Кабинетът "Янев" 1 спечели доверието на 44.9% от българите, 30.9% не го харесват

Премиерът е с по-висок рейтинг от кабинета - 48.7% положителни оценки
205
Кабинетът "Янев" 1 спечели доверието на 44.9% от българите, 30.9% не го харесват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оценката за първия служебен кабинет е като цяло позитивна, но със съществени разлики в мненията по отделните направления, сочи проучване на обществените нагласи, проведено в периода 8-15 септември от Алфа Рисърч.

Още по темата
Най-висока оценка получава правителството за организацията на изборите на 11- ти юли – 63% положителни мнения.

Ограничаването на корупцията и разхищението на държавни средства се определя като успешно от 43.7% от анкетираните. В други две ключови сфери обаче преобладават критичните оценки. Едва 27% смятат, че правителството се е справило с подпомагане на бизнеса и със социалната политика, 45.6%  са на противоположното мнение.

Като най-слаби се оценяват действията на кабинета по ограничаването на пандемията и ваксинацията – 24.2% положителни, срещу 42% отрицателни мнения.

В резултат, цялостната дейност на служебното правителство до този момент се ползва с 44.9% одобрение, срещу 30.9% неодобрение. Служебният премиер Стефан Янев е с по-висок рейтинг от кабинета – той получава 48.7% положителни оценки, едва 18.9% отрицателни, а почти всеки трети (32.4%) няма определено мнение.

*****
Характеристики на проучването: Изследването е част от тримесечния мониторинг на обществено-политическите нагласи на българските граждани на агенция Алфа Рисърч. Представените данни са от проведеното в периода 8 - 15 септември 2021г. национално-представително проучване сред извадка от 1017 пълнолетни граждани. Използвана е двустепенна стратифицирана по регион и тип населено място извадка, с подбор на респондентите по квота въз основа на признаците пол, възраст и образование. Метод на интервюиране -  пряко стандартизирано интервю по домовете с таблети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
7
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Данко мохамеданко...и аз мога да ти разправям много неща от трето лице първо число!.... Много си спрял брато.
96
3
 
8
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Ямболски ***..... Дай доказателства...... Енергийния министър го потвърди бе приятел. На 10 август 2021 година. Синът е назначен в БЕХ на 18.04.2017 година а дъщерята в Булгаргаз на 1.06.20
95
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отново ли вият троловете на Pi Ar Sevi Boiko?
94
7
 
1
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Да,кацат върху мен,...Обаче на теб ти кацат върху мозъка,защото го имат за екскремент...
93
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТВА ЯМБОЛСКИ *** ДА НЕ Е ПРЕПРАТКА КЪМ тОШКО аФРИКАНСКИ?
92
1
 
14
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
"Най-висока оценка получава правителството за организацията на изборите на 11- ти юли" Я, затова ли бяха с най-ниска избирателна активноств цялата нова история? Т.е най-непредставителни и най-лесно манипулирани, щото никой не може да ме убеди, че има начин да се провери кой за кого е гласувал, дали наистина процентите на доверие са реални. Браво, службаши !!!
91
3
 
12
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Ямболски ***...... Кое наричаш компромат? В първият служебен кабинет на Фигуранта 27.01-4.05.2017 година Янев е силов вицепремиер и военен министър. Успява да назначи децата си в БЕХ и Булгаргаз. Това ли наричаш компромат?
90
7
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Данко мохамеданко.Нито съм едно от двете.Просто ме ухапа една муха.И влязоха червеи в мозъка ми и такива като теб си ги представям във вана с оцет 9%
89
3
 
7
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Ямболски ***....... Грешиш приятел, твоето не е мислене а клишета и опорни точки на фигуранта. И като си толкова ербап защо не му откриеш, ще се радвам да те видя и да си поговоря с теб. Но така и не разбрах Тошко Африкански ли си или Бялата Златка? Или Ямбол е родил още един велик гений?
88
5
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Данко....компроматите,които пишеш-дай и доказателства.
87
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този кабинет просъществува защото ГЕРБ не опоскаха държавата и има възможност известно време да се върви по инерция. Аз освен зъбенето и реваншизма на Рашков, Кацаров и батака на Комитова друго не видях. Те пък се гордеят със управлението си. Да се чудиш на какво отгоре.
86
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Престанете с тези лъжливи данни за подкрепа на Радев, Янев и служебното правителство! Всеки ден се повишават цените на стоките, ток, вода, топлофикация, услуги. Ще бъдат изгонени Радев и сие, но не с домати и яйца!
85
12
 
4
 
! Отговори
въпрос: преди 2 години
РУНДЮ В КОЙ РУНД ЩЕ СМАЧКА БАЛТОВ? АЗ ЗАЛАГАМ ОЩЕ ВЪВ ПЪРВИЯ ДА ГО НОКАУТИРА, КАТО КАКА ЦЕЦКА! МНОГО СОПОЛИ ЩЕ ТОЧАТ ТИКВИТЕ...
84
2
 
12
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Не се и съмнявам, че лично за Янев първият кабинет е бил успешен. Още по времето когато беше военен министър в служебния кабинет успя да уреди децата си в държавни фирми с големи заплати. Сега, когато е и премиер със сигурност е назначил цялата си рода по държавни фирми. През вторият служебен кабинет несъмнено ще се погрижи и за розата на жена си.
83
2
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до 67 Лесно се затварят сделки, трудно се отварят, а и всички инвеститори бягат от такива политици като БСПарските..Петков се хвали, че бил платил един милион данъци у нас, но подал заявление за канадско жителство, нали...Не слушай думите, гледай делата - по делата ще ги познаеш! Лъгаха, дерибействаха, съсипваха на поразия, сега са се засилили да действат свободно, боже опази...Такива роби на труда ни направи БКП,че всички да намразят този основен инструмент за очовечаване - сега отново,БСП
82
0
 
0
 
! Отговори
до 83 преди 2 години
Професоре, и ти ли се дипломира в интернет бе, многознайко?!
81
4
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Данко...това е мислене...За разлика от теб.При теб са пари.И не се мисли са неоткриваем.
80
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА КОЙ ПОЛИТИК БИХТЕ ПЛАТИЛИ ЗА ДАДЕНА РАБОТА? АЗ БИХ РАЗЧИТАЛ НАПРИМЕР НА КИРЕТО - С ХАРВАРД И С РЕАЛНО ИЗРАБОТЕНИ ПАРИ. ПРОФЕСИОНАЛИСТ ИКОНОМИСТ. НЕ КАТ ТИЯ ДЪРЖАВНИ ХРАНТУТНИЦИ И ЮПИТА!
79
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тересно за какво ги харесват. Заради един обещан завод за колела. Всичко навсякъде спряно - за да не се краде, нали. Парите свършиха, незнайно как, та поискаха още. Цените нагоре. На зима ще ядете смелост, доблест и прочее лозунги от президентските речи.
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България останаха само военните.На практика всичко е турцизирано:наука,култура ,медии.Имаме вече две турски партии,а в 47 НС Герб и Дпс ще правят коалиция и ще ви управляват пак.Товае,Радев е последния шанс за републиката на Левски и Ботев.После ще ни качат на ориент експреса .