Янев: До дни ще обявим мерки за овладяване на кризата с тока и горивата

Служебният премиер призова за дебат за енергийната система
Обновена: 22 сеп 2021 20:03 | 22 сеп 2021 18:39, Веселина Йорданова
262

До края на седмицата или най-късно в началото на следващата, ще обявим мерки за овладяване на кризата с цените на тока и горивата. Това каза служебният премиер Стефан Янев пред журналисти във Велико Търново, коментирайки кризите, пред които е изправена страната.

Той подчерта, че у нас енергопроизвеждащата система е била системно неглижирана в последните десетина и повече години. Според него е необходимо да се проведе дебат за бъдещето на цялата енергийна система, защото за да се решат въпросите, трябват и дългосрочни мерки.

Служебният премиер посочи, че мерките, които са взети по отношение на ковид кризата, са налице и са адекватни. "Ние не можем да предскажем кога и как върви развитието на този вирус, но смятам, че се справяме", посочи той.

Според него бизнесът и държавата са взаимно свързани системи. Държавата е длъжна да се грижи за бизнеса, така както бизнесът е длъжен да се грижи за държавата си. "В този смисъл нашите усилия са свързани и в тази посока - да създадем достатъчно добри условия, така че мерките за здравето и сигурността на хората, в частност по отношение на здравната система, да са адекватни и да позволяват на бизнеса да работи, съобразно тези мерки, същевременно да има развитие", каза Янев.

Според него през последните няколко месеца е факт световно възстановяване. "Нашите икономически показатели са много добри и България се развива много добре, в това отношение има постигнат баланс", смята служебният премиер.

Във Велико Търново той участва в среща с кмета Даниел Панов, който е и председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България по теми, свързани с проблемите пред българските общини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Колко време ви трябва, за да пуснете постановление за мярката 60:40?
173
0
 
3
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Да не стане като доказателствата на Рашков дето още утре ще ги покаже и така 4 месеца нищо?
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цените на стоките изхвърчаха ама явно своите хора намазват нашите хора правят пеликанияда а мерки като се нагушиме .. увеличение на депутатската заплата
171
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 14.05.21г сте на този пост и чак сега разбрахте за цените,така е на държавна хранилка -заплата и пенсия едновременно и резултатът е ясен.Как толкова бързо уредихте децата си без конкурс на такива сладки местенца!!!ВСИЧКИ СТЕ ЕДНАКВИ да му мислим ние...каква честност,морал
170
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сега къде беше,проспахте четири месеца!!!Заплата и пенсия едновременно,децата си подсигури да му мислим Ние!
169
0
 
3
 
! Отговори
Вълканов преди 2 години
Някой отвън държавата има интерес, България да повтори 1997 година Това е възможно след разрухата на икономиата след 1990 година и наличиео на прозападно настроени Българомразци всред политическите сили. Те винаги са били виновници за националните катастрофи. Прикривайки се зад патриотарски призиви, хвърлят народа във войни заради собствените им интереси, разгромът приписват на собствения им народ. И сега е същото. Кризата, която ще ни докарат, ще плати обикновенния народ.
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не може да овладеете.Това е неизбежно.Това е началото на обедняването ни и кризите които ни очакват след 30г.крадене и разграбване на държавата.
167
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тока , горивата , ами за цената на хляба? Къде отиде българското зърно? Държавата субсидира земеделието за да ни вдигнат земеделците цените на продукцията. Парадокс като всичко тук на територията.
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мерки ще има ама на пролет
165
5
 
19
 
! Отговори
Бай Тошко преди 2 години
Тия комунисти така ще се осерат, че направо се плаша какво ни чака. Не Виденова, ами Радева зима.
164
4
 
4
 
! Отговори
до 185 преди 2 години
От височината на мъничкия ти тролски стол, трудно ще видиш нещата както са. Пък и нямаш свое мнение, щото си просто обикновенно *** на дотации от мама и тате))))))))
163
4
 
19
 
! Отговори
анономен преди 2 години
На фигуранта така му пари под крачетата да не скочат хората заради по-високия ток и да застрашат избирането му, че и безплатен може да стане тока до 15.11, а след това секира и дежурния виновник ГЕРБ)))))))). Само дето ГЕРБ оставиха държавата в цветущо състояние, а тия я опоскаха. А дойдат Кокорчо и компания - жална ни майка
162
1
 
17
 
! Отговори
АЙДЕ , ЯНЕВ... преди 2 години
..ПОЧВАЙ ДА РАЗДАВАШ БЕЗПЛАТНИ СВЕЩИ И ГАЗЕНИ ЛАМПИ ЗА НАРОДА!!!!МОЖЕ ДА ВКЛЮЧИШ И ДИСКОТЕКАТА НА ТОДОР ЖИВКОВ...А , ЧАЛГАРИТЕ ШЕ ТИ ПРИПЯВАТ...."Едно Ферари с цвет , червен..." ....ЕЙ , ТАКА ЗА НАСТРОЕНИЕ!
161
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кадиевица прай пари от евтин ток, за вас балъци е сметката!!!
160
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата даде 3млрд на *** за стари бракувани Беленски реактори, с които нищо не мое са направи и затова го земетоха АЕЦа под килима...., Плати им и новия поток с нашите пари, за който вече не прибираме такса за транзит и за капак им подари още няколко милиярда за Виваком преди да му свърши мандата. Ако се чудите, що немате енергетика, питайте Първнов, Тиквата, Златев и Кадиев.... А тоя сега вместо да ги дава на прокуратурата маже отгоре, ама тия л-на трупани с години, нямат замазване
159
0
 
22
 
! Отговори
Ако преди 2 години
мислите че на генералите-управляващи им пука за ВАС,жестоко се ЛЪЖЕТЕ,те са на големи заплати,вземат тавана на пенсията,на това отгоре ги храним,возим без пари,дори и семействата им,и всичко каквото вземат и от корупционните схеми трупат в банковите сметки или в имоти.
158
0
 
22
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Нови мерки за тока. Дааа, Янев започва раздаването на свещи и газови ламби...
157
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво правихте досега, чантаджия некадърен? Ей така става като управляват червени фуражки.
156
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
така ги овладяхте че направо ми се разказа играта
155
0
 
15
 
! Отговори
Алабалов преди 2 години
Тоя бивш винтяга се взе много на сериозно - ще подгони руснаците да намалят цената на газта ли - 'айде нЕма нужа и не се хАби зелен-ски.