18-годишно момче издъхна в болница в Пловдив, разследва се лекарска грешка

Теодор попада в лечебното заведение след като си е ударил главата
Обновена: 21 сеп 2021 06:23 | 21 сеп 2021 06:22, Нели Христова
86
18-годишно момче издъхна в болница в Пловдив, разследва се лекарска грешка
Снимка: Pixabay

18-годишно момче издъхна в отделението по неврохирургия в пловдивската университетска болница "Свети Георги" пред очите на родителите му. Майката и бащата обвиняват медиците, а прокуратурата разследва трагедията, съобщи bTV.

По разказа на бащата, който е адвокат, синът му се е задушил по време на повръщането, след като преди това персоналът му е дал да приеме силно приспивателно.

Бащата Йордан Давчев, разказа, че са потърсили медицинска помощ, след като синът му Теодор си удря главата и започва да повръща. Момчето е оставено в неврохирургичното отделение за наблюдение. Майката е изявила желание да останe като придружител, но от медицинския екип я уверили, че няма нужда. Ден преди изписването родителите заварват сина си в болничната стая в много тежко състояние.

"Когато отидохме с моята съпруга да видим детето в 5:30 ч., защото то в три и половина ни се обади да пита къде съм и кога ще дойдем, го заварихме пред агония. Жена ми каза: "Не мога да събудя детето, тичай, викай лекар". Аз отивам при сестрите, заварвам ги в дежурната стая - целия сестрински състав със санитарките, пият кафе, пушат цигари, гледат турски сериали и когато казвам: "Викайте лекар, детето не може да се събуди, една от сестрите казва: "Спокойно, не викайте, ние му дадохме силно обезболяващо и затова не може да го събудите", разказа бащата на починалия Теодор.

"По някое време е тръгнал да повръща, тъй като са му дали приспивателно. След консултация с лекари разбрахме, че то това приспивателно силно обезврежда дихателната и гълтачна система. Той не е могъл — мускулатурата като цяло - не е могъл да повърне и се е аспирирала течността обратно в дробовете, де факто той се е задушил", казва бащата.

От лечебното заведение са коментирали пред bTV, че е назначена щателна проверка за настъпилата смърт. При разрешение от Окръжна прокуратура и близките на починалия пациент ще има готовност да предостави пълните резултати от проверката "Ръководството на лечебното заведение изказва съболезнованията си на семейството и близките и ще направи всичко възможно за изясняване на случая!", се казва в съобщението.

"Знам, че няма да ми се върне детето, но искам да кажа на цялото общество, че наред със специалистите, които много уважавам, в здравната система има чудовища, от които тя трябва да се изчисти", категоричен е бащата на починалото момче.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писах, че са аматьори лекарите, вие не вервате.....хахахаха :)))
11
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз само не разбрах какво обезболяващо са му дали на момчето, от което да започне да повръща? И защо ще му дават такова сестрите, лекар там няма ли? Нещо не е както трябва! Жалко за младия живот...
10
7
 
39
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Като се знам какъв съм инженер ме е страх да отида на лекар. - Тая приказка знаете ли я.Трябва да направят полицай по болниците за да проверяват за пияни и заляни лекари. Почти във всяка БГ болница е така. Все едно не сте в болница а в Бардакк.
9
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как си е ударило главата детето?
8
12
 
17
 
! Отговори
Борислав Пенчев преди 2 години
при български лекари никога не се лекувайте или оперирайте, *** ще ос3ре операцията яко и после никой няма да им е виновен. Идете у Турция, Австрия, Гърция, но не и България
7
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 000 лекарски грешки от короната.
6
2
 
28
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
БОГ да го прости на МОМЧЕТО съболезования на близките
5
11
 
23
 
! Отговори
Трагедия преди 2 години
На територията е опасно за живота. На нещастниците, родени тук трябва да им се обясни, че остават тук на собствен риск. Жалко за момчето. Както съм писал и преди. Да създадеш деца тук, трябва да ги мразиш.
4
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината лекари в България са долна и.з м ,е Т !
3
2
 
35
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Ужас!Съболезнования на родителите.
2
29
 
3
 
! Отговори
Лекарската грешка? преди 2 години
Работата е чай шукарие и сега ще обвинят докторите, че са я лекували без една с`тинка здравни осигуровки, предполагам.
1
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната трагедия на територията. Жалко за момчето. Съболезнования за родителите.