Приоритет в транспорта - ускоряване на проектите за свързаност

Христо Алексиев пое министерския пост от Георги Тодоров
4
Приоритет в транспорта - ускоряване на проектите за свързаност
Снимка: БГНЕС

Ускоряване на изпълнението на проектите за жп коридори, пътища и цифрови магистрали е една от основните ми задачи. Това заяви новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев при приемане на управлението на министерството от Георги Тодоров, съобщиха от ведомството.

"През последните пет месеца стартираха жп проекти на стойност над 1 милиард лева. По Програма "Транспортна свързаност" се очакват инвестиции в размер на 4 милиарда лева, след одобрение на Европейската комисия. Ще кандидатстваме активно и по Механизма за свързана Европа 2021-2027", е казал Алексиев.

Той е добавил, че по проекта на Плана за възстановяване и устойчивост, средствата за "Транспортна свързаност" възлизат на 1,8 млрд. лв. По думите му за "Цифрова свързаност" се очакват инвестиции за близо 1 милиард лв., от които 300 млн. лв. е привлечено финансиране от страна на операторите.

"В рамките на моя мандат ще изисквам засилен контрол на изпълнението на концесионните договори, както и продължаване на реформите в сектора", е казал Христо Алексиев. Той е изразил желание за бъдещо сътрудничество с досегашния министър Георги Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Така с наследството преди 2 години
До Така се работи: Какво строителство на магистрала Тракия? Там има лотове, в които строителството е било без строителни разрешения и без отчуждаване на терени. Така се е строяло по гербаджийски. А милиони са дадени авансово.Има много да се разчиства от наследството на Бойко.
2
2
 
7
 
! Отговори
Така се работи преди 2 години
Ускоряване на проектите за свързаност - и спряха строителството на Хемус и метрото в София ! Така се ускорява по Радевски ! Пък и парите откраднаха !
1
2
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Тоя още не е наэначен, и работа отхвъля! Така се работи, със эамах