Съпругата на загиналия майор Терзиев не приема експертизата

Димитрина Попова заяви, че знае кой е носил отговорността
Обновена: 19 сеп 2021 19:33 | 19 сеп 2021 19:30, Веселина Йорданова
141
Съпругата на загиналия майор Терзиев не приема експертизата
Снимка: МО

Не приемам експертизата за инцидента със съпруга ми. Няма никаква загуба на пространствена ориентация от страна на пилота.

Това заяви Димитрина Попова, съпругата на загиналия край Шабла летец – майор Валентин Терзиев. Тя гостува в студиото на "На фокус" с Лора Крумова по Нова телевизия.

Още по темата
По думите на Попова има много предварителни действия от страна на ръководни органи, които е трябвало да бъдат допускани до самото изпълнение на задачата.

"Не мисля, че вината трябва да се стоварва само върху този, който е ръководил полета. Но в изпълнението на самата задача основната отговорност е негова. Знам кой е този човек, както и останалите замесени", каза тя.

Димитрина Попова заяви, че никой от тези хора не се е обърнал към нея и в това е най-обидена.

Като човек, лично аз бих отишла и бих се извинила поне, категорична е тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
7
 
! Отговори
мм така.. преди 2 години
Аз служих навремето в школа, бяхме само 2ма войници и 10тина офицери. Връзкарско подделение беше. Само баш шефа и зам началника бяха свестни, останалите офицери бяха неграмотни и тапи като поддметки. Вие от такива ли искате да си признаят грешките.
40
0
 
1
 
! Отговори
точно преди 2 години
така си мислех и аз че сме за вас и за отмьщениене сме сьгласни
39
0
 
0
 
! Отговори
аре преди 2 години
стига си досайдала с тия кравари и пияни матрио6ки
38
2
 
11
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Замина си момчето за нищо. Никой от държавния апарат няма да си признае грешка, нито разни там майори, полковници, дето само лапат заплатки от нашите данъци и незнаят думата работа какво озачава. Лешперят здраво на гърба на обикновенния човек и за капак се пенсионират на по 50г защото са се "счупили" от работа. Това са откърмени лъжжци и лешшпери, отледани качествено по времето на комунизма.
37
2
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Обвиняваме не руснаците, а техните слуги в БГ и слугите у нас на всеки чужд интерес. В ЕС сме равностоен партньор, както и спрямо нашите съседни държави, две полета, където няма извиване на ръце. Но нито с Русия, нито със САЩ отношенията ни са равноправни и ненасилствени, най-вече защото и едните, и другите са си напазарували свои агенти с българси произход и с българско гражданство.
36
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
не знам до кога ще се дъвчи тоя случай...Имаше подобен скоро,когато "Нашите братя по оръжие"-АМЕРИКАНЦИТЕ,ЗАБРАНИХА на противоградните ни полигони да атакуват градоносните облаци ,и при това:..-ЦЯЛ ЧАС ПРЕДИ транспортния им аероплан,превозващ поредната доза отрови ЗА РАЗПРЪСКВАНЕ,да приближи дори Пловдив...Е,после просто "обещаха" .."Следващия път да бъдат по-внимателни" ,..И ТОЛКОВА!..СМИРЕНИЕТО ни пред тия АГРЕСОРИ е ОБИДНО!!!..ЯЗЪК ЗА 1300-годишната ни история!..Язък за Великите ни царе-БЪЛГА
35
0
 
1
 
! Отговори
откачалката преди 2 години
пидер 6аман илиян и алкохоличката не са ми критерии за каквото и да е
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В днешния технологичен век да не се запишат от радиолокационните обекти с радарни антени за проследяване и трафика на полетите данните за отчет на електронен носител-хоризонтални по квадрати и вертикални по височини с часово време за тях данни от траекториите на полетите на самолети било граждански или военни прилитащи над територията на страна,участващи в тренировъчни полети в установено време според изисквания,че планови международни военни учения м/у бази в страната и пределите на акваторията
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пилот с Фърчило - Абря ний да ги имаме, пап ... ше намериме кой да кара самолетите.
32
2
 
1
 
! Отговори
Пилот с Фърчило преди 2 години
Надявам се дърртите Фъ-16 НИКОГА да не пристигнат в България . Нито имаме пилоти ... нито имаме наземен персонал... нито имаме техници да ги подържат ... нито имаме командване което да издава адекватни команди към пилотите ..... абе , въобще нищо нямаме .То и самолети нямаме, ама ако някога дойдат, най-вероятно ще си стоят във хангара докато ръждясат. Мислили ли сте какъв резил за НАТО ще е ако още първата седмiца след като ги получим и стане подобна авария вече не с МИГ ами с "новите" F-16 ???
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е, че едни хора, приятелски кръг на еддин зелен чорап, решават човешки съдби все едно че решават кръстословица. Трябва да им излезе водоравното към Москва и хоризонталното към Америка, а цената да я плащъ плебсът. Това е тяхно верую, мислят си че са свещенодействащи и могат да правят човешки жертвоприношения с цел да им се нареди пъзелът.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МайнаМоже ве мен, има некои хора склонни към това :) Писах, че не е леко, плюс това немаме качествена подръжка на МиГ-те, чекаме още Ф-16 да пристигнат, нищо че сме ги платили предварително......хахахаха :))) Що не ревахтетака, като един войник загина от инфаркт на 36 години, по време на учения, подминахте го и нищо......хахахаха :)))
29
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали Руснаците ще си признаят, че са го светнали???
28
3
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Много е тежко,когато губим класни офицери и бойни самолети в мирно време,при учения.Аз ако бях пилот на мястото на Терзиев,нямаше да изпълня задачата,когато мишената падна под 2000 метра в...черна нощ,над морето.Често автоматизма при пилотите ги...увлича,и влиза в противоречие с трезвата им...лична преценка.Този трагичен инцидент,трябва да е червен семафор пред ръководството на ВВС и пред бойните ни пилоти.
27
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Български полити като пушено месо за американски експерименти.България е в НАТО, не и в ЕС.Само в колонизирани територии се случват подобни неща.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз знам кой е . Съби Събев човека на ф16 в армията ни . Той и навива фитилите под натиска на американското посолство ;)
25
2
 
11
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Колкото Убийството на ст.лейтенанта е Самоубийство, толкова и тази експертиза е Вярна!!!!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26Просто некой се е направил на генерал, иначе никой не оспорва качествата на пилота, това е много престижна рискована професия, жената требе да се гордее с него :) Малко хора се замислят, че ако стане война, те трябва да се лишат от много неща, но все пак съчувстам на госпожата, има прекрасно семейство :)
23
2
 
5
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Черната кутия може да даде данни за височина, скорост и т.н. но НЕ МОЖЕ ДА ПОСОЧИ ПРИЧИНАТА ЗА СМЪРТТА НА ПИЛОТА. Всичко СА ХИПОТЕЗИ! Разпръснатите части на километри площ СА ОСНОВНО СВИДЕТЕЛСТВО ПРОТИВ ЗАБИВАНЕ НА САМОЛЕТА ВЪВ ВОДАТА.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ямболски цървулИма хораи хора има и военни и военни :) Пак не е гаранция, че ще те обучат за каквото требва, зависи си и от човека :)) Мен са ме карали да правя 200 лицеви в лафката, щото не се подчиних, направих ги, онез беха изкорани......хахахаха :)))