Започна преброяването по домовете, какви са трудностите?

Електронно са се преброили над 1 300 000 души
18 сеп 2021 22:25, Красимир Ангелов
62

Онлайн преброяването продължава, а от тази сутрин преброители тръгнаха по домовете. Те трябва да опишат жилищните сгради и да преброят домакинствата, които не са го направили онлайн. Това ще се случва от 8:00 часа до 20:00 часа всеки ден, включително уикенда и празнични дни до 3 октомври.

Диляна Недялкова е студент по ветеринарна медицина. Решава да бъде преброител, защото е подходяща работа за студент, а и е важна за страната. Пандемията не я плаши, защото е ваксинирана. Казва, че електронното преброяване улеснява много преброителите.

Още по темата
"Когато проверяваме и посещаваме хората за взимане на информация, ги питаме и за кода, ако са се регистрирали онлайн. В такъв случай ни дават кода и записваме в нашите книжа. Те могат да ги оставят и на вратата", сподели тя.

Диляна има да обходи три района, за да опише всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброи домакинствата, които не са се преброили онлайн или пък не искат да го направят електронно.

В първия си ден като преброител обаче среща трудности още на първия вход.

"След посещението на 2 блока, 3 входа, нямам никакъв успех. Една жена само ми даде своя код. Надявам се утре да е по-добър ден", каза Диляна пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Когато не успеят да се срещнат с живущите на адреса, преброителите остават бележки с телефонен номер и следваща дата кога ще минат отново, за да може хората да са подготвени. Всеки, който се е преброил електронно, но няма да е вкъщи, когато минават преброителите, може да остави на вратата бележка със своя код.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
24
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Очаквайте реален тараш след посещения на "преброители"...
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хЗа какъв му е на някой да ти знае пералнята? Данните колко и каква електроника имаш при хакване може да са добре дошли за крадци, шантажи, отвличания и прочее. Ако някой реши, че изглеждаш "заможен" или си сам /а и лесно манипулируем.
30
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще преброят баба Гицка от Дивдядово и съберат ЕГН-та на зетя, деро работи в града и си идва събота-неделя? Длъжна ли е да го знае наизуст? Или Айшето, дето не знае да пише и не знае къде и е личния документ и дали има такъв? А тия дето се водят 100 човека на 1 адрес?
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21Абсолютно точно!
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 80%А от 20= ли е този, който ще дава всякъква безсмислена информациа, ще пуска разни незнайн хора вкъщи, пък ще се бори иначе с ковид-а, ще си разказна майчиното мляко, което не интересува никого. Какъв е смисъла да се знае дали има 1 или 3 телевизора или компютъра? Днас има 3, утре 1 или 4.
27
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е зорът да се прави това преброяване точно когато всички здравни иституции говорят, че сме в пик на нова ковид вълна? И защо ще се описват площи, ЕГН-та, колко телевизора или компютъра? Това не е информация, която интересува властите. Има лично пространство.Площта и собствениците ги знаят.Те плащат данъци. Ако искат да знаят пребиваващите, има начин чрез записване в полицията. След като няма такова изискване, значи за властите няма значение.Сега ходене и влизане по чужди домове на кой да е
26
3
 
11
 
! Отговори
Цфцж преди 2 години
Строй се! Преброй се!!
25
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как ходи като *** с шлема. Била се ваксинирала. Институциите о медиите се чудят по какъв ли още не начин да ни накарат да се ваксинираме. Не искаме бе, личен избор е. Млад прав човек, спортист, ще тръгна да си бия експериментално лекарство. Не мерси.
24
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо Маце, защо си с шлем, наистина ли мислиш, че можеш да предпазиш някого с шлем??? Това, че си ваксинирана ---> НЕ означава, че не може да се заразиш........ нито пък означава , че не може да пренасяш зараза
23
2
 
20
 
! Отговори
Строй се Преброй се преди 2 години
и с Делта-КОВИД от Ваксинираната Заразителка, пардон, Преблоителка, Устрой се!
22
1
 
12
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ветеринарната да ми излекува кучето :)))
21
6
 
20
 
! Отговори
пффф преди 2 години
На вратата ми има лепнат надпис: "Болен съм, не безпокойте". Ще ви храчя по очите ако настоявате!
20
4
 
14
 
! Отговори
Последни Новини до23 преди 2 години
Австралийското Правителство объркано, защото Компютърният Модел им дава повече трупове при 80% ваксинирани спрямо 70% ваксинирани - Явно и Компютрите вече са Анти-Ваксъри! Обаче, се оказало Компютъра се поучил от Статистиката на 3-но Ваксинираните в Израел.
19
8
 
34
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
"Пандемията не я плаши, защото е ваксинирана." - кажи го това на Труповете на Ваксинираните в Израел!
18
1
 
19
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До 10 В момента българския народ не е суверена, защото България е корпорация. Слави не спря да повтаря суверена та суверена, защото се гавреше с вас и незнанието ви. Ако ще сте платени ***, поне четете малко и тогава ръсете пропаганда.
17
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо е нужно това мероприятие и то точно сега когато уж се намираме в много страшна пандемия? Търсят под вола теле май.България все още не в Шенген, имаме граничен контрол и МВР във всеки един момент знае с голяма точност колко човека има на територията на страната! Знаят и на всеки един адрес колко човека са регистрирани. Лесно могат да установят дали даден човек се намира в България или чужбина и къде е постоянното му жителство. Информацията за жилищата пък я има в имотния регистър.
16
0
 
57
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
Какво преброяване бе? Защо се харчат грешни пари. Айде белите и изрядните ще преброите и глобите, ами в махалите какво правим, като 90% от талашитените бараки са незаконни пък камо ли адресна регистрация. Да не говорим, че масово нямат лични карти, та тях ще ги глобявате ли и изобщо някой ще посмее ли да влезе в катунните на братята да ги брои?!? Май глобите пак ще са само за тези дето работят и плащат данъци.
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте им значки на които да пише че са преброители то иначе хората откъде да знаят.
14
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като се преброя електронно, за какво трябва да минава и преброителят да му предавам кода или да лепя по вратата разни бележки? Едно нещо като хората не можем да направим!
13
0
 
31
 
! Отговори
Очаквам преди 2 години
След като приключи преброяването на дивите зайци в територията новото правителство да открие ловния сезон 2022.