Центърът на Русе - мръсотия, тревясали тротоари, незаконна стоянка...

В Helpbook ни изпратиха снимки и на поредното незаконно сметище
16 сеп 2021 18:30, Анисия Иванова
42

Снимка: Helpbook

Редовен потребител на платформата Helpbook.info се обърна чрез нас към администрацията и кметът на Русе, относно множество проблеми в града. Знакова улица в идеалния център от доста време се е превърнала в "идеалния паркинг“, а около Общината районът е силно замърсен. Контейнери за смет зеят отворени, тъй като отдавна са амортизирани и се нуждаят от подмяна, но очевидно никой не обръща внимание и в резултат на това се разпространяват миризми, мухи, гризачи и нечистотии. Тротоарите са обрасли с трева, косене не се извършва, въпреки че това е в централната част на града.

„В пресечната част на ул. „Муткурова“ с ул. „Петко Д. Петков“ от десет години има нерегламентирана стоянка на таксита. Въпреки исканията на граждани и таксиметрови шофьори отпреди няколко години тя да се утвърди като легитимна и да се определи броят на автомобили, които могат да престояват и да обслужват граждани с решение на Общината и Общинския съвет, резултат няма. Всъщност, резултатът е друг – натрупване на таксиметрови автомобили, шум от високо говорещи и използващи нерядко нецензурни думи и спорещи шофьори, нечистота и замърсяване на въздуха, което притеснява и тревожи гражданите, живеещи в съседство в жилищни блокове“.

Според автора на сигнала кметското ръководство и общинска администрация трябва да предприемат действия за хигиенизиране, подмяна на контейнерите за отпадъци с нови чрез фирмата, извозваща отпадъците, нужни са и нови за разделно събиране на хартия, пластмаса, метал и стъкло, да се регулира паркирането на автомобили, да се прецени дали е възможно да се легитимира на това място стоянка на таксита, да се мие улицата и площадките за контейнери".

Нашият потребител с главни букви е изписал последният абзац от сигнала си: „Град Русе – „малката Виена“ – в тази централна част от града никога не е бил в такова лошо състояние – тънещ в мръсотия и тревясали тротоари! И това е само на няколко минути път от сградата на кметството! Събудете се и се активизирайте, господин кмете, заместници и администрация“!

В друг сигнал до нас отново се сблъскваме с отвратителна гледка от изпратените снимки, на които се вижда поредното незаконно сметище, този път в район „Искър“, в близост до психиатричната болница. На няколко места са изхвърлени огромно количество боклуци, най-вече дрехи и молбата е за установяване на нарушителите и предприемане на съответните мерки по санкционирането им.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
6
 
! Отговори
. преди 2 години
Хеййй, Русииии! Идете в гетото Шопия да видите какво е и като се върнете в Руси ще ви се види РАЙ!
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсотията, тревясалите с разбити и разкривени плочки тротоари, незаконните стоянки не са характерен белег само за центъра на Русе. Те са характерни за едвали не всички български градове. Данъците растат, промилите скачат, а ентропията се разширява и процъфтява.
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата държава е сметище. Вчера се хвалиха, че нарисували пешеходни пътеки в София, все едно са построили Тайпе 101. Трагедия отвсякъде
11
0
 
14
 
! Отговори
Чародейка преди 2 години
Най-мръсно в Русе е в квартал Чародейка! Торбички, гуми от автомобили, стъкла, бутилки и всичко за което се сеща човек около всички блокове! Може би десет пъти изпращам снимки на отдел Екология, на сайта на кмета....и нищо! Съмнявам се въобще дали новия кмет дали е идвал в Чародейка, също като стария. Каква малка Виена, това е ***!Живея на пътя за училището в квартала, плащам същия процент МДТ като кмета! Дали и при него е така?
10
13
 
10
 
! Отговори
ПЕК преди 2 години
Гарантирано от Радевите правителства.
9
2
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да сезират протойерей Дирайр Хадавян в Русе.
8
1
 
4
 
! Отговори
Mdaa.. преди 2 години
Това е топ новина. ТОП !
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като навсекъде , а и магистралите и пътищата и те са на 6.
6
4
 
16
 
! Отговори
Мисирки преди 2 години
цялата сттана изглежда така не само РусИ и Софето, посткомунистическа разруха, корупция, мизерия!! Туркменистан!
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отрицателните новини влияят подсъзнателно на хората
4
3
 
19
 
! Отговори
Плевен е по-мизерен преди 2 години
Ако видите в какво състояние е хигиената в Плевен Русе ще Ви се стори направо стерилен!
3
3
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Русе е красив град.Защо акцентирате само върху отрицателното?
2
4
 
7
 
! Отговори
Хиподрума преди 2 години
я дайте център София-да висим как изглежда ориенталската столица!!
1
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тва е капитализма, мръсотия