Още четирима зам.-министри са назначени със заповед на Янев

Трима от тях са в Министерството на икономиката
Обновена: 23 сеп 2021 15:47 | 23 сеп 2021 15:47, Веселина Йорданова
13
Още четирима зам.-министри са назначени със заповед на Янев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трима заместник-министри на икономиката и заместник-министър на енергетиката са назначени със заповед на премиера Стефан Янев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Ивелина Пенева, която поема длъжността заместник-министър на икономиката, има богат опит в държавната администрация. В периода февруари 2007-октомври 2008 г. е била главен юрисконсулт в „Централно звено за финансиране и договаряне“ в Министерството на финансите, след което в продължение на 6 години е главен одитор в дирекция „Одитна дейност“ в Изпълнителната агенция „Одит на средствата от ЕС“. От март 2015 г. до март 2018 г. е главен директор на главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката.

В продължение на година след това отново работи в Изпълнителната агенция „Одит на средствата от ЕС“ като главен одитор в дирекция, а от юни 2019 г. до момента практикува като адвокат в Софийска адвокатска колегия. Притежава магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, както и диплома от международна магистърска програма „Право на Европейския съюз“.

Поста заместник-министър на икономиката заемат също Орлин Япраков и Красимир Киряков. Орлин Япраков е магистър по финанси от УНСС. Завършва докторска програма по финанси, парично обръщение и застраховка в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, гр. Свищов. Ръководител е на дружества, които се занимават с проекти в IT сектора и консултантски дейности по структуриране на сделки и посредничество по застраховане, осигуряване и финансиране. Управлявал е компании, занимаващи се с инвестиции и консултантски дейности. Работил е в банковия сектор.

Новият заместник-министър на икономиката Красимир Киряков има над 25-годишен опит при управление на международни проекти с бюджет от 100 000 евро до 380 милиона евро. Притежава задълбочени познания в областите маркетинг, бизнес планиране, финансово управление и стокови борси. В последните 4 години е директор маркетинг на компания за консултантски услуги по европейски оперативни програми и консултантски проекти в чужбина. Киряков е бил заместник-министър на образованието и науката в периода 2016-2017 г. Изпълнявал е и длъжността директор проекти в Европа и Азия в чуждестранна компания за техническо и финансово управление на консултантски проекти, партнираща си с важни международни организации.

Със заповед на премиера Стефан Янев от длъжността заместник-министър на икономиката е освободена Ирена Младенова.

Георги Самандов е назначен за заместник-министър на енергетиката. От декември 2013 г. до настоящия момент е директор „Енергийни пазари“ в компания от сектор енергетика. Преди това е работил като търговски представител и инженер-енергетик също в компании от системата. Притежава магистърска степен по електроенергетика и електрообзавеждане от Техническия университет в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво г-н Янев ЕДИНИЯ ОТ ЗАМЕСТНИЦИТЕ Георги САМАНДОВ е син на генерал Атанас Самандов,давайте докато можете всички до девето коляно и Вие ще говорите за чест и морал нямам думи
10
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-успешното правителство, пък всеки ден сменяме по 3-4 зам. министъра
9
1
 
12
 
! Отговори
Чиновник синекурник преди 2 години
Колко е сладка държавната работа - нищо не правиш с месеци, но получаваш редовно заплата, на всеки 3 месеца допълнително материално стимулиране за това, че нищо не правиш по цял ден! Редовно отпуска, по празниците си пийкаш яко пиенето, говориш по GSM, никои за нищо не ти търси отговорност! Надявам се, че така ще изкарам още 27 години до пенсия.
8
1
 
17
 
! Отговори
честито преди 2 години
искахте промени , фигуранта ви ги дава . личното му клубче трябва да му осигури втория мандат . а че цените се увеличават , че идват кризи , това няма значение за него .
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли да купите малко машини за гласуване, че старите вече изветряха. Там още 100 милиона да бутнете а?
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Раздуване на администрацията до безкрай!!!! Заплати на фигуранти и фигурантки роднини и прятели. Знаят, че няма да изкарат зимата и гледат да краднат за няколко месеца каквото има.
5
0
 
18
 
! Отговори
Кака калинка преди 2 години
Ти ми назначаваш сина и дъщерята, аз назначавам твоите.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагат фирмаджии и адвокати за министри, което е очевадни конфликти на интереси.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев, как са децата, лека ли им е държавната служба на която ги уреди, стигат ли им 10 хил заплата на месец. Янев, хайде и мен да уредиш и аз съм комунист.
2
0
 
20
 
! Отговори
Свой човек преди 2 години
Какво става с тази администрация бре? Нали щяха да я съкращават? Но зечените чорапи разбират съкращенията като назначения.
1
0
 
16
 
! Отговори
и ..? преди 2 години
А кога ще има лустрации на Изпълнителните Директори на Изпълнителните агенции ... онези които преди години са били агенти на ДС? Имена ли да даваме? В Министерството на земеделието има такива, които са от 2009 година на държавния ясли; един от тях е агент "Зорге" ..! Нима няма достойни хора в Държавата, че държим подобни сервилни хора ..? До кога това ще продължава ..? До кога ..?