След смъртта на 18-годишен: Болницата не е съгласна с родителите

От УМБАЛ „Свети Георги“ с позиция след трагедията
21 сеп 2021 10:53, Александър Попов
151
След смъртта на 18-годишен: Болницата не е съгласна с родителите
Снимка: БГНЕС

В УМБАЛ „Свети Георги“ е назначена проверка във връзка с настъпила смърт на 18-годишен пациент.

УМБАЛ „Свети Георги“ вече е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи, съобщиха от лечебното заведение.
 
От лечебното заведение е назначена проверка във връзка с настъпилата смърт, като излязоха и с официална позия.

"УМБАЛ „Свети Георги“ вече е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи.

Новите сведения, получени в хода на извършваната проверка са, че има данни пациентът да е пострадал при Пътно-транспортно произшествие, като първоначално не е потърсил медицинска помощ. Доста по-късно след травмата и след появата на по-засилени симптоми на черепно-мозъчна травма, е потърсена квалифицирана помощ и момчето е било транспортирано от ЦСМП в Спешното отделение на болницата.

Още по темата
Назначени и извършени са съответните диагностични изследвания и пациентът е приет за лечение на черепно-мозъчната травма. Видът и обхватът на терапията са били обсъдени с целия колектив на клиниката. Терапията е била насочена към овладяване на състоянието и симптомите – лечение, насочено към намаляване на мозъчния оток.

За изясняване на причините за смъртта е била назначена съдебно-медицинска експертиза, но лечебното заведение не е запознато с резултатите от нея, тъй като материалите от досъдебното производство се разгласяват единствено по преценка на прокурора.

В лечебното заведение е назначена проверка, като се установява, че пациентът е бил наблюдаван, включително в деня на неговата смърт и е бил в съзнание и напълно контактен, след което влошаването му е настъпило внезапно.

Категорично не сме съгласни с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал в Клиниката по неврохирургия. Не бихме искали да коментираме в детайли тези твърдения и на този етап ще проявим разбиране към състоянието на родителите.

Въпреки неверните обвинения и медийният натиск, лечебното заведение ще се въздържи от изнасянето на повече подробности относно травмата, хронологията на събитията, лечението и състоянието на младежа.

Образувано е досъдебно производство, чиято цел е да изясни цялата фактическа обстановка и да прецени има ли данни за лекарска грешка и престъпление. Оказали сме пълно съдействие на органите на досъдебното производство и ще продължим да го правим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
23
 
! Отговори
И така преди 2 години
ЧМТ, диазепам???, субдурален хематом , внезапно повръщане , без позиция на една страна, без наблюдение ,аспирация ,фатален край.Медицинският персонала някъде . Точка.
108
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2001 год. се върнах в моя роден град. Само като видях пет погребални бюра срещу болницата ми стана ясно, че нещата не вървят на добре. От няколко години има и погребални бюра срещу детска градина и в близост до училище. Едното е на единствения в града съдебен лекар.
107
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отървахме се от още един бъдещ убиец на пътя. НАПРЕДВАМЕ в положителна посока. Това е добре!
106
9
 
2
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
с мотор ли си е счупил тиквата?
105
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се учудвам, че отричат обвиненията. Някъде да се е чуло и видяло лекар да си признае, че е виновен за нещо?
104
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен105 Айде стига глупости.Навсякъде в болниците умират хора.Да не говорим,че в САЩ смърт от лекарска грешка е на трето място след убийствата и наркотиците.
103
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ги знам какви "хора" работят там, нищо чудно родителите да са прави.За съжаление доста от медицинския персонал са загубили човечността си с процеса, а като попаднеш в болница имаш най- голяма нужда от това.А некадърността се шири не само сред лекарското съсловие, на който му се е налагало да им ползва услугите знае за какво иде реч, но вече ни е национална черта да сме некадърни и нагли.
102
2
 
8
 
! Отговори
лолек преди 2 години
До АААА Естествено, че са виновни. Като деца играехме с прашки и едно от децата беше улучено с камък в слепоочието. Всичко уж беше наред, но след няколко часа просто се влоши и почина, стана супер бързо. Мисля, че беше същата причина.
101
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
65 лекаря преценява, важното е че прави нещо, а дали ще се оправи пациента е друг въпрос.Може би и родителите не са знаели какво му се е случило, дори и с адекватни грижи, пак може да умре човек, ако състоянието му е много зле, въпреки грижите. Да не са богове случайно. А тези дето не чакат на лекарите, да разчитат на себе си. Всички лекари, дето познавам са много на четени и знаят много.
100
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До препатилТочно! Преди години една гримирана сестра ми каза: Какво си се развикала, нали ти е свекърва?За това ги бият интегрианите.Много жалко за момчето! И да ги избесят сега, то няма да се върне.Бог да го прости!
99
2
 
17
 
! Отговори
kiki преди 2 години
С една дума - трагедия .... А някой реват като вдовица за ....,че не ги били пуснали с песа на софрата ( напълно основателно)
98
14
 
5
 
! Отговори
Този баща преди 2 години
като му гледах хладната физиономия по ТВ много ме съмнява?
97
2
 
7
 
! Отговори
Местан преди 2 години
Каролев как е? Нали той със счупена глава беше. Мърда ли още?
96
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са сестрите и отчасност лекаря. Оставили са го без да му се обърне нужното внимание.
95
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нормалните държави, когато пациент стигне до болницата и вече е спасен. В България, когато пациент стигне до болницата... баш тогава започва неизвестността.
94
4
 
10
 
! Отговори
ПРЕБРОЯВАНЕ 2021 преди 2 години
-1 брой
93
2
 
28
 
! Отговори
999 преди 2 години
Диазепам Не се дава при ЧМТ. ПРОТИВОПОКАЗНО Е!!! КОЙ КАКВО Е ИЗПИСАЛ ЩЕ СЕ ВИДИ В ДОКУМЕНТАЦИЯТА!!!
92
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До gogo Наблюдава се даже до 8-ия ден!
91
12
 
16
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
Пациентът е дошъл след 48 чака закъснение. През това време субдуралният хематом се е развил без да се вземат никакви мерки . После вече е късно.
90
0
 
22
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
САМО АУТОПСИЯТА МОЖЕ ДА РАЗКРИЕ ИСТИНАТА. И ВСЕКИ ЩЕ СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДИЦИТЕ.