Кабинетът "Янев" 1 спечели доверието на 44.9% от българите, 30.9% не го харесват

Премиерът е с по-висок рейтинг от кабинета - 48.7% положителни оценки
205
Кабинетът "Янев" 1 спечели доверието на 44.9% от българите, 30.9% не го харесват
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Оценката за първия служебен кабинет е като цяло позитивна, но със съществени разлики в мненията по отделните направления, сочи проучване на обществените нагласи, проведено в периода 8-15 септември от Алфа Рисърч.

Още по темата
Най-висока оценка получава правителството за организацията на изборите на 11- ти юли – 63% положителни мнения.

Ограничаването на корупцията и разхищението на държавни средства се определя като успешно от 43.7% от анкетираните. В други две ключови сфери обаче преобладават критичните оценки. Едва 27% смятат, че правителството се е справило с подпомагане на бизнеса и със социалната политика, 45.6%  са на противоположното мнение.

Като най-слаби се оценяват действията на кабинета по ограничаването на пандемията и ваксинацията – 24.2% положителни, срещу 42% отрицателни мнения.

В резултат, цялостната дейност на служебното правителство до този момент се ползва с 44.9% одобрение, срещу 30.9% неодобрение. Служебният премиер Стефан Янев е с по-висок рейтинг от кабинета – той получава 48.7% положителни оценки, едва 18.9% отрицателни, а почти всеки трети (32.4%) няма определено мнение.

*****
Характеристики на проучването: Изследването е част от тримесечния мониторинг на обществено-политическите нагласи на българските граждани на агенция Алфа Рисърч. Представените данни са от проведеното в периода 8 - 15 септември 2021г. национално-представително проучване сред извадка от 1017 пълнолетни граждани. Използвана е двустепенна стратифицирана по регион и тип населено място извадка, с подбор на респондентите по квота въз основа на признаците пол, възраст и образование. Метод на интервюиране -  пряко стандартизирано интервю по домовете с таблети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
31 protzen ne go haresvat oste 2 meseza i ste go haresate grobari smrydlivi
76
0
 
11
 
! Отговори
бАЧКЬОР преди 2 години
ТОЯ БИХТЕ ЛИ ГО НАЕЛИ ДА ВИ СВЪРШИ НЯКАКВА РАБОТА? ИЗОБЩО СИ ГО ЗАДАВАЙТЕ ТОЯ ВЪПРОС КОГАТО ГЛАСУВАТЕ - ПРОСТО Е!
75
2
 
11
 
! Отговори
Бунгур преди 2 години
Стефан Янев не е лош човек видимо,но не може да пръдне без разрешение от Радев. По точното име тябва да е ...Стефан Радев.
74
2
 
7
 
! Отговори
#НЕБОЙТЕСЕОТУТРЕ преди 2 години
не бойте се деца рундю грипенов ще бъде трите на първия тур, който не го мисли да си спомни другарката Пръмова иначе Меги Кунева, също й предвиждаха да спечели, даже и Слави Трифонов беше се включил в кампанията й, нооо остана трета глуха
73
1
 
0
 
! Отговори
до 84 преди 2 години
айде още един разбирач....
72
1
 
1
 
! Отговори
до 87 преди 2 години
айде още един разбирач
71
6
 
5
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
Не можеш да се сетиш, защото населението се е опростачило и стадото гледа кой ще му подхвърли повече. За теб "да се направи нещо" е, я да се качи минималната заплата, някоя надбавка за пенсионери и тн. С този скотски манталитет винаги ще си беден. Поинтересува ли се ,че този кабинет затвори сделка за сглобяване на електромобили, друг завод в Пловдив за колелета и тн. Теб важно ти е шефа да ти метне 200лв да оправиш борчовете, някакви глобални промени не те топлят.
70
4
 
