Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата

"Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат"
23 сеп 2021 10:00, Нели Христова
167
Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата
Снимка: Facebook

Още от самото начало на пандемията проф. Николай Витанов дава своите прогнози за това, което ни предстои. Това обаче му донесе само заплахи и опит да му бъде навредено.

"Дойдох, за да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози - внимавайте много, преди да се захванете", заяви проф. Витанов пред NOVA. "Първите месеци ще ви чакат да се провалите. Когато не се провалите, ще започнат да хейтят срещу вас. А когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат да ви отправят заплахи, мейли и т.н. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат."

"Ноември месец миналата година бях тръгнал със семейството си на път и трябваше да излезем на магистралата. Аз имам някои навици от казармата и те са, когато човек тръгва на път с автомобил, го преглежда и когато се върне - пак го преглежда в какво състояние го оставя. Поглеждам и виждам, че не е в състоянието, в което съм го оставил - бутнато е нещо, за да може да се случи нещо, когато се движа с висока скорост по магистралата", разказа професорът и обясни, че гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост.

"Заплахите продължават", заяви Витанов. В имейлите недоброжелателите го наричат мижитурка, мръсник обвиняват го, че "всява паника в малко мислещите".

"Витанов, след няколко удара с винкел в главата, изчисленията ти ще бъдат съвсем различни", гласи една от заплахите.

"Витанов, умри куче продажно. Ти трябва да бъдеш съден, да бъдеш убит с камъни", пише друг недоброжелател в онлайн форум. В имейла си, математикът твърди, че също получава заплахи "как ще му бъдат счупени краченцата". Един от имейлите пък бил криптиран, тъй като извършителят знаел, че може да си има неприятности заради това.

"Основание няма - аз никога не съм участие във взимане на решения. Аз само правя анализи. Каквито са числата, такива. И виждате, че каквото казвам, става", заяви Витанов. "Знаете, че 25% от населението не вярват, че има пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят най-различни теории, с които да се оправдаят. От тези хора някаква част стават по-агресивни и се започват ето такива неща. Други стават по-агресивни и започват да пращат мейли.

Витанов се е зарекъл, че ще изкара още една вълна "за народа", но няма да я изкара до края и ще спре да се занимава с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛошоОще в първите му медийни изяви очичките му "играеха"! Това е неконтролирано и несъзнателно движение на очите и е признак - издава човека когато не вярва в думите си!
91
0
 
15
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
97: Нищо не идва даром. Ние не знаем колко е взел. И дали е взел или гони публикации.
90
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 88 "... има "разминаване с няколко седмици", а не това, че се вихри вълна (както е предсказал, и което в крайна сметка ни интересува нас)... голяма "грешка"." - Да грешка е и е голяма,защото той трябва да предсказва точно. Всеки може да ти каже - два пика.1. Края на септ. или началото на окт. (15-20 дни след началото на учебната година) и края на ян./нач. на февр. - заради масовите пътувания по празниците. Само дето по грешни прогнози като неговите се планират разпределения на мерки и пари.
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ако сам си е нацелил гумата на тротоар какво?! Как пък все някой друг му е напълнил гащите с ароматизатори?!
88
9
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 2 години
Гледах го в сутрешния блок. Ей, хора, човекът бе пред нервен срив. Опитва се да се държи, но очите му шареха наляво-надясно, тембъра на гласа му бе с половин октава нагоре. Спомена, че е вероятно да започне да носи оръжие - което си е нещо като защитно послание към евентуалните нападатели. Човекът едва контролираше паниката си. Какъвто и да е, никой не заслужава това.
87
1
 
15
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Витанов като е толкова умен да вземе да обясни на хората как ги чипират с ваксините и им източват банковите сметки. Обаче той получава пари, за да лъже, а не да казва изтената.
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 86 - Я ми покажи тия 50% в статията, щото ги няма. Там има само 25%. Но Витанов има един куп статии и интервюта в които говори за пик в началото-средата на септември. Е една седмица от средата мина - пик няма. И за следващата пик не се задава, а покачване. По-скоро в следващия месец ще е пика. Нещо голямо отклонение му показват моделите и то още от първите вълни. Което значи, че или бърка в изходните данни или бърка в модела. А на това да му викаш успех си е срамно.
85
0
 
23
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
На този му е балонирала гумата. Може да стане при всички нас. Обаче колко хора ще си помислят, че искат да ги убият. С балон на гумата. Математик.
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом не са ти пипали още жената, ще черпишскрий се бе ***, тъпо се държиш пред камеритеявно ти хлопа дъската
83
0
 
19
 
! Отговори
Галин Костов преди 2 години
"гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост."-/-/-/-/-/- Ха-ха-ха!!!
82
0
 
24
 
! Отговори
Любопитен преди 2 години
Как точно се обработва гума за да гръмне при висока скорост? И как точно това се забелязва с просто око? Мен в казармата не са ме учили на това умение.
81
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
балканския ориенталец ще бъде подвластен на Гейтс и рептилите които с " ваксината " ще му инжектират наночастици за да го контролират чрез 5G мрежата .
80
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 "За кое не се проваляш... - цитирам "Витанов: Пикът на четвъртата вълна ще е в средата на септември". Ако на това разминаване с няколко седмици му се вика успех..." Аааа, да УЖАСНО е, че има "разминаване с няколко седмици", а не това, че се вихри вълна (както е предсказал, и което в крайна сметка ни интересува нас) и че вълната е потенциално по-лоша от предната. Това е най-важното: че не е в "средата на спетември" а в "началото на октомври". Наистина, голяма "грешка".
79
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яяя, неграмотната *** пак се мъчи статия да напише .
78
7
 
2
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
До Анонимен 77Витанов не казва товаа, ама нали трябва да му сложим глупости в устата, че да го громим. Я чети всичко - 25% не верва и има още 50%, които са според зависи, това точна казва Витанов. И какво се чудеш, че 50% не щат да се ваксинират. Според това, което казва Витанов може да стигнат и до 75%. Затова на Витанов му казват Мориарти, а ти си ананимник
77
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До славянин "Ама понеже имаме ''законопослушна'' прокуратура, затова и тя спи и не си върши работата, за която и плащаме да я върши с нашите данъци!" Каква "прокуратура", бе? Нали твърдиш, че можеш да покажеш и докажеш действията на Витанов? Вземаш си адвокат и отиваш да го съдиш, че ти нарушава правата. Защо лъжеш безогледно? Вече забрави и човечност и морал и започна да си търсиш оправдания и да раздаваш присъди!
76
2
 
11
 
! Отговори
до 79 от славянин преди 2 години
Я, още един ''математик'', който изчислява колко са нерегистрираните заразени, събира ги с регистрираните такива и докарва бройката до тази, която пророкува ''башматематика'' витанов!
75
1
 
10
 
! Отговори
Проф. Витанова преди 2 години
То като не му пипат друго пак късмет е изкарал!
74
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутафчийски се отказа, не заради заплахите, а защото явно няма политически амбиции като Ангелов и Балтов. Мутафчийски доказа, че първо е истински лекар и чак тогава генерал. Имам чувството, че като един лекар не можа да издържи на политическата заигравка благодарение на вируса..... Намесиха ви да ни помогнете, но се оказа, че е грешка.....Много противоречия и малко ако имаш време и изкараш предишни изказвания и дни след това различни от същия специалист, как да му вярваш?
73
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
професоре ,ще бъдеш съден за държавна измяна .И наистина си пази краченцата.