Кубрат Пулев още чака за политиката, българинът не бил дорасъл

Наказанието за депутат по дънки - бой с камшици на голо
165
Кубрат Пулев още чака за политиката, българинът не бил дорасъл
Снимка: БГНЕС

През юни боксьорът Кубрат Пулев даде заявка за ново поприще - в партия "Велика България". Към момента обаче това остава само план за бъдещето.

„Трябва да видя, че българинът е дорасъл за хора като мен и брат ми. Истински хора, които със сърце и душа искат да променят нещо. Нещото, което ме отказа, беше спортът. Защото се чувствам много силен. И моето сърце има нужда от такива битки. Всичко беше готово. Всички хора. И аз отказах. Казах: „Не, не искам да бързам. Не може човек да носи две дини под една мишница”, сподели боксьорът пред Нова телевизия.

От политиците в момента Пулев вижда хаос, липса на отговорност и на професионализъм.

„Страх, притеснение, несигурност, но това води след себе си безотговорност. Виждате какво става в Народното събрание, там са популистки изказвания денонощно. И дори едните обвиняват другите в популизъм, а то самото е популистко. Представяте ли си? Крадецът вика дръжте крадеца. Шизофрения ли е, не мога да го разбера. Не мога да повярвам, че толкова им е интелектът. Видяхте и Слави Трифонов, аз не мога да повярвам, че хората до такава степен му се доверих. Дори малка светлинка да има, като името Слави Трифонов, те веднага се хващат за него. Като удавник за сламка, милите. Аз им го казах, ама трябва повече да ме слушат”, съветва Кубрат Пулев.

А безотговорността води след себе си и неуважение към народа, казва още боксьорът.

„За дънките, как се казваше…Филип – Филип Станев. Мислех, че това е колаж, това не е истина. Ние не си позволяваме в УНСС да дойдем по този начин. Вчера си говорихме с мои приятели, ако са мои депутати, за назидание на другите ги вадим пред Народното събрание и 50 камшика на голо. Не може, това е институция, това е неуважение и към институцията и към българския народ. Излиза, че те не знаят как да се облекат, не могат да се облекат”, смята той.

Пулев коментира и новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме Промяната”.

„Завършили „Харвард”, няма лошо. Ние сме завършили УНСС, ама да видим „Харвард” ли ще е, Софийският университет ли ще е, как ще станат нещата? За съжаление много трудно може да се получи, при така стеклите се обстоятелства”, смята боксьорът.

Според него България има нужда от силен политик, а българският народ обича такива политици.

„Именно заради това дълго време се бяха хванали за Бойко Борисов. Аз самият бях един от хората, които са му симпатизирали, аз бях един от хората, които са гласували за него. Той се умори и спря да се развива. Кубрат Пулев може да допринесе, аз съм човек, който обича истински държавата си и народа си. Със сигурност ще се появят много нови политически проекти, но и много пишман политически проекти”, каза още той.
Докато е спортист, Кубрат казва, че няма да бъде политик. Защото не иска да води битки на два ринга. Въпреки това предложенията за политическа кариера не спират.

„Тези дни, и преди половин година, и преди 3 години, и преди 5 години. Постоянно. Няма как да вляза в даден проект и на мен някой да ми казва: „Ами, ние тука трябва да клекнем, защото отгоре някой друг така е казал”. Всички са ме канили навсякъде, предлагали са ми да бъда министър, какво ли не. За себе си аз съм постигнал много. Наистина много. Доволен човек съм, щастлив човек съм от себе си. И знам, че мога да дам още много, за да постигна още много”, споделя Пулев.

Той стана студент в УНСС, а на първия си учебен ден като студент, Кубрат Пулев беше посрещнат официално.
Така от днес той отново учи, но не в спортна специалност, а „Политика и бизнес”.

„Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Когато някой дойде и каже: „Аз знам всичко” – това е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети, да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината”, смята Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
3
 
! Отговори
Спасов преди 2 години
Пулев яде бой от Джошуа. Сега иска да яде бой и като политик. На туловище е голям ама има мозък колкото едно грахче.
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да чака, надявам се аз да не го дочакам че аман от некадърници в политиката, тоя даже не е интересен като Луна.
144
2
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Кобра, щом една азиатка те направи за смях къде си тръгнал бе батка. Стой си на ринга да те бухат в главата и мноу мноу не са обаждай
143
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пулев,Мулев,абе вие май не разбирате в каква игра ни вкарват.Прочетете "Тоталитаризмът" на Хана Арент съвсем сериозно и преценете приликите.Радев ни води към едно друго бъдеще,преживяно в миналото,към еднолична диктатура и тоталитарно управление.Работи по учебника на болшевиките.В момента тече процес за който се смята многопартиен предвид инициативния комитет,а реално е разцепване на партии и последващо ликвидиране.А тези които сега го обслужват,впоследствие ще бъдат разкарани.Ограмотете се
142
2
 
2
 
! Отговори
Луна преди 2 години
Президент! Пулев - премиер!
141
2
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Какво представлява Пулев интелектуално се видя от случая Джени Суши.То проблемът не е че е направил нещо кой знае какво,а че се хвана най-баламски на номера и му бе измъкната солидна сума.Как може да управлява човек,който може да бъде измамен толкова лесно???
140
0
 
14
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Тоя па..... с толко удари в главата ептен се изкелиферчи. Луна президент, Кобра министър предстедател. Давайте да затваряме държавата, че вече всичко що има пулс и хвърля сянка иска да управлява. Тука е на принципа - кой иска промяна - ВСИЧКИ. Кой иска да се промени - НИКОЙ!!!!
139
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кобра, внимавай, ще се извиняваш... Ицата и той викаше,ч е България нищо не му е дала, ама се усети.
138
0
 
10
 
! Отговори
Търпелив преди 2 години
и на този народа му е кривхаххахааанеблагодарник
137
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** се е взел много на сериозно, ,,Българският народ не бил дорасъл за него" казва Пульо.Истината е точно обратно .Много още бой трябва да отнесеш докато главата ти отрезвее и проумее ,че си с манталитет на див селянин,тип Бай ***!
136
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя дискотечен тип и целувач на репортерки какви ги дрънка?!? Чула жабата, че подковават коня и тя сложила крак...
135
0
 
17
 
! Отговори
baysando преди 2 години
Кубрат е много добър бизнесмен. Изигра си много правилно картите в профи бокса. Да, биха го позорно и в двата мача от които получи най големите хонорари, но целта оправдава средствата. Жалко, че заблуди целия български народ, че има шанс за титла. А беше на много светлинни години от това и двата пъти - това говори за лоша самооценка. Просташкото поведение след мачовете няма да коментирам. Все си мисля, че в политиката трябват хора с реална оценка какво могат
134
0
 
10
 
! Отговори
Кобровиц преди 2 години
Ако с бой по главата се наливаше и акъл, то в училище всеки час щеше да има по 15 минути шамари!
133
1
 
7
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 2 години
Българския народ не е готов за политика,защото го нокаутираха през 1990год. И единственото което той вижда е!? - Геноцид
132
0
 
14
 
! Отговори
тТт преди 2 години
"Копи-пейст" не става от Виталий Кличко, Кубрате! За тази работа се изисква и поне МАЛКО акъл!
131
0
 
0
 
! Отговори
Бай Кольо преди 2 години
До Представям си гомухахах хааххаах ахахаха
130
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опулев е клоуна на супертежка категория. Още ме е срам като си спомня как бягаше от Джошуа на мача и какво пpocтaшко държание имаше след мачовете с Джошуа и Кличко. Най-доброто определение за него е дадено от Кличко - "По-голям пpocтaк от Пулев не съм срещал в живота си".
129
1
 
16
 
! Отговори
Томичукалата преди 2 години
Ако си политик колкото си и ''боксьор'' по добре да настане анархия . Конричка ти ставаш за шофер на некой псевдо бизнесмен и нищо повече.
128
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам дораснали ли сме ,но доживяхме Луна да се кандидатира за президент ,още колко трябва да растем?
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз викам да дораснем малко повече, пък да вземем Джошуа да ни управлява.