Центърът на Русе - мръсотия, тревясали тротоари, незаконна стоянка...

В Helpbook ни изпратиха снимки и на поредното незаконно сметище
16 сеп 2021 18:30, Анисия Иванова
42

Снимка: Helpbook

Редовен потребител на платформата Helpbook.info се обърна чрез нас към администрацията и кметът на Русе, относно множество проблеми в града. Знакова улица в идеалния център от доста време се е превърнала в "идеалния паркинг“, а около Общината районът е силно замърсен. Контейнери за смет зеят отворени, тъй като отдавна са амортизирани и се нуждаят от подмяна, но очевидно никой не обръща внимание и в резултат на това се разпространяват миризми, мухи, гризачи и нечистотии. Тротоарите са обрасли с трева, косене не се извършва, въпреки че това е в централната част на града.

„В пресечната част на ул. „Муткурова“ с ул. „Петко Д. Петков“ от десет години има нерегламентирана стоянка на таксита. Въпреки исканията на граждани и таксиметрови шофьори отпреди няколко години тя да се утвърди като легитимна и да се определи броят на автомобили, които могат да престояват и да обслужват граждани с решение на Общината и Общинския съвет, резултат няма. Всъщност, резултатът е друг – натрупване на таксиметрови автомобили, шум от високо говорещи и използващи нерядко нецензурни думи и спорещи шофьори, нечистота и замърсяване на въздуха, което притеснява и тревожи гражданите, живеещи в съседство в жилищни блокове“.

Според автора на сигнала кметското ръководство и общинска администрация трябва да предприемат действия за хигиенизиране, подмяна на контейнерите за отпадъци с нови чрез фирмата, извозваща отпадъците, нужни са и нови за разделно събиране на хартия, пластмаса, метал и стъкло, да се регулира паркирането на автомобили, да се прецени дали е възможно да се легитимира на това място стоянка на таксита, да се мие улицата и площадките за контейнери".

Нашият потребител с главни букви е изписал последният абзац от сигнала си: „Град Русе – „малката Виена“ – в тази централна част от града никога не е бил в такова лошо състояние – тънещ в мръсотия и тревясали тротоари! И това е само на няколко минути път от сградата на кметството! Събудете се и се активизирайте, господин кмете, заместници и администрация“!

В друг сигнал до нас отново се сблъскваме с отвратителна гледка от изпратените снимки, на които се вижда поредното незаконно сметище, този път в район „Искър“, в близост до психиатричната болница. На няколко места са изхвърлени огромно количество боклуци, най-вече дрехи и молбата е за установяване на нарушителите и предприемане на съответните мерки по санкционирането им.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 4 седмици
И не само в центъра на Русе е мръсотия и в Здравец-изток е същата картинка. Например пред блок Явор на бул. Липник около контейнерите е мръсотия. От както сложиха новите големи контейнери, мръсотията е голяма, защото вдигат контейнера, а около него няма кой да почисти. Виновни сме и ние гражданите, но от както смениха кмета, мръсотията става все по-голяма. Срамота за Русе.
39
4
 
7
 
! Отговори
СДСКочина преди 4 седмици
Да,ама има банани!"Кой не скача е червен!"Помните ли!?Нали искахте промяна!?Там,където живеят членовете на СДС-Шайката,която изкорми държавата не е мръсно.Чистят им,готвят им,има къщичка за кучето,за прислугата...Все с парите на скачащите им се плаща цели 32 години. Яжте сега банани !По Татово време нали нямало банани!?Сега има.
38
1
 
2
 
! Отговори
Bg izmet преди 4 седмици
ИЗБЕРЕТЕ ДРУГАРО ВЕСКО МАРИНОВ....СВИЩОВСКАТА ШКОЛА ДА ВИ ОПРАВИ
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А на запад обратното - улиците сравнително чисти, но където и да влезеш - страшна мръсотия. Който няма чистачка, направо си затъва, в магазините, ако се чисти веднъж седмично - добре. Такива мръсни витрини на хранителни стоки никъде не съм виждал в България, голяма гнус!
36
5
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 4 седмици
Кмет от БСП при власт на ГЕРБ - никакви шансове. Да се благодари че не са му натресли някакъв компромат. Когато си изберат русенци правилния кмет тогава може и да се направи нещо за града.
35
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Червен кмет ,червен президент е равно на мизерия
34
2
 