14
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Кажете ми кой работодател ще позволи на работниците и служителите си да се занимават с политически проекти и в работно време да ходят в партийни офиси по лични дела? Точно това е направила поповишката гайда с висок рейтинг и си е затворила очите за частната дейност на Кирчо и Асен. Но се съмнявам Янев да прави нещо в кабинета си без да пита господарят си Радев. Поне да беше накарал Кирчо да прескочи до канадското посолство в Букурещ вместо да обикаля партийните офиси и да пазарува партии.
69
1
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен67 Може, може...И още как може! Не може при нас, където един носи, друг го изнася, един строи, друг руши...Така нищо не може! Но..виж какво става в Румъния, които бяха много по-бедни от нас, а сега не само ни настигнаха, но и далеч ни задминаха...Защо е решила БСП, че й се полага да бъде на върха не ми е никак ясно, но че колкото по-отвисоко паднеш, толкова повече ще се нараниш ми е напълно ясно..Ум умува, ум робува, ум патки пасе..
68
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз казвам какво трябва да стане ако искате промяна.Ако ли не,ок,сегашната конституция устройва идеално една държава -мафия ,начело с една про турска партия начело.
67
4
 
8
 
! Отговори
ПРАВИТЕЛСТВО преди 2 години
този янев ще види вили на могили след изборите, защото ще се преобърне в РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО, но всички ще трябва да минава НЕ ПРЕЗ ФИГУРАНТА А ПРЕЗ ПАРЛАМЕНТА и като знам, че ще бъдат пак същите като в миналия и по-миналия... Янев, Янев ще трябва първо от труната на парламента да обясняваш поскъпванията, а сетне и пред съответните органи на държавата
66
5
 
23
 
! Отговори
гостенка преди 2 години
Служебното правителство го запомних аз само с плюенето по ГЕРБ. Как щели да оправят всичко. Видях как оправиха цените нагоре, видях как стачкуват строителите по магистралите, видях как Кацата лъже и си стои на поста, видях как плюят по всичко строено и градено до сега. Какво обаче съградиха те? НИЩО! За какво се хвалят тогава? Тези само приказките им големи. Апа за Рашко-Чашко, пълен резил....
65
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kакво толкова направи този ,,кабинет''? Поредните медийни фишеци ,за съжаление голяма част от населението е до такава степен облъчено и оглупяло ,че веднага се връзва на всичко което му се поднесе !
64
17
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Смяна на Гешев....ще оправи всичко...Действай Янев.
63
2
 
12
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
До Ямболски ***....... Тошко Африкански ти ли си бе? Или си Волен Сидеров? За Тошко знаем, че е с фигуранта, нали босът му така разпореди, но за бялата Златка не знаехме да е радевист.
62
3
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До баба мара Кое му е тръгнало добре на новото правителство, бабо Маро? Нищо не му е добро - в такава среда и да има нещо добро, много скоро ще се покрие с бълващата тиня от устата на останалите..И този път Янев обещава да се грижи основно за подготовката за изборите, което на практика означава да съсипе всички възможности за наблюдение на изборите, както го направи вече докато Бойко си ближеше раните, а СДС си спинка сладко-сладко, попреяли и попрепили от неволи, значи...Да живей труда!
61
3
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
ГЛ У ПА ВИ бЪЛГАРИ !
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 71 "Забрана на всякакви мафиотски партии" Обаче главния мафиот избрал лично от Кремъл ще казва кои партии са "мафиотски" нали? :))) Като Путин, който определя кои партии ще се състезават срещу него, а останалите ги закрива а лидерите им я ги убива, я ги вкарва в затвора? Що направо не върнете член 1 от Конституцията от 71ва и не напишете вътре, че Президента Радев упражнява волата на Народа, м?
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ги получават тези проценти ? За 30 години никой за нищо не ми е взел мнението. Смятам, че аз не фигурирам в тези оценки.
58
2
 
22
 
! Отговори
Данко Харсъзина преди 2 години
Абсолютно надути и фалшифицирани резултати от агенции, които се слагат на фигуранта. Толкова са се увлекли в слагачеството, че ще изкарат болонката на Радев с по-висок рейтинг от господарят си.