Центърът на Русе - мръсотия, тревясали тротоари, незаконна стоянка...

В Helpbook ни изпратиха снимки и на поредното незаконно сметище
16 сеп 2021 18:30, Анисия Иванова
42

Снимка: Helpbook

Редовен потребител на платформата Helpbook.info се обърна чрез нас към администрацията и кметът на Русе, относно множество проблеми в града. Знакова улица в идеалния център от доста време се е превърнала в "идеалния паркинг“, а около Общината районът е силно замърсен. Контейнери за смет зеят отворени, тъй като отдавна са амортизирани и се нуждаят от подмяна, но очевидно никой не обръща внимание и в резултат на това се разпространяват миризми, мухи, гризачи и нечистотии. Тротоарите са обрасли с трева, косене не се извършва, въпреки че това е в централната част на града.

„В пресечната част на ул. „Муткурова“ с ул. „Петко Д. Петков“ от десет години има нерегламентирана стоянка на таксита. Въпреки исканията на граждани и таксиметрови шофьори отпреди няколко години тя да се утвърди като легитимна и да се определи броят на автомобили, които могат да престояват и да обслужват граждани с решение на Общината и Общинския съвет, резултат няма. Всъщност, резултатът е друг – натрупване на таксиметрови автомобили, шум от високо говорещи и използващи нерядко нецензурни думи и спорещи шофьори, нечистота и замърсяване на въздуха, което притеснява и тревожи гражданите, живеещи в съседство в жилищни блокове“.

Според автора на сигнала кметското ръководство и общинска администрация трябва да предприемат действия за хигиенизиране, подмяна на контейнерите за отпадъци с нови чрез фирмата, извозваща отпадъците, нужни са и нови за разделно събиране на хартия, пластмаса, метал и стъкло, да се регулира паркирането на автомобили, да се прецени дали е възможно да се легитимира на това място стоянка на таксита, да се мие улицата и площадките за контейнери".

Нашият потребител с главни букви е изписал последният абзац от сигнала си: „Град Русе – „малката Виена“ – в тази централна част от града никога не е бил в такова лошо състояние – тънещ в мръсотия и тревясали тротоари! И това е само на няколко минути път от сградата на кметството! Събудете се и се активизирайте, господин кмете, заместници и администрация“!

В друг сигнал до нас отново се сблъскваме с отвратителна гледка от изпратените снимки, на които се вижда поредното незаконно сметище, този път в район „Искър“, в близост до психиатричната болница. На няколко места са изхвърлени огромно количество боклуци, най-вече дрехи и молбата е за установяване на нарушителите и предприемане на съответните мерки по санкционирането им.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 2 години
И не само в центъра на Русе е мръсотия и в Здравец-изток е същата картинка. Например пред блок Явор на бул. Липник около контейнерите е мръсотия. От както сложиха новите големи контейнери, мръсотията е голяма, защото вдигат контейнера, а около него няма кой да почисти. Виновни сме и ние гражданите, но от както смениха кмета, мръсотията става все по-голяма. Срамота за Русе.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на запад обратното - улиците сравнително чисти, но където и да влезеш - страшна мръсотия. Който няма чистачка, направо си затъва, в магазините, ако се чисти веднъж седмично - добре. Такива мръсни витрини на хранителни стоки никъде не съм виждал в България, голяма гнус!
32
5
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Кмет от БСП при власт на ГЕРБ - никакви шансове. Да се благодари че не са му натресли някакъв компромат. Когато си изберат русенци правилния кмет тогава може и да се направи нещо за града.
31
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червен кмет ,червен президент е равно на мизерия
30
2
 
17
 
! Отговори
от Варна преди 2 години
В Руси може да е всякакво, ама русинкити си ги бива и модни и убави.
29
7
 
3
 
! Отговори
Кроми преди 2 години
До АлексЗащото толкова му е умствения багаж на автора . Мизерна статийка , с нчколко есенни листа и две плочки разместени , няма що , едва ли не Кенсигтън шъш Филаделфия внушават ни тук ...разни тикви
28
2
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
Нито един нов проект за Русе няма при новия кмет. Довършва започнатото от стария и прави всяка седмица отчет за свършена работа за неща , които никой не го интересува. Излизам от вкъщи , гледам наоколо и денят ми е скапан. Е това е от моя Русе.
27
5
 
