Дете на 2 г. получи химическо изгаряне в детска ясла в София

Момиченцето е прието по спешност в „Пирогов“
17 сеп 2021 09:09, Елка Василева
14
Дете на 2 г. получи химическо изгаряне в детска ясла в София
Снимка: архив, БГНЕС

Дете на 2 години е получило изгаряния по време на престоя си в столична детска ясла, съобщиха родителите му.

Преди няколко дни възпитатели от 56-а детска градина повикали родителите да вземат момиченцето по-рано, защото част от кожата му се е зачервила от алергична реакция или друг дерматологичен проблем.

След няколкочасово лутане по различни лекари обаче по кожата на момиченцето се появяват открити рани и мехури.

Детето е прието по спешност в „Пирогов“ с диагноза химическо изгаряне, съобщи bTV. От болницата казват, че момиченцето е в добро общо състояние, но вероятно ще му останат белези.

Вътрешна проверка в детската градина не е установила каква е причината за изгарянето, тече проверка и от Столичната община.

Веднага след като получих информация за инцидента, изпратих екипи както от дирекция „Образование“, така и от дирекция „Здравеопазване“, а по-късно и зам.-кмета отиде на място, обяви пред bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

„По първоначална информация дезинфектантите не се съхраняват правилно, но предстои проверката да бъде приключена. В зависимост от отговорността на всеки един от хората, които работят там, ще бъдат наложени съответните дисциплинарни наказания“, заяви кметът.

 


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Не знам и аз преди 1 месец
Ако е химическо изграряне смятайте за какъв препарат говорим, че да изгори кожата на детето. Как цялата детска градина са някакви свръх човеци и могат да устоят на този препарат, а само горкото дете е получило химическо изгаряне и то по цялото тяло? Да не са го къпали с дезинфектант там?
12
1
 
0
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 1 месец
А колко деца си отидоха от миокардит или анафилаксия причинена от моите инжекции няма никога да научите защото всичките драскачи са в моя джоб.
11
7
 
3
 
! Отговори
Nemeca преди 1 месец
Ако на мое дете ми причинят обезобразяване, ги качвам всички на Витоша и ще бъдат филетирани. Здрав кокал няма да им остане на такива непрокопсаници. И ще им бъдат причинени минимум същите белези. Как едно време нас ни пазеха а сега не могат?
10
16
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Ами ако спечели Тиквата президент :)))
9
15
 
7
 
! Отговори
ЛЕЙДИ МИТЕВА преди 1 месец
Уважаеми, Дами и Господа, решението за Република България е да се превърне в Президентска Република, защото институцийте вече са изчерпани !!! Долу ГЕРБ, да живее Републиката !!!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След дъжд качулка - жалко за момиченцето! На бас, че нищо няма да открият!
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Химическо изгаряне може да постъпи по всички възможни пътища от дома до детската ясла, които освен токсично действие върху организма причиняват силно изразени локални възпалителни _деструктивни изменения.
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз до сега за виновен мърляч на държавна хранилка не съм чул. Само камери,микрофони и дишане във врата на това котило трудоустроени истерички.
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се установи, че е химическо изгаряне?! Всички работещи в детски ясли спазват строго правилата за безопасност за работа с препарати за дезиндекция, и безопасни начини за работа и използване.
4
2
 
18
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Чистачката е виновна Фандука не :)))
3
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ало Фандъкова, какво става в детските ви градини?
2
4
 
12
 
! Отговори
Гледах преди 1 месец
репортажа, и засега никой не е сигурен дали изгарянето е химическо! Тепърва предстои изясняване!
1
7
 
23
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Кислол от wc