Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата

"Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат"
23 сеп 2021 10:00, Нели Христова
167
Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата
Снимка: Facebook

Още от самото начало на пандемията проф. Николай Витанов дава своите прогнози за това, което ни предстои. Това обаче му донесе само заплахи и опит да му бъде навредено.

"Дойдох, за да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози - внимавайте много, преди да се захванете", заяви проф. Витанов пред NOVA. "Първите месеци ще ви чакат да се провалите. Когато не се провалите, ще започнат да хейтят срещу вас. А когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат да ви отправят заплахи, мейли и т.н. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат."

"Ноември месец миналата година бях тръгнал със семейството си на път и трябваше да излезем на магистралата. Аз имам някои навици от казармата и те са, когато човек тръгва на път с автомобил, го преглежда и когато се върне - пак го преглежда в какво състояние го оставя. Поглеждам и виждам, че не е в състоянието, в което съм го оставил - бутнато е нещо, за да може да се случи нещо, когато се движа с висока скорост по магистралата", разказа професорът и обясни, че гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост.

"Заплахите продължават", заяви Витанов. В имейлите недоброжелателите го наричат мижитурка, мръсник обвиняват го, че "всява паника в малко мислещите".

"Витанов, след няколко удара с винкел в главата, изчисленията ти ще бъдат съвсем различни", гласи една от заплахите.

"Витанов, умри куче продажно. Ти трябва да бъдеш съден, да бъдеш убит с камъни", пише друг недоброжелател в онлайн форум. В имейла си, математикът твърди, че също получава заплахи "как ще му бъдат счупени краченцата". Един от имейлите пък бил криптиран, тъй като извършителят знаел, че може да си има неприятности заради това.

"Основание няма - аз никога не съм участие във взимане на решения. Аз само правя анализи. Каквито са числата, такива. И виждате, че каквото казвам, става", заяви Витанов. "Знаете, че 25% от населението не вярват, че има пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят най-различни теории, с които да се оправдаят. От тези хора някаква част стават по-агресивни и се започват ето такива неща. Други стават по-агресивни и започват да пращат мейли.

Витанов се е зарекъл, че ще изкара още една вълна "за народа", но няма да я изкара до края и ще спре да се занимава с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко антиваксъра гушнаха босилека днес? Утре ще са повече.
111
2
 
11
 
! Отговори
Ако преди 2 години
престане да говори опиянено глупости, никой няма да му обръща внимание...
110
1
 
21
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Утрепа се да ръси глупости , че и накрая се самопровъзгласи за герой - мъченик !? Като нема кой да те похвали , нужно е сам да се хвалиш !
109
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сладур мамин. Малко ти е.
108
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За математик и човек, чиято работа почива на логиката, виждам нездрав интерес към теориите на конспирацията в този човек. Преследват го някакви хейтъри, някакви килъри даже му саботират колата.. колко по-вероятно е съсед да се бори за паркомясто и да му е завинтил винт в гумата, например? Случва се на всеки софиянец, просто повечето не ги тресе такава праноя. Не, че ми допадат лудите с винтовете, но едва ли личността на Витанов е основа за престъплението
107
0
 
7
 
! Отговори
Пустиняка преди 2 години
Шщо,бе? Мене и без пипане ми става.ми..
106
1
 
16
 
! Отговори
българин преди 2 години
Ами заслужава си го тоя козел , защото вече много започна да се отваря и да ръси негативизъм при всяко появяване !
105
4
 
0
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
И на неваксинирате спират да им миришат краката. Даже на 20000 неваксинирани спряха.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя една позната и на мен ми го пипа, но само с пипане нищо не става.
103
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 99 "Да грешка е и е голяма,защото той трябва да предсказва точно." Мне, той предсказва СЪБИТИЯ. Работи с математически модели, които дават различни резултати в зависимост от това, кои факти се реализират и винаги има вариации. Важното е какво се случва като събитие, какъв му е мащаба и т.н.. ТОВА е което има значение, две три седмици девиация на вирус, който има нужда от 10 дни за да се "развихри" е НИЩО. Неговите прогнози нямат общо с мерките. За това има други показатели.
102
0
 
11
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
На ваксинираните спират да им миришат краката след втора доза!
101
1
 
8
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
И е възможно да премахнат визите за САЩ за ваксинираните. Таксите за кандидатстване отпадат, даже дават по 100$ ако искате да заминете за САЩ, където ще Ви поставят 3-та задължитена доза за по-добър обхват. След това е възможно да бъдете поканен на специална визита в Белия дом за наградата най-послушния изпълнителен ваксиниран. Посещение на наградите Оскар и участие в реалити предаване.
100
1
 
16
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
А гарнитурата ти май е издухана вече,професоре)))Гориш масло,пушиш яката, ама май не доливаш!Ще блокираш!Хаха!
99
4
 
5
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
Сега се заговори за инфлация, обаче само за неваксинираните. Ваксинираните получават дефлация - 35%, когато влизат в магазин им правят отстъпка ако имат сертификат, разбира се същото важи за грацки транспорт, кино, нощни заведения, ресторанти, хотели дори и самолетни пътувания.
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тюх, че затвориха НС, да му гласуват 1 взвод командоси за охрана от народната любов! Или 1 рота........
97
2
 
18
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
Скоро е възможно да има безплатни ваучари за ваксинираните - ток 1000 kW/h. Безлатно топла вода 1 месец в годината. Един хляб на ден, 3 яйца, кофичка кисело мляко, и три ролки тоалетна хартия.
96
1
 
26
 
! Отговори
FDs преди 2 години
Тоя па козел, взима се за много важен.
95
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите вече определено нова опорка.-заплашвали ги и ги нападали. Изживяват се като жертви.846Те живеят сега под смъртна угроза, едва ли не. Във Варна им нападнали мобилното пунктче, сега пък заплашвали техния математически гуру. Въх, вай, брей., тюх. Лоши антиваксъри, лоши, ще се оплачем на другарката по телевията да се застъпи за нас, горките и да накаже и заклейми лошите.
94
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След предателството на тоз, както и на автора на 1 статия от The Wall street journal от оня ден, който също се оказа "българин" - ще трябва да се усетят да не правят повече такива неща! Пък ако искат да се изнасят в САЩ, там ще са по-полезни за борба за повече (безсмислено) набоцкани!
93
0
 
15
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
От днес на ваксинираните им пуснаха безплатен интернет от Musk.24/7 online без допълнително необходими устройства. Във ваксината има всичко необходимо. Телевизия, радио, интернет - всичко е включено на макс без ограничение, даже HBO гледам в момента. Малко трудно се спират гласовете вечер, неудобо е преди да заспиш да слушаш изказванията на Байдън, но се свиква.