След смъртта на 18-годишен: Болницата не е съгласна с родителите

От УМБАЛ „Свети Георги“ с позиция след трагедията
21 сеп 2021 10:53, Александър Попов
151
След смъртта на 18-годишен: Болницата не е съгласна с родителите
Снимка: БГНЕС

В УМБАЛ „Свети Георги“ е назначена проверка във връзка с настъпила смърт на 18-годишен пациент.

УМБАЛ „Свети Георги“ вече е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи, съобщиха от лечебното заведение.
 
От лечебното заведение е назначена проверка във връзка с настъпилата смърт, като излязоха и с официална позия.

"УМБАЛ „Свети Георги“ вече е предоставила пълната медицинска документация на Окръжна прокуратура - Пловдив и информация по всички други въпроси, поставени от разследващите органи.

Новите сведения, получени в хода на извършваната проверка са, че има данни пациентът да е пострадал при Пътно-транспортно произшествие, като първоначално не е потърсил медицинска помощ. Доста по-късно след травмата и след появата на по-засилени симптоми на черепно-мозъчна травма, е потърсена квалифицирана помощ и момчето е било транспортирано от ЦСМП в Спешното отделение на болницата.

Още по темата
Назначени и извършени са съответните диагностични изследвания и пациентът е приет за лечение на черепно-мозъчната травма. Видът и обхватът на терапията са били обсъдени с целия колектив на клиниката. Терапията е била насочена към овладяване на състоянието и симптомите – лечение, насочено към намаляване на мозъчния оток.

За изясняване на причините за смъртта е била назначена съдебно-медицинска експертиза, но лечебното заведение не е запознато с резултатите от нея, тъй като материалите от досъдебното производство се разгласяват единствено по преценка на прокурора.

В лечебното заведение е назначена проверка, като се установява, че пациентът е бил наблюдаван, включително в деня на неговата смърт и е бил в съзнание и напълно контактен, след което влошаването му е настъпило внезапно.

Категорично не сме съгласни с твърденията на близките на починалия, описващи поведението на медицинския персонал в Клиниката по неврохирургия. Не бихме искали да коментираме в детайли тези твърдения и на този етап ще проявим разбиране към състоянието на родителите.

Въпреки неверните обвинения и медийният натиск, лечебното заведение ще се въздържи от изнасянето на повече подробности относно травмата, хронологията на събитията, лечението и състоянието на младежа.

Образувано е досъдебно производство, чиято цел е да изясни цялата фактическа обстановка и да прецени има ли данни за лекарска грешка и престъпление. Оказали сме пълно съдействие на органите на досъдебното производство и ще продължим да го правим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
3
 
! Отговори
Въпрос: преди 2 години
До Анонимен 44 А на колко хора диазепамът е помогнал, знаете ли? Или това е просто отрова, която лекарите предписват, за да убият своите пациенти?
48
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи, ще бъда ли жив някой ден да видя осъден български лекар за убийство на пациент???
47
17
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Велики Български народе, ако искаш да си много добре, както никога до сега, значи трябва да избереш правилният човек, който да управлява България ! Както всички знаем, България не е нормална страна и не е много добре ! България трябва да се изгради като държава, САЩ и Турция не й трябват, за да се оправи ! България трябва да излезе от НАТО ! Така ше е най-добре ! Не е нормално една пенсия да е 3 цифрена или 4 цифрена !Правилният човек, който трябва да управлява България е Живко Костадинов !
46
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повръщането е реакция на пробив в командния център-мозък,а храносмилателната система е другия мозък,не случайно външно си приличат,те са и обвързани...Трябвало е след диазепама да бъде наблюдаван непрекъснато.Сега съжаляват ,че изобщо са го приели.Пазете се ,за да не влизате в болница.Там сте в капан,ще ви уморят.Депопулация тече, защото не могат да породят войни и революции.Засега.
45
16
 
10
 
! Отговори
АААА преди 2 години
Лекарите са виновни за хематома в мозъка на детето ли ?
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква им е позицията, че не разбрах? Подробности какво е било преди да постъпи при тях, но какво те са направили, каква е причината за смъртта му, ни дума.
43
3
 
26
 
! Отговори
Васил преди 2 години
До АнонименРазликата е много голяма - преди и имало лекари, които са вярвяли и клели за запазването на човешкия живот. Сега има търгаши, които гледат първо колко могат да те оскубят, а дали ще могат да ти помогнат въобще не ги интересува. Много малко са останали истинските лекари, за които парите не са всичко и първостепенно за тях е човешкия живот.
42
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Знаете ли, друже, на два пъти лекари спасяваха живота ми. Буквално. И в българска болница. По спешност, без връзки и протекции, попадайки на дежурните, а не на някое светило в медицината. Там, където според експерти от Вашия тип, влизаш жив и здрав и после те изнасят в кутия. Със сигурност има медици, които не са на ниво, но в масовия случай тези хора наистина си вършат работата както трябва. Нека не хулим лекарите толкова ентусиазирано, а?
41
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кого е бил адвокат бащата,значимо е да знаем?
40
2
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Чух една история като малък, не знам колко е вярна де, ама сега като зрял мъж подозирам, че е истина. Големите ученици, по времето на соца от нашето училище били пратени на бригада в консервния комбинат в Стамболийски. И там на поточната линия, където вървели бурканите с компотите и учениците ги редели в щайги от съседната поточна линия един хвърлил буркан по някакво момиче. Ударил я по главата. В началото нищо и нямало, ама след ден започнала да повръща и след още един умряла. Само споделям
39
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Диазепама е уморил много хора.Бях бременна и ми го поставяха нощем в системата за задържане,без моето знание и съгласие,изпадах в странни състояния,бях будна всичко виждах и чувах,но бях като окована в ковчег...Белите престилки са нашите ветеринари,те контролират овчата популация...
38
9
 
4
 
! Отговори
Бай Тошо!! преди 2 години
На тези ли ни остави?!
37
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не е случайно, че лекарите все по често ядат бой. Така и не съм прочел да има случай, в който те да признаят своята вина за нещо. Все умрелите са виновни! А всики знаем какво е състоянието на болниците, какъв ужас е да влезеш за лечение и да им слушаш грубите обноски, пълната липса на информация и неадекватните понякога реакции. Но виновни все няма!
36
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бялата мафия лекарите нарочно морат хората,по нареждане на тия същите които ви тровят с вируса и ваксините!!
35
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банкянският тьпоъгълник внесе и гладува заакон, който обяви лекарите за безгрешни и неприкосновени. Резултатът беше ясен още тогава.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само си спомнете бащата на кого беше адвокат, а сега се оказва, че детето му е пострадало при ПТП. Иначе да - жестока трагедия! Господ да пази. Малко повече смирение!
33
5
 
18
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Колегата или колежката по-долу с име "ноби" много точно е описал(а) ситуацията в Родината ни: Кратко и ясно : "мърлящината и некадърността взеха поредната жертва" ...
32
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наблъскали са го с приспивателни и болкоуспокояващи, да не им нарушава рахътлъка по време на дежурството, то така правят, е не очаквайте да си признаят
31
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за какво не е съгласно здравното заведение, когато бащата с очите си е видял дежурния персонал да си гледка тв , да пуши и пие кафенце, когато отчаяно е търсел помощ за умиращия си син. между впрочем масова практика е в тази болница да се пуши и пие кафе вместо да се обслужват болните нормално.
30
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След удар в главата може да се образува хематом и ако не се вземат своевременно мерки да доведе до фатален край както в случая. Дали е имала възможност болницата да се справи с проблема е друг въпрос.