17
 
! Отговори
от Варна преди 4 седмици
В Руси може да е всякакво, ама русинкити си ги бива и модни и убави.
33
3
 
3
 
! Отговори
Wc преди 4 седмици
РУСЕНСКИТЕ ДЬРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ НЕ СЛУЖАТ НА БЬЛГАРИЯ.ТЕ СА СЬВЕТСКИ ***. УКРИ АРМЕНЦИ И РУСИ .КОКТЕЙЛ *** БРОДИ ПРЕЗ ГРАДА ПРЕДСТАВЯЩ СЕ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ.
32
7
 
3
 
! Отговори
Кроми преди 4 седмици
До АлексЗащото толкова му е умствения багаж на автора . Мизерна статийка , с нчколко есенни листа и две плочки разместени , няма що , едва ли не Кенсигтън шъш Филаделфия внушават ни тук ...разни тикви
31
2
 
12
 
! Отговори
... преди 4 седмици
Нито един нов проект за Русе няма при новия кмет. Довършва започнатото от стария и прави всяка седмица отчет за свършена работа за неща , които никой не го интересува. Излизам от вкъщи , гледам наоколо и денят ми е скапан. Е това е от моя Русе.
30
5
 
17
 
! Отговори
Дракон от Русе преди 4 седмици
Кметът на Русе от бсп се оказа пълен некадърник. Русенци вече съжаляват, че гласуваха за него. В стъпването си в длъжност обеща да се справи с мръсния въздух в града. Е снощи пак миришеше на добре познатата гадна миризма от Оргахим. Хора, русенци, събудете се! Този човек ни излъга!
29
1
 
11
 
! Отговори
Морски преди 4 седмици
Ох, да видите каква мръсотия беше по морето това лято. Всеки с....е , където свари и никой не чисти. Преди две години имаше чужденци и те чужденците спазваха някакви хигиенни правила. Тази година българите ни разказаха играта.
28
2
 
16
 
! Отговори
Н1 преди 4 седмици
Помня много добре какво говореше Пенчо Милков преди балотажа с Диана Иванова. За магистралата Русе Търново, и за куп други неща. Пенчо от БСП, останалите от ГЕРБ, дето не ставали. Хубу, изчегъртахме ГЕРБ/как стана не е ясно/, но нека, да дойде друг, добър кадър. Единственото, което първо се чу, че се развел/имам близки от семейството му/, после направиха паркинги в парка, но се оказа проект на ГЕРБ. И толкова. Значи, хора, много приказки на пазара, а всъщност едни и същи шиит на английски, май.
27
1
 
9
 
! Отговори
типично по български преди 4 седмици
Ние така си искаме - да хвърляме боклуците си навсякъде и да искаме някой друг да чисти след нас...
26
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И Варна е ***! Българите сме нискокултурни прасета, ама и общините са крадливи и цари пълно безхаберие. Всичко се прави лошо, не се пази от гражданте, чупи се, драска се навсякъде, никаква поддръжка от общински служби.
25
2
 
6
 
! Отговори
Хемус преди 4 седмици
Кой ни е ибял в Руси едно време!?Хубави врмена бяха
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Демокрация ли сме? Aми то не е "все едно е комунизъм". Явно още не можете да загреете... То си е комунизъм!
23
0
 
13
 
! Отговори
Stan преди 4 седмици
То в София е така...в Бургас се грижат повечко за тези неща , но София е баси грабежа. Да не говорим ,че аз пред търговския си обект в София съм озеленил с мои пари и една баба ми се скара ,че съм нямал право сам да озеленявал (то там е кал между паркиращите коли и тротоара)..другата пък че сме поливали и сме мокрили малко тротоара...Другата пък искала да си почистваме и околните градинки..това в най-скъпия квартал на София:)
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В гр Русе няма район Искър, а на посоченото място има пиаца, но се използва за паркинг от живущите, затова таксиметровите шофьори спират вляво !
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Познавам няколко от там. Русьинцьитьи не са мръсни хора. Явно от общината крадат.