Активисти на ВМРО искаха да влязат в Министерството на енергетиката

Протестът им е срещу високата цена на тока
23 сеп 2021 21:25, Анисия Иванова
35
Активисти на ВМРО искаха да влязат в Министерството на енергетиката
Снимка: ВМРО

Протестиращи активисти на ВМРО се опитаха да влязат в Министерството на енергетиката. Те искаха да се срещнат със служебния министър Андрей Живков, но бяха спрени от полицията. От ВМРО протестират срещу високата цена на тока.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки увери представителите на жандармерията, че протестът не е срещу тях, а срещу политиката на безхаберие в сферата на енергетиката.Той  заяви, че Комисията за енергийно и водно регулиране трябва да бъде разпусната и че в сферата на енергетиката цари безхаберие:

„Ако искаме, ще влезем, тези двайсетина жандармерци няма да ни спрат, ще влезем, ако искаме. Но засега сме добронамерени, следващият път няма да бъде така. Това не е обичайната заявка, в която нещо казваме, защото нещо друго ще се случи. Не, не, разберете, има голяма беля. Помислете какво се случва, защото ще дойде зимата и ще има сметки за плащане, и те ще свалят всяко правителство. Който от вас да управлява, и каквото да управлява, ние ще бъдем тук, на ни интересува интереса на всеки един български гражданин и ние ще го защитим“, каза Джамбазки.

От ВМРО настояват за:

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.
2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.
3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.
4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.
5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.

Това е вторият протест, организиран от ВМРО. В събота членове и симпатизанти на Организацията затвориха за кратко кръстовището на булевардите „Мария Луиза“ и „Тодор Александров“ в знак на протест срещу драстично повишаващите се цени на електроенергията, горивата, парното и продуктите от първа необходимост.

От ВМРО обявиха, че преминават към гражданско неподчинение, а протестните им действия ще се изразяват и в блокират основни пътни артерии в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: протестенергетикаВМРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са станали наистинатумба айдуци! Жалко за България и Атака и Патриотите отидоха в канала, заради неадекватната си политика, говорене и действия!
26
1
 
6
 
! Отговори
Стефанов преди 2 години
Сега се сетиха, че КЕВР е проблем, като ги изритахме от софрата. Като крепиха кайсиите на Буда 4 години, не се сещатаха, че КЕВР е цирей.
25
4
 
4
 
! Отговори
Люта македонка преди 2 години
Цените на тока са такива и заради некадърното и крадливо управление на коалицията ГЕРБ - ВМРО. Вместо да са на подсъдимата скамейка, Джамбазки и компания организират протести срещу служебния кабинет, който няма нищо общо с бъркотията в енергетиката, които наследиха от крадливите пишман патриоти !
24
1
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
Щом са на улицата скоро предстоят избори
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените не са високи заради служебния министър, аман от популизъм, при това от най-нисък клас.
22
3
 
6
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
На те това се вика популисти.
21
4
 
10
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Къде беше ВМРО през тия 4 години, когато се забъркваше кашата? Криза с тока имаше и миналата година, ама мълчаха като пукъли!
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде сте бе сладурчета папурчета меките китки на Юмрука?Протестира се ей за такива работи,а не за компроматите на Диктатора?!
19
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетиха се...
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жамбаски да спре с гейпарадите по улиците. Комисията регулира цените, а високите цени са на свободния пазар. Да отива при свободния пазар да прави гейпаради.
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е милиционерите да набият тези олиго френи.
16
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората вече разбират какво направиха на изборите. България просто рухна под управлението на руския фигурант, слави Трифонов и мая Манолова. Спасението е само в новия водач Кирил Петков който ще даде пари на народа
15
4
 
13
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Кво реват . Ако Бокьо беше вложил парите за строеж на Белене вместо да купува фушливите Айроплани щеше да е по друго. Нали и те бяха с него.
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
прочетете за енргийната криза от 2000/1 в Калифорния , тръгнали сте по същия път .
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АлексА защо Радев още не е започнал да го строи, какво му пречи сега?
12
3
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Десетина палячовци се разхождат по софийските улици.Защо не построихте АЕЦ Белене,докато управлявахте?
11
3
 
13
 
! Отговори
Samo minavam преди 2 години
Да не са свършили парите от тескеретата, дето ги продаваха. Закъсали са я нещо.
10
3
 
12
 
! Отговори
Коко Горилата преди 2 години
Мноо им е рехав протеста.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пръскаха ли ги с вода, мятаха ли им пиратки? Или то сега джамбаза беше от другата страна. Иначе са перверзия исканията им, защото до преди няколко месеца управляваха пълен мандат и нищо не направиха. Е, освен че продахода някой и друг паспорт и се нагушиха.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕСЕТИНА АЛКОХОЛИЦИ ЗАЕДНО С 5-6 ИЗРУСЕНИ РОМКИ ОТ ЧИСТОТАТА...ЧОВЕК ДА СЕ СМЕЕ ЛИ ДА ПЛАЧЕ ЛИ?