Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата

"Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат"
23 сеп 2021 10:00, Нели Христова
167
Заплахи към проф. Витанов, пипали му и колата
Снимка: Facebook

Още от самото начало на пандемията проф. Николай Витанов дава своите прогнози за това, което ни предстои. Това обаче му донесе само заплахи и опит да му бъде навредено.

"Дойдох, за да кажа на младите си колеги, които ще правят анализи и прогнози - внимавайте много, преди да се захванете", заяви проф. Витанов пред NOVA. "Първите месеци ще ви чакат да се провалите. Когато не се провалите, ще започнат да хейтят срещу вас. А когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще започнат да ви отправят заплахи, мейли и т.н. Когато видят, че продължавате да не се проваляте, ще ви посегнат."

"Ноември месец миналата година бях тръгнал със семейството си на път и трябваше да излезем на магистралата. Аз имам някои навици от казармата и те са, когато човек тръгва на път с автомобил, го преглежда и когато се върне - пак го преглежда в какво състояние го оставя. Поглеждам и виждам, че не е в състоянието, в което съм го оставил - бутнато е нещо, за да може да се случи нещо, когато се движа с висока скорост по магистралата", разказа професорът и обясни, че гумата е била обработена, така че да изгърми при по-висока скорост.

"Заплахите продължават", заяви Витанов. В имейлите недоброжелателите го наричат мижитурка, мръсник обвиняват го, че "всява паника в малко мислещите".

"Витанов, след няколко удара с винкел в главата, изчисленията ти ще бъдат съвсем различни", гласи една от заплахите.

"Витанов, умри куче продажно. Ти трябва да бъдеш съден, да бъдеш убит с камъни", пише друг недоброжелател в онлайн форум. В имейла си, математикът твърди, че също получава заплахи "как ще му бъдат счупени краченцата". Един от имейлите пък бил криптиран, тъй като извършителят знаел, че може да си има неприятности заради това.

"Основание няма - аз никога не съм участие във взимане на решения. Аз само правя анализи. Каквито са числата, такива. И виждате, че каквото казвам, става", заяви Витанов. "Знаете, че 25% от населението не вярват, че има пандемия, не искат да се ваксинират и си търсят най-различни теории, с които да се оправдаят. От тези хора някаква част стават по-агресивни и се започват ето такива неща. Други стават по-агресивни и започват да пращат мейли.

Витанов се е зарекъл, че ще изкара още една вълна "за народа", но няма да я изкара до края и ще спре да се занимава с това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпо че го заплашват така, но е прав, че по-добре да спре да се занимава с това. Не е работа на математиците. Има твърде много фактори, които са въпросителна (преболедували, скрита заболеваемост, варианти на вируса и т.н.) което прави всякакви изчисления безсмислени. Всеки математик си мисли, че му излизали прогнозите, но не е така ако провериш. Витанов казваше, че края на август ще има по 3000 заразени на ден, но не беше така.
51
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека, да мисли преди да адвокатства за фарма-мафията!!
50
2
 
18
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Не се вълнувайте, на този алкоджан никой не му се връзваше и ще го сменят. Само дежурния ваксър (клизмaтa) не може да разбере постановката. Толкова си могат (след инжекцията) :))
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 40 от славянин "Не съм говорил за човечност в коментарите ми!" Говорил си, говорил си. Даже даваше пример как са те взели на стоп и други дивотии. Значи и лъжеш. Я кажи, за какво е излъгал Витанов? Че ще има нова сълна и ще стане положението пак омазано ли? Сега какво имаме?
48
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виж ся ко шти каам пруфесуре: Оди си решаай задачити дет не са ршаани 200 г.. Ни мъ занимаай с глупости!
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А такааа, мамин златен гербераст
46
4
 
26
 
! Отговори
абе преди 2 години
Кой му плаща на това нещастно същество да плеска глупости?
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До математик То става, не че "ще стане", но откъде акъл да вденеш?
44
2
 
5
 
! Отговори
до 40 от славянин преди 2 години
Не съм говорил за човечност в коментарите ми! А и не виждам никаква човечност в това някой да те лъже и манипулира постоянно, ти ако виждаш, със сигурност си мазохист!
43
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно тоя тЪпънаР твърдеше през месец март 2020 година,че ако се наложат тотални мерки след два- три месеца ще сме забравили за Ковид-проблема,по спомен тогава наложиха тотални мерки и какво стана бре пишман "професоре"??????????
42
1
 
18
 
! Отговори
Sava Tomv преди 2 години
Точно видял как му били манипулирали гумата. Абе , ние от марс ли падаме. ти си на две водки със ставането и не знаеш в кой ъгъл си се ударил първо.До края на месеца да сте се омели от ефира! Ясно е, че няма да ти плащат повече.Махай се, еничарин мръсен, да си вземеш и останалата пасмина с теб!
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина това ли е казал "Аз никога не съм участие"Пълна безсмислица участие е съществително участвал е глагол може да се каже Ази никога не СЪМ взимал участие. и тн.Много е прст
40
2
 
18
 
! Отговори
математик преди 2 години
Тоя пишман професор съвсем изтрещя...Прогнозира неща, които са ясни по принцип, мъчи се да бъде оригинален и да ни внуши колко сме ***, щото не знаем за "базовото репродуктивно число". Постоянната ехидна усмивка дразни много, а заканите му "ся ще видите кво ша стане" са жалки и нелепи
39
12
 
6
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Както може и да се очаква - 45 години комунизъм, 30 години чалга "демокрация" - 80% "лош мат'рял". *** мразят интелигентните, ама до там ги мразят че ги избива на агресия. Те друго и не знаят де. Ниска черна завист и злоба. И това не е ново : великият гений Архимед е бил убит от обикновен войник.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 "Бесней от злоба, ваксър." Май такива като теб беснеете от злоба. Затова и заплашвате.
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 36 Бесней от злоба, ваксър.
36
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 39 "Нима си въобразява, че само той може да заплашва хората? Виж ти, на него му позволено, а другите не могат да отвърнат подобаващо." Теб лично с какво те е заплашвал?
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 17 от славянин И си търсиш оправдания за агресията. Ти нали беше му открил цаката: твърдеше, че нищо от това не те засяга. Какво стана с "човечността", за която така громеше "западняците"? Къде ти е "човечността" към Витанов? Аааа, ти си мислиш, че не те помним ли?
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нима си въобразява, че само той може да заплашва хората? Виж ти, на него му позволено, а другите не могат да отвърнат подобаващо.
33
2
 
12
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Аз не видях заплахи към г-н професора. Някой просто прави анализи и прогнози за неговото бъдеще, подобно на неговите изчисления. Чиста математика.