Съпругата на загиналия майор Терзиев не приема експертизата

Димитрина Попова заяви, че знае кой е носил отговорността
Обновена: 19 сеп 2021 19:33 | 19 сеп 2021 19:30, Веселина Йорданова
141
Съпругата на загиналия майор Терзиев не приема експертизата
Снимка: МО

Не приемам експертизата за инцидента със съпруга ми. Няма никаква загуба на пространствена ориентация от страна на пилота.

Това заяви Димитрина Попова, съпругата на загиналия край Шабла летец – майор Валентин Терзиев. Тя гостува в студиото на "На фокус" с Лора Крумова по Нова телевизия.

Още по темата
По думите на Попова има много предварителни действия от страна на ръководни органи, които е трябвало да бъдат допускани до самото изпълнение на задачата.

"Не мисля, че вината трябва да се стоварва само върху този, който е ръководил полета. Но в изпълнението на самата задача основната отговорност е негова. Знам кой е този човек, както и останалите замесени", каза тя.

Димитрина Попова заяви, че никой от тези хора не се е обърнал към нея и в това е най-обидена.

Като човек, лично аз бих отишла и бих се извинила поне, категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
10
 
1
 
! Отговори
история преди 2 години
1979 г руски пилот се отклонява по време на учение и каца в Хокайдо. При прегледа на самолета се установява че електрониката е от пътнически самолет на Боинг. Електрониката е купена посредством кухи фирми в т.н. Трети свят и после прехвърлена в СССР. Става ясно че СССР е изостанала технологично. В резултат САЩ въвеждат ограничения за търговията на високи технологии. Рейгън започна пропагандата за междузвездни войни и СССР падна.
80
1
 
1
 
! Отговори
До истината преди 2 години
На "истината" истината се казва ЛЪЖА! А в дадения случай - КЛЕВЕТА! Която е подсъдно деяние! Ох, как бих искал да чуеш дървеното чукче!
79
12
 
7
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 2 години
Ядоса ме, Хкрементче! Русия е водеща авиационна държава и това се дължи на изключителната им авиационна наука. ЦАГИ! От кои години е? И десетките институти и конструкторски бюра. Какво взеха жабарите от бюро "Яковлев"? Аеродинамиката на Як-131. С кого се консултираха Локхийд-Мартин за факания F-35? С бюро "Як"! Кой построи първия хеликоптер в САЩ? Игорь Сикорский! А стотиците световни авиационни рекорди? Най-добрият изтребител света -Су-57! Най-тежкият и бръз бомбер - Ту-160! Хеликоптер -Ми-26!
78
1
 
5
 
! Отговори
дон преди 2 години
До Анонимен 105 точно така е ,но хора ,които не знаят пишат лъжи и заблуждават другите. Чърчил е съжалявал,че им е дал толкова много,но е било късно.Още тогава ги е нарекъл ,,хиените на Европа ,,
77
10
 
9
 
! Отговори
истината преди 2 години
Радев знае крие и мълчи той нареди който се противи самоубийство с карабина в тила.
76
9
 
11
 
! Отговори
Радев мълчи преди 2 години
Случаят ще се изясни когато изберем новия президент. Стават грешки, но Радев подозрително мълчи. А неговите ръце не са чисти.
75
3
 
8
 
! Отговори
Не преди 2 години
А тя специалист ли е?
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пуснат записа от черната кутия и ще стане ясно кой крив кой прав.
73
4
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Е, как така руснаците са силни в аеродинамиката? Откъде идва силата им? Някакви тайни ли има в тая наука? Ми тя аеродинамиката на Ф-16 може и да е малко по-добра, след като само с един двигател е равностоен на МиГ-29 и носи 70% повече боен товар? М? Че и са го измислили 8 години преди мига?
72
2
 
1
 
! Отговори
До Щерев преди 2 години
Щерев пак се регистрира - ще си вземе сребърника. След него отварят тъпометъра и изравят стрелката. Ама л уд умора няма!
71
3
 
6
 
! Отговори
Търпение! преди 2 години
Съпругата на загиналия край Шабла летец ще узнае истината за този инцидент едва от разследването на Военния трибунал, а това не е далече във времето.
70
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Радев не извади на светло показанията на команващия учението и непосредствения ръководител на стрелбите, значи не трябва да се гласува за него. Вече веднъж се изгаври с Конституцията покрай Кирчо Мазника.
69
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази става досадна, забил се е като пирон в кисело мляко,кратко и ясно. Липса на опит това е, опит се трупа в учения. Са се беше омъжила за хлебар.Жалко е, загубен живот но тази я пидкокоросват разни адвокати да доят държавата за пари.
68
9
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
МиГ-29 е перфектен само за лиготии по авиошоутата денем, в ясно време, есенен антициклон с хладен и сух въздух, да прави маймунджалъци пред несведущите. Освен това колкото и да е маневрен, не е по-силен от гравитацията и аеродинамиката. А той па прескочил аеродинамиката, та направо се сборил с хидродинамиката.
67
2
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
До 61..... човек, който не различава винт от болт, не може да се изказва за безопасността на полетите, не е сериозно.----///----- А ти да не ни да различаваш винт от болт?
66
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно много грубо предположение. Дали не са се задействали собствените ни противовъздушни ракети и да са разпознали руския самолет като натрапник???
65
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Челяка бил много опитен пилот на изтребител, жена му го знае най-добре :))) Аз затова й удрям рамо, щото генерал заповяда ли, требе да изпълниш заповедта, явно некой генералче се е направил на велик, въпреки рисковете за живота :)))
64
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали тая жена подкрепя Радев, ко стана сега :)))))))Защо се оплаква ?!
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юбере! А по кротко че се знае кого са защитавали тези орли и каква е причината за американските бомбандировки на София и другите български градове.
62
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ракетата Р-73 е за близък високоманеврен въздушен бой, с инфрачервена глава за самонасочване. Най-добрата в класа си до края на 90-те години. МиГ-29 е истребител чиято силна страна е близкия високоманеврен въздушен бой, един от най-силните истребители за такъв бой все още. Поразяването на подобна мишена, независимо от скоростта на падане и височината на полета е детска игра с такава бойна система.