Кубрат Пулев още чака за политиката, българинът не бил дорасъл

Наказанието за депутат по дънки - бой с камшици на голо
165
Кубрат Пулев още чака за политиката, българинът не бил дорасъл
Снимка: БГНЕС

През юни боксьорът Кубрат Пулев даде заявка за ново поприще - в партия "Велика България". Към момента обаче това остава само план за бъдещето.

„Трябва да видя, че българинът е дорасъл за хора като мен и брат ми. Истински хора, които със сърце и душа искат да променят нещо. Нещото, което ме отказа, беше спортът. Защото се чувствам много силен. И моето сърце има нужда от такива битки. Всичко беше готово. Всички хора. И аз отказах. Казах: „Не, не искам да бързам. Не може човек да носи две дини под една мишница”, сподели боксьорът пред Нова телевизия.

От политиците в момента Пулев вижда хаос, липса на отговорност и на професионализъм.

„Страх, притеснение, несигурност, но това води след себе си безотговорност. Виждате какво става в Народното събрание, там са популистки изказвания денонощно. И дори едните обвиняват другите в популизъм, а то самото е популистко. Представяте ли си? Крадецът вика дръжте крадеца. Шизофрения ли е, не мога да го разбера. Не мога да повярвам, че толкова им е интелектът. Видяхте и Слави Трифонов, аз не мога да повярвам, че хората до такава степен му се доверих. Дори малка светлинка да има, като името Слави Трифонов, те веднага се хващат за него. Като удавник за сламка, милите. Аз им го казах, ама трябва повече да ме слушат”, съветва Кубрат Пулев.

А безотговорността води след себе си и неуважение към народа, казва още боксьорът.

„За дънките, как се казваше…Филип – Филип Станев. Мислех, че това е колаж, това не е истина. Ние не си позволяваме в УНСС да дойдем по този начин. Вчера си говорихме с мои приятели, ако са мои депутати, за назидание на другите ