Бизнесът в Плевен протестира срещу противоепидемичните мерки

В него се включиха стотици
17 сеп 2021 20:38,
8
Бизнесът в Плевен протестира срещу противоепидемичните мерки
Снимка: Pixabay

Бизнесът в Плевен протестира срещу противоепидемичните мерки, въведени от здравното министерство.

Множество служители в заведения  за хранене, нощни клубове, дискотеки, детски клубове, сватбени и парти агенции, таксиметрови шофьори, диджеи, аниматори и други се събраха пред театър „Иван Радоев“.

Те преминаха през централната улица на града и спряха до сградата на Областна администрация. Протестът беше под мотото „Свобода за бизнеса“.

“Не желаем да затваряме нашите обекти, защото няма как само един бранш да изнесе цялата тежест на пандемията”, каза за БТА Огнян Георгиев, собственик на верига от заведения в Плевен и областен председател на Българската асоциация на заведенията.

"Виждаме как навсякъде не се спазват мерките, омръзна ни ние да сме единствената изкупителна жертва", категоричен бе той. Според него мярката "60 на 40" не работи.

Още по темата

"Трябва да си фалирал, за да може да се възползваш от нея. Загубите за бизнеса ни са в дългосрочен план. Не можем да задържим сегашния си персонал и не можем да наемем нов, защото вече никой не иска да работи в заведение. Настояваме за оставката на здравния министър", добави Георгиев.

"Протестът ни е за отпадане на вечерния час", каза Павлин Петров, съпредседател на Българската асоциация на заведенията.

Той подчерта, че предприемачите трябва да бъдат оставени да работят, да инвестират и да откриват работни места.

“Всичко друго ще доведе до срив в икономиката, до загуба на работни места и най-страшното - до заличаване на професии в ресторантьорския сектор", категоричен бе Петров.

Участниците в митинга заявиха, че ще продължат с протестите до пълната отмяна на мерките и ще подкрепят недоволството в транспортния бранш в столицата.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на северозапада ! Това сме ние , борбени антиваксари .
4
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък протестирам срещу бизнеса и няма да им стъпя нито в кръчмите нито в дискотеките
3
3
 
5
 
! Отговори
СФ преди 2 години
Това ли е "бизнесът" в Плевен? Само барове, клубове, ресторанти и други заведения?
2
10
 
5
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Като си ваксинирате персонала начело с вас, като почнете да спазвате мерките срещу вируса и персоналът ви работи с маски и ръкавици не само за пред камера, като се научите да уважавате клиентите, а не да ги работите може и да имате тогав основание да викате. А персоналът ви бяга щото е с ниски заплати и традиционно без социални пакети даже и без пандемия.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво хора,борете се за Свободата си ..