17
 
! Отговори
Дракон от Русе преди 2 години
Кметът на Русе от бсп се оказа пълен некадърник. Русенци вече съжаляват, че гласуваха за него. В стъпването си в длъжност обеща да се справи с мръсния въздух в града. Е снощи пак миришеше на добре познатата гадна миризма от Оргахим. Хора, русенци, събудете се! Този човек ни излъга!
26
1
 
11
 
! Отговори
Морски преди 2 години
Ох, да видите каква мръсотия беше по морето това лято. Всеки с....е , където свари и никой не чисти. Преди две години имаше чужденци и те чужденците спазваха някакви хигиенни правила. Тази година българите ни разказаха играта.
25
2
 
16
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Помня много добре какво говореше Пенчо Милков преди балотажа с Диана Иванова. За магистралата Русе Търново, и за куп други неща. Пенчо от БСП, останалите от ГЕРБ, дето не ставали. Хубу, изчегъртахме ГЕРБ/как стана не е ясно/, но нека, да дойде друг, добър кадър. Единственото, което първо се чу, че се развел/имам близки от семейството му/, после направиха паркинги в парка, но се оказа проект на ГЕРБ. И толкова. Значи, хора, много приказки на пазара, а всъщност едни и същи шиит на английски, май.
24
1
 
9
 
! Отговори
типично по български преди 2 години
Ние така си искаме - да хвърляме *** си навсякъде и да искаме някой друг да чисти след нас...
23
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Варна е ***! Българите сме нискокултурни прасета, ама и общините са крадливи и цари пълно безхаберие. Всичко се прави лошо, не се пази от гражданте, чупи се, драска се навсякъде, никаква поддръжка от общински служби.
22
2
 
6
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Кой ни е ибял в Руси едно време!?Хубави врмена бяха
21
0
 
13
 
! Отговори
Stan преди 2 години
То в София е така...в Бургас се грижат повечко за тези неща , но София е баси грабежа. Да не говорим ,че аз пред търговския си обект в София съм озеленил с мои пари и една баба ми се скара ,че съм нямал право сам да озеленявал (то там е кал между паркиращите коли и тротоара)..другата пък че сме поливали и сме мокрили малко тротоара...Другата пък искала да си почистваме и околните градинки..това в най-скъпия квартал на София:)
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познавам няколко от там. Русьинцьитьи не са мръсни хора. Явно от общината крадат.
19
3
 
14
 
! Отговори
Демокрация ли сме? преди 2 години
В София още от времето на комунизма хората са свикнали да хвърлят от апартаментите си *** направо долу на улицата или в градинката пред блока. Кал, прах, хартии, то е някакъв ужас. Отделно не се чисти от общината, отделно хората държат мръсно. Българинът чисти само ако е негова лична собственост. България за българинът не е негова, затова може да си я цапа колкото иска. И това че навън е мръсно на българинът въобще не му прави впечатление. И си хвърля всичко на улицата. Все едно е комунизъм.
18
1
 
10
 
! Отговори
В България е мръсно преди 2 години
Че то в София дето се води столица на държава от ЕС е същата работа. Между трамвайните линии има плевели. Комунизмът все едно не е свършвал. Кал, мърсотия, кучешки ***, хигиената е нула. Улици се мият от дъжда на вятър. Добре че вали и дъждът мие улиците. Всеки град в България според мен е така. Ако някой живее в град където е чисто, оплевено, окосено да каже. Фасове се хвърлят от прозорците, хартийки, какво ли не. Не само че държавата не чисти, ами и хората цапат непрекъснато.
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да е само центъра на Русе..навсякъде е така - вземат едни пари за "благоустройство", слагат смотани плочки, накриво и после 0 поддръжка от общината. И буренясва. Лека полека се превръщаме в Бангладеш на балканите. След 100-ина 200 години ще е един голям катун.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Територия, където осевата линия по републиканските пътища е по-рядко явление от стъпките на Йети по Хималаите, тревата край бордюра е най-малкия проблем!
15
9
 
8
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
И как да сме сигурни, че това е Русе!? Такива снимки можеш да направиш във всеки тиквостански град :)