ВМРО излиза на протест срещу високите цени на тока

Искат мораториум върху износа на електричество
78
ВМРО излиза на протест срещу високите цени на тока
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО организира протест в четвъртък от 17.30 ч. пред сградата на Министерство на енергетиката срещу високите цени на тока.

Това е част от националната кампания против спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост, посочват от пресцентъра на партията.

Воеводите канят всички да се присъединят към тях.

"Едва ли има домакинство, което не е изправено пред невъзможността да покрива основните си нужди поради неконтролируемата инфлация, породена от политическата нестабилност, довела и до икономическия хаос в държавата“, мотивират се те.

ВМРО вече взе решение за започване на национални протестни действия, като на 18 септември представители на Организацията блокираха за половин час кръстовището на бул. "Тодор Александров" пред ЦУМ.

ВМРО настоява за спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените, мораториум върху износа на ток от частни фирми, които са свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените, активни действия в Брюксел за предоговаряне на "Зелената сделка", която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика, са сред останалите искания на ВМРО.

От политическата сила настояват още правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: протесттокВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
8
 
! Отговори
Блокади! преди 2 години
Протест добре, но не да е само разходка. Да бъде с блокада, с барикади изградени на някое ключово кръстовище в София, например на Софийски Униветситет, на Орлов мост или на Румънското. Да се призоват столичани на безсрочно гражданско неподчинение срещу бандитското управление на Румен Радев. Само тогава може да имате успех!
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли, че заради някои антибългари , готови да предадат България за една шепа жълтици, скоро не само ток и АЕЦ няма да имаме, но и вече почти нямаме специалисти в енергетиката, подготвените кадри се пенсионираха или вече не са живи, а нови няма, започвайте да строите Белене и да обучвате кадри, ако трябва им давайте тройни заплати, но млади специалисти в енергетиката трябва да обучите!
33
0
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До РеалистПреди години някой се е увътрил и е построил АЕЦ Козлодуй,благодарение на който днес използваш сравнително достъпна електренергия.Ако днес не построим АЕЦ Белене утре няма да има достъпен ток.Успяват държавите,които мислят в перспектива,а не от днес за утре.
32
1
 
9
 
! Отговори
пАтреот преди 2 години
"Активни действия в Брюксел за предоговаряне на "Зелената сделка", която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика, са сред останалите искания на ВМРО." ... .... А тия какво направиха по въпроса? Борисов ходеше и козируваше в ЕС, а тия го крепиха. Сега искали предоговаряне, а вие КАКВО договорихте???
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ни от предатели, които работят срещу българския интерес и България и спряха тези проекти, Белене и ЮП трябва да бъдат построени на всяка цена, за да има бъдеще България и населението+фирмите+туризма+държавните уреждания+училища, университети и т.н. - да използват евтин ток и евтини стоки,услуги,транспорт и т.н. и за да не купуваме, а да продаваме ток!
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реакторите стоят завити в найлончета, а умниците умуват за цената на тока.......................Тъ-па-ци, които спряха безброй пъти ядрената енергетика в България.
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО пак организира гейпаради срещу ниските цени за тока за населението.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започвайте бързо да строите Белене, имате купените реактори, само да се направи площадката и да се сложат, защото ако не действате, България ще изпадне в адски скъпи цени на всичко - стоки, производство, транспорт, скъпа цена на отопление в цялата страна и т.н. Не дрънкайте, а действайте!
27
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВМРО беше част от управлението на държавата и те накараха да мигрират наши сънародници в чужбина,направиха пенсиите така че пенсионерите да мизерстват,накараха болните деца и родителите им да страдат. Срам за народа и Най-анти Българи.Пожелавам им лека и безболезнена смърт на партията им.
26
4
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
ВМРО ще протестира срещу себе си.Евтин ток се произвежда в АЕЦ.но ГЕРБ и коалиционния му партньор ВМРО провалиха АЕЦ Белене.Вместо да използват вече готовите и платени реактори,те ги завиха в найлон.
25
3
 
3
 
! Отговори
L. преди 2 години
Да си гледат организирането на вътрешно-македонските революции и да не лазят в енергетиката, щото само това ни остана несъборено напълно.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП и ВМРО са българо-убийци.Вижте им миналото и ще се убедите.Абсолютно изпълняващи поръчки на руската мафия и олигархия.Срам за Българина са тези две партии.Унищожители на народа
23
2
 
3
 
! Отговори
гръцки митничари преди 2 години
А защо не протестират срещу ниското съдържание на кислород във въздуха??? Ще имат по- голям шанс за подкрепа.......
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен .... "ВМРО,ГЕРБ,БСП и ДПС са анти-Българи." - Пълни глупости си написал, точно те са партиите, които не мислят само за задните си части, а и за населението и страната, особено ВМРО и БСП, само българомразец може да напише подобно нещо срещу тях!
21
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали 4 години бяха в управлението, тогава ядоха и спаха
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бомбички и маркучи с вода ще има ли? Между другото тия двуличници защо докато бяха на власт не изритаха КЕВР, а чак сега се сетиха?
19
0
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 2 години
Ама какво става с евроТейска ,демократична и неолиберална мантра "Пазара ще определя цената".Да ама ,някой или някои го редят този пазар. Много е забавно когато се гледа от страни
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изкарайте ордата ви от певци, режисьори и артисти, ама там където определят цените, не да блокирате живота на обикновените хора по улици и кръстовища.
17
2
 
11
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Каракачанов президент, ама в софийския централен. Скоро. ВМРО - в кофата, останаха ви един файтон *** привърженици. ИТН ви е...ха м..ката с машинното гласуване. Няма ги ваше платени електорати от гетата
16
2
 
9
 
! Отговори
Шопо преди 2 години
Не е зле да поработиш малко,Каракачанка!