, обясни председателят на НСИ Сергей Цветарски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
8
 
! Отговори
Да, ама не преди 2 години
Държавата не ни смята за хора, а аз ще се преброявам като овца от стадото.Няма да участвам, да видим как ще ме глобят.Да го ........
27
0
 
7
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Три дни безуспешни опити за регистрация, после 2 часа блокаж още на първата страница с адреса и накрая го попълвах в 6 часа сутринта (в края на нощното дежурство), когато не е натоварен сървъра, иначе просто не става.Ужас, да бяхте наели една читава IT фирма, а не държавни връзкари
26
0
 
4
 
! Отговори
Дим Дим преди 2 години
До Сметалото Е... тя може да е безплатна, НО някой е взел пари за да я сложи на сървърите :D
25
1
 
11
 
! Отговори
Един преброил се преди 2 години
Всичко можеше да го направят и с една бланка, на която са въпросите, и да могат хората да си я теглят от сайта или които не ползват технологиите да си я вземат физически от община, кметство или др. служба, като се вписват данните към една дата, и да е по-голям срока за предаването и. Казано е, че не се носи отговорност за неточни данни и всичко е доброволно, като сега с неуредиците само се усилва негативизма към това у хората. Времето за попълване +регистрацията ми отне около 15 мин.
24
0
 
10
 
! Отговори
майната преди 2 години
До АнонименХич не са прости. Взимат си заплатите и гласуват, я за Славчо, я за Баце. Иначе, трябва да бачкат !
23
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Давайте лаптопи да гласуваме :)))
22
2
 
14
 
! Отговори
Преброяващ се преди 2 години
Този сайт не е тестван. Стигнах до раздел Домакинство и почна да хвърля JS грешки.
21
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма и 1 милион преброени. Това би трябвало да е ясен знак, че преброяването е провалено. Благодарим ви НСИ и ГДБОП. Сега минете през всички ни да носите зарази
20
0
 
16
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
За пореден път държавните служби карат хората които и плащат заплатите с данъците си да им свършат работата! За какво ви плащаме заплати тогава? За какво са всички тези институции, комисии, агенции, кадастри и тн.? Направо да закриват всички, поне да не харчим пари за тях!
19
3
 
15
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Просто пратете преброителите в съответните държавни институции и от там да си съберат данните! Всички данни които ги изискват ги има в документи които трябва да извадиш от държавни институции! ЕГН, лична карта, документ за граждански брак, Нотариален акт, информация за блок или къща, дипломи за образование и тн. ги има в държавните институции които ги издават! Доходите и данни за работното място в НАП и НОИ, дали си бил извън България в гранична полиция! Да се питат сами себе си!
18
0
 
12
 
! Отговори
toma преди 2 години
След тридневни опити да се преброя, вчера най-после успях :)Иначе системата постоянно твърдеше че ЕГН-ето не е правилно попълнено :)
17
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 2 години
До Deep Zone --- Вчера към 18:00 ч. и при мен същата работа. Тая боза не знам с кво са я правили, ама не работи.
16
0
 
16
 
! Отговори
Сметалото преди 2 години
Значи, система за милиони , а пък front страницата създадена с БЕЗПЛАТНАТА wordpress ?! Ама несерериозно е това!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз вчера успях да се преброя онлайн. Отне ми около 10-15 мин.
14
1
 
9
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Вчера питах да се преброя, попълних си данните за регистрация и като натисна бутона за потвърждение, опс- няма никой, никаква реакция, отказах се, естествено.Днес пак пробвам, нова изненада, дори не стигам до регистрация- дава ми, че услугата е недостъпна :DДа се смееш или да плачеш.. После се сетих, че всички стойностни дизайнери и програмисти работят в частни фирми за 5к минимум заплата, а в държавните учреждения са останали забутани връзкари за по 1000 лева заплата и всичко ми стана ясно.
13
0
 
11
 
! Отговори
Ken преди 2 години
И направете излишно срещането с преброител след като си се преброил онлайн.Каква е ползата от този вид броене в такъв случай ?
12
0
 
18
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Поредния провал в напудрения Абсурдистан!Мнооого приказки..откраднати пари...безброй чиновници получаващи заплати за нищоправене и драпане дето не ги сърби..и накрая лъсва едно голяяямо нищо!
11
1
 
23
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Аз много добре знам как се казвам, къде живея, колко имота и автомобила имам. Много добре знам за коя жена съм женен и колко деца имам. Ама и НСИ знае! Или ако не знае трябва да попита държавата на съседното гише! А това каква религия изповядвам си е движение по ръба на бръснача на конституцията. За протокола съм се определил като растафариянец и последовател на култа към спагетеното чудовище. Каквито въпросите - такива и отговорите.
10
1
 
16
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Защо е нужно преброяване в този вид, при положение, че се знае всичко което им трябва на НСИ-то?!
9
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПроблемЪТ със сайта си стои. Правиха струваха, по комисии ходиха, джедаи ловиха и сайта продължава да е така. Трябва отпуск да си пуснеш, че да висиш нон стоп да го чакаш. Благодарим ви НСИ и ГДБОП!! Некадърници.