Туризмът настоява за безплатни антигенни тестове и компенсации

Обявеният за 28 септември национален протест няма да бъде отменен
24 сеп 2021 11:33, Ния Христова
17
Вчера в Министерския съвет се проведе среща на представители на туристическия бранш и министъра на туризма Стела Балтова. От бранша настояват за пари за ваксинации и тестове и са категорични, че националният протест на туризма не се отменя.
 
"На срещата в Министерския съвет ясно беше определено, че в рамките на 10 дни бизнесът и правителството ще очертаят как туристическият бранш ще функционира в условията на пандемията. Трябва да се определят и конкретните финансови компенсации. Всяко едно ограничение на бизнеса трябва да бъде подпомагано с финансови средства от държавата", заяви изпълнителният директор на Българското конгресно бюро Теодора Жилкова в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Едно от исканията е било да се предоставят безплатни антигенни тестове, за да може конгресният туризъм да работи на 100%.
 
"Ясно е, че масовата ваксинация е един от ключовите фактори, за да можем да функционираме. В последната заповед на здравния министър е записано, че ако участниците имат ваксинационен сертификат, отрицателен PCR тест или бърз антигенен тест, събитието може да се проведе при пълен капацитет, а не при ограничение от 30%. Затова помолихме държавата да предостави безплатни бързи антигенни тестове, за да имаме период на адаптация", подчерта Жилкова.
 
От бранша настояват за въвеждането на практики, в които има специален финансов ресурс за подпомагане на събитийната индустрия, за привличане и организиране на нови бъдещи конференции. 
 
Обявеният за 28 септември национален протест няма да бъде отменен.
 
"Ние срещи сме правили, опитваме се да сме в постоянен диалог, но не се стига до решения. Преди месец имахме среща с министъра на икономиката, на която всеки от нас подчерта по два проблема в конкретното туристическо направление и дадохме по две решения. Няма комуникация, за нас е важно да можем днес или утре да работим. За да запазим персонала и да имаме предвидимост", добави Теодора Жилкова. 
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никъде по света никоя страна не плаща тестове за туристи влизащи в страната.Ресурсите са насачени към тестване на живеещите в държавата.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо много нагли станаха тия от туристическия бизнес - хотелиерчета, кръчмарчета, дискотечки. Tuквyн ли Ви нахъсва да плашите с протести?
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви компенсации бе? Нали сами признахте, че от години не сте имали толкова силен сезон като този? И българи и чужденци са били повече тази година.
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 11 октомври в Германия премахват безплатните тестове .
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се закрива .Прекаляват.Койтомиска на ресторант има пари и за тестове
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се захващат със земеделие и строителство.Закривайте ги тези нахални типове
9
0
 
8
 
! Отговори
Ямболия преди 2 години
В този сектор на икономиката работят алчни за пари хора. При тази пандемия,секторът ,,ръси,, заразата здраво. Важни са земеделието и индустрията. Можем без тези.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закривайте тези от туризма
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да закриват ресторантите.Да се преориентират.Какви са тези глупости.Да купат учебници на децата в гимназиите,защо ще плащам аз за *** да ходи на ресторант и да пие до през нощите.Като има пари за ресторант ще има и за тест
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо да се ваксинират всички в туризма и след това да искат каквото и да е.ЗащотО аз да плащам на безотговорните хора.Бърз тест за да може *** да ходи на ресторант.Хайде спрете се.Който иска ресторант да си плаща сам.Колко деца,пенсионери се нуждаят от пари и не само.Стига с това нахалство.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На конгресния туризъм да им дадат безплатни вибратори за да намалят разходите за секс услуги :))) Кви пари да даваме за конгресен туризъм ? Я гледай кви пари прай Юли Тонкин от конгресния си туризъм ???
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез от туризма са най-големата мафия в БГ, сега настоявали да им плати държавата пари за ваксинация, ще кажеш че им пука затова.....хахахаха :)))
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В таз абсурдна държава защо скара-бирата,кебапчийниците и чалгарниците на Алито и подобните му мутри се водят Туризъм?
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безплатни? Как безплатни! Лобито яко е направило това невъзможно! Вие представятели си, ако някой предложи на държават, да рпави тестове за по левче, дето толкова излизат реално, осбено као правиш десетки хиляди на месец, а? Как ще си купят ГЕРБ-аджии, комунисти и депесета нови мередеси?
1
1
 
3
 
! Отговори
Ибpе курорте ! преди 2 години
Ваучер, бустердоза, бойкoвизъм => смело тръгвам на туризъм.