ВМРО излиза на протест срещу високите цени на тока

Искат мораториум върху износа на електричество
78
ВМРО излиза на протест срещу високите цени на тока
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ВМРО организира протест в четвъртък от 17.30 ч. пред сградата на Министерство на енергетиката срещу високите цени на тока.

Това е част от националната кампания против спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост, посочват от пресцентъра на партията.

Воеводите канят всички да се присъединят към тях.

"Едва ли има домакинство, което не е изправено пред невъзможността да покрива основните си нужди поради неконтролируемата инфлация, породена от политическата нестабилност, довела и до икономическия хаос в държавата“, мотивират се те.

ВМРО вече взе решение за започване на национални протестни действия, като на 18 септември представители на Организацията блокираха за половин час кръстовището на бул. "Тодор Александров" пред ЦУМ.

ВМРО настоява за спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените, мораториум върху износа на ток от частни фирми, които са свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените, активни действия в Брюксел за предоговаряне на "Зелената сделка", която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика, са сред останалите искания на ВМРО.

От политическата сила настояват още правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още по темата: протесттокВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха хем гласува капаните на боко...ама вързвате ръцете на ВЕЦ-овете...евтин и зелен ток..ти ги гласува,ти ни натресе скъпият ток обслужващ боко...и ще протестираш...и аз ще доида да те заплюя в лицето...безродник...Настоявам имотите които хранят ВМРО да бъдат отнети,спрете ограбването...или сте съучастници!
54
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щастливи сме !......Юмручето, значи Директивата е такава, с тази щампа да подпечатвате тъъъпните си! Ако якият юмрук на този смел достоен мъж се стовари върхумутричката ти, ще опищиш света!
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Импотентът с тлъстия дирник пак реши да напомни за себе си! Грешка! Никой не ти вярва, Прасимире! Повдига ми се даже от снимката със знамето на престъпната организация НАТО!
52
3
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Суджука нема пари за ток и македонска наденица :)))
51
2
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
А парите от паспортите няма ли да връщат
50
7
 
3
 
! Отговори
Щастливи сме ! преди 2 години
Цените са високи, но увеличението дойде от борците за промяна под юмручето на Фигуранта на Божков и Прокопиев, ятака че не ни пречи ! Щастливи сме !
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За по малкоте дечица тук, винаги когато хората искат промяна има скок на цени, заблуждаващи протести и т.н. Мислете като гласувате !!!
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБеругите 12 години разгонват фамилията на държавата и народа , до кога !!!Тези *** от ВМРО вместо да протестират и плюят служвбното и радев да се обърнат към аверчетата за спекулациите .Целта е ясна статуквото се бори със зъби и нокти да няма промяна о кражбите да продължът. Истината е или статуквото се премахва или държавата изчезва, решавайте дами за кого гласувате !!!
47
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя 4 години незнаеше ли че частни фирми изнасят ток. Незнаеше ли че квер вдига тока когато и както си поиска. Незнае ли че ерпетата ни крадат като пладнешки айдуци. Сега ли разбра че изнасят ток и КВЕР вдига цените. Много си смешен бе Русенски Македонецо. Гласувателеи ли искаш да печелиш по този провинциален начин. Отиди у Банкя при тоя дето 4 години му подпира Яйцата и го попитай. Защо си изгуби гласувателите заради него. Той ще ти каже че балъ.ците по този начин ги опрашва на задна.
46
8
 
7
 
! Отговори
От Кирчо и Асенчо преди 2 години
Къде са почтените мошеници Кирчо и Асенчо да продължат промяната с увеличението на ток, горива и храни !
45
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрескода на протеста, задълже с потури!
44
4
 
5
 
! Отговори
Сборен пункт преди 2 години
Билла Люлин, смешници....
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МРЪСНИКА от БАНКИА знаеш ли, кой вероятно е дал идеята на катарците и кой стои зад тях? Защото само турците си хортуват с тях, дали катарци или турци стоят зад това?
42
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОтговорИнвестицията е възвръщаема от АЕЦ, искайте кредит, за друго можете да теглите кредити и да крадете даже , а за АЕЦ Белене нямате и не можете да теглите кредит ,така ли? Всяка банка ще ви отпусне, защото евтина енергия винаги ще се търси!
41
6
 
17
 
! Отговори
мак преди 2 години
шкембо популист. Секнаха кинтите и реши пак да се върне във властта.
40
2
 
5
 
! Отговори
АКО ВИЕ преди 2 години
ПИШМАНИТЕ ПУСНИТЕ ОТ ВАШИТЕОТКРАДНАТИ ЛЕВЧЕТА ЗАЕДНО СТУЛУПА И 33% ТО АЗ И МНОГО ДРУГИ ЩЕ СИ ПЛАЩАМЕ ТОКА.БЕЗ ПРОБЛЕМНО. НЕ СЕ ПЪНИТЕ. НАРОДА И НАЙ НАЙ ВАШИ ПРЕВЪРЖЕНИЦИ ВИ РАЗБРАХАЩО ЗА МУШИКИ СТЕ.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не построите АЕЦ Белене, страната ни ще изпадне в колапс, и д ио ти ли се, ненормални ли сте, че не го построите? Имате и реакторите, само площадката трябва да се построи! Виждате как всички държави си гледат собствения интерес,всяка държава намира време и начин да си защити интереса, само вие работите срещу собствените ни интереси и не строите Белене, ненормалници! Действайте, защото България ще изпадне в колапс, новите около Радев искат да затварят и Мариците и тогава ще го ядете големия
38
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
абе,оставете дрънканиците на Шкембе!..Некой от вас знае ли дали тоя сай ваксинирал?..Ако не е,значи да си седи в кокошарника..А ако сай ваксинирал,да продължи да седи там,щото на нацията й писна от тоя ***.."Манекена на Билла"..А,и да даде отчет колко процента ПОДКУП гушна от сделката с "Нероден Петко-Ф 17"../или "19" беше../
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алекс_____За съжаление не си съвсем прав. Това , че ще бъде построена нова атомна електроцентрала изобщо не означава ,че българите ще ползват по евтин ток. Пазарна икономика.
36
5
 
11
 
! Отговори
от Плевен преди 2 години
Избори идват и доста хора които бяха Агенти на ДС, като г-н Каракачанов, те искат отново и отново да влязат във властта, да са на държавни ясли! Какво правим? До кога ще търпим подобни хора?