Едва 1/5 от българите са се преброили електронно, жените – по-активни

Най-много са се преброили в София и Варна, най-малко – в Кърджали
18 сеп 2021 16:35, Красимир Ангелов
74
Едва 1/5 от българите са се преброили електронно, жените – по-активни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към 6 часа сутринта днес, 18 септември, електронно у нас са се преброили 1 327 801 души или близо една пета от населението на страната, съобщиха от НСИ.

Те живеят в 584 236 домакинства на територията на цялата страна.

Още по темата
В системата за електронно преброяване са се регистрирали 625 245 лица, 59.4% от които са жени. Най-активни са дамите между 40 и 49 години. Регистрациите, направени от мъже, са 40,6%.

Най-голям процент от хората са се преброили онлайн в София – над 30 на сто от живеещите в столицата и областта. Електронно са се преброили 23 процента от жителите на Варненска област и над 17  на сто от област Бургас, следвани от живеещите в областите Стара Загора и Пловдив.

Най-ниска е активността в Кърджали, където онлайн преброителна карта са попълнили едва 7 процента от хората в областта.

В 8 часа днес преброителите започнаха обхода по разпределените им участъци. Те ще работят от 8.00 до 20.00 часа всеки ден, включително в събота и неделя.

Първата им задача е да опишат сградите. Преброителите ще преброяват само хората, които не са или не желаят да се преброят сами чрез електронната карта, отчитат от НСИ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Суджук и бира дават ли който гласува :)))
37
2
 
19
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
В 21-век да ходят хора от врата на врата с въпроси, на които отговорите ги има във всяко държавно учреждение е трагично! И кой е най-важния въпрос? - Какви имоти имаш ?!?!?! Кое се брои ,хората или имотите? Има гранична информационна система в която много добре се знае кой не е в държавата, ако се наложи от МВР да ви издирят , знаят много добре телефоните на всичките ви роднини,...... доходите на всеки ги има в НАП , абе нямам думи ,наистина няма такава държава .
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дома ми е страшно за ремонт, не мога да посрещам никого.
35
1
 
16
 
! Отговори
akudд преди 2 години
то какво електроно преброяванеее е вееее. аз пак трябва да стоя в къщи и да чакам служител да дойде и да му дам кода?????? похарчени милиарди а целенасочено ел. правителството не се пуска също, но електронно вече ви проверяват за глоби и бързо и лесно ги събират.
34
2
 
4
 
! Отговори
Я преди 2 години
*** си заслужва и живота и държавата...отговаря на акъла му....инак аз се забавлявам на безплодните му напъни да се направи на нещо което не е....лошото е че си вярва...и колкото ще убедиш лудия че е луд...пияния пиян....толкова и него че е гола вода с претенциии...
33
0
 
17
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
След като вече ми знаят адреса, защо трябва да давам лично кода на преброител? Просто да ме изключат от списъка, ама явно НЯМА ТАКАВА СИСТЕМА :)
32
5
 
1
 
! Отговори
Преброен преди 2 години
НЕелектронното преброяване става толкова бързо, че не си заслужава електронното. Освен ако не си държавен служител и се преброиш електронно между 2 кафета. И работният ден свършил.
31
0
 
9
 
! Отговори
Критик с УМ преди 2 години
Сутринта се преброих, просто имах късмет да работи смешния сайт :)
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците са компютърно неграмотни.
29
5
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Си пази цървулите.....ха ха...абе тттъпаци...няма какво да криете....защото отдавна всичко за вас се знае...само остава да ви вкарат малко графен антифриз 5г чип и туй онуй с ковид ваксината и ще светите на ГПС картите....но пък ще ловите интернет без телефон...тъй че не се давайте на световния заговор....ха йа
28
3
 
2
 
! Отговори
Я преди 2 години
Аха... *** иначе от всичко разбира ***
27
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди половин час мина преброител, едно младо момче и ни преброи. Отне точно 7 минути за 4 човека. Въобще не си заслужава да си хабя интернета, да включвам компютъра, да правя регистрации и т.н. за да се преброявам електронно.
26
3
 
10
 
! Отговори
До 28 преди 2 години
Вие милиционерите знаем, че имате готови решения за всичко. Въобще не ви пука, че цяла България е в червено. Нали? Нито маски носите нито лична хигиена спазвате. Пфф хигиена. Даже не се къпете, миризли.вци
25
6
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Да ме броят на място. Хич не ми се ще при тези слаби защити на държавните ни сайтове да си попълвам личните данни. Да идват на място, така или иначе си седя достатъчно дълго време в нас
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига пищяхте за Ковида бре. С маски ще идват и вие може да си сложите. Който не се е ваксинирал да се страхува. Или да плаща 160лв глоба ако отказва да бъде преброен.В момента чакам преброителя. Има бележка на входа - между 17-20ч. с името му.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес се пребройхме онлайн , за 20 мин. стана, нямаше никакви проблеми. Добре е че удължиха срока, че малко несериозно подходих.
22
11
 
6
 
! Отговори
БНО ШИПКА ВОЙН ВЕЛИК преди 2 години
Това "преброяване" има за цел да даде данните ви на световния елит и когато стане време за задължителна ваксинация да знаят кой и кого да търсят!!! Това е основата цел на тези рептили!
21
4
 
2
 
! Отговори
хагххахахафхах преди 2 години
Жените - най-автоматизирани ботове.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков виж си проваления състав. Ама какво да гледаш то и ти си същия ДС МИЛИЦИОНЕР, доказан.
19
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега какво? Заради някакви си ушевци, които не са си свършили работата, цялата ковид зараза ще плъзне из страната.