Какъв ще е отговорът на ГЕРБ на "хвърлената ръкавица" от Радев?

Политолог: Липсват кандидати за президент от основни партии, не е сериозно
74
Какъв ще е отговорът на ГЕРБ на "хвърлената ръкавица" от Радев?
Снимка: БГНЕС, архив

Липсата на кандидати за президент от основните политически партии издава несериозно отношение към президентската институция и не е добро послание към избирателите. Това заяви политологът доц. Борис Попиванов пред БНР.

Още по темата
По думите му няма предизвестени победители преди изборите за държавен глава и е трудно да се прогнозира, защото не знаем кои ще са участниците.

Според доц. Попиванов от ГЕРБ ще излязат с алтернативна провокация на "хвърлената ръкавица" от Румен Радев към Бойко Борисов с предложение да се включи в надпреварата за президент.

"Президентската интрига може да захлупи интригата на парламентарните избори, която е не по-малко важна", коментира политологът и обясни: "Винаги е по-интересно да се говори за персони, отколкото за политики и програми".

Той определи такъв превес на интригата за президентските избори като грешка, защото ситуацията предполага сериозен разговор между политическите сили за решение на поне три големи проблема на обществото - Covid вълната и слабата ваксинация, цените на тока и инфлацията, която изяжда доходите на българите в навечерието на зимния сезон.

"Това са все проблеми, които не могат да бъдат решени от служебно правителство, а от управление, което предварително да каже как си представя решението на проблемите, така че да има по-малко изненади в следизборната конфигурация", посочи той.

Доц. Борис Попиванов коментира начина, по който ГЕРБ и ДПС влизат в кампанията за парламентарните избори.

"Влизат със самочувствие. ГЕРБ са окрилени от шанса да претендират отново за властта. ДПС изостави своята линия против ГЕРБ и се върна към подкрепа. Те отново изглеждат като блок, който би могъл да послужи за основа на бъдещо управление, което би могло да мобилизира техните опоненти. Появата на "Продължаваме промяната" е израз на несъгласието в обществото с връщането на ГЕРБ във властта".

Според него, ако тази формация не се беше появила, победата на ГЕРБ изглеждаше много по-вероятна, отколкото сега.

Прогнозата на политолога е за фрагментиран 47-и парламент, в който ще бъде още по-трудно съставянето на правителство, но партиите ще са наясно, че нямат право отново да поставят на изпитание интереса на избирателите и ще намерят формула да съставят кабинет, който ще има ограничен хоризонт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
8
 
18
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Ще му се на говорителя на Черепа, президентската интрига да е по-важна от Парламентарните! Истината е , че идва Радевата зима, и Борисов изобщо не се натиска да управлява! Радев да си изсърба докрай помията, която е надробил! Лошото е ,че българите трябва да научат ,колко кух и смрадлив е зеленият чорап, и ще го научат по трудният начин! За Борисов в момента е най-важно, да е първа политическа сила, пък Фелдфебелът нека се надува като пу'як!
19
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да има отговор. Не е Радев лицето което може да каже какво да прави ГЕРБ. Предпочитам да гласувам даже за Луна, но никога за тоя предател.
18
17
 
15
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Борисов ще наднича от зайчарника в Банкя, като мишка в трици.
17
21
 
12
 
! Отговори
СССР преди 2 години
В България още не се е родил човека, който ше се изправи срещу генерал Радев на избори.. Все пак той беше избран от над 2 милиона Българи!! Прецедент в цялата 1334 годишна история на България!
16
18
 
13
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
Борисофф го е страх !!!!!
15
2
 
2
 
! Отговори
младен преди 2 години
До дедиНа изборите ще видим кой какво мисли по въпроса ;)
14
4
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Луна президент :)))
13
10
 
3
 
! Отговори
Искаме Цецка преди 2 години
Цецка - кандидат за президент. Накъде без майка на нацията
12
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да,слагате минуси Радев ще има над милион гласа )
11
12
 
29
 
! Отговори
реалист преди 2 години
До 6. Глу.пак, когато радеф направи 12 години реална власт в управление, тогава ела да даваш мнение. Борисов много добре осъзнава, че е омръзнал на хората и е редно да се оттегли. Това е правилната постъпка на истински разумен политик.
10
2
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Какъв може да е. Отсвирване. Няма какво да му обръщат внимание. Убий *** с мълчание :)
9
30
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев мачкай гербаджийските крадци
8
6
 
32
 
! Отговори
akudд преди 2 години
къде е ръкавицата????? от 10 години ком*нистите си дрънкат, че ББ щял да се кандидатира за президент, минимум 100 пъти им бе казано, че няма да се кандидатира. нали така ако бъде избран ще получи доживотна защита от закона. но когато си имаш само диверсията и манипулиране и вменяване на колективно мнение се казваш БСП
7
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ няма да излъчат собствен кандидат за президент. Те ще подкрепят кандидатурата на Луна...Всички Гербави да гласуват за Луна!!
6
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нищо не ставате всички!!! Един кораб не можете да издърпате!!! Голям срам!!! За смях на целия свят станахте!!!
5
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината не обида...Борисов има притеснения защо че се изложи много ама много ,така че не се нервирайте много гербечета )
4
22
 
22
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Кауня бил хвърлил не ръкавица,а миризлива фатмашка партенка.
3
28
 
21
 
! Отговори
вижда се преди 2 години
Боко показа ,4е е една мъни4ка ,мъни4ка миш4ица !
2
22
 
28
 
! Отговори
Петолъчка преди 2 години
Чорапа да каже колко пари лапна от заплати за тези 5 години? Сметката е много проста 15 000 лв. на месец. 60 месеца x 15 000 лв. = 900 000 лв. Аре да вземеш да се разкараш с Фиона, че сте много нагли кво ще кажете!
1
18
 
35
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Пак ще кажа. До изборите Рундю така ще се омаже, че с камъни ще го гонят. И Чашков няма да му помогне. В следващият парламент Боко и Доган ще им покажат как се прави на рундювците :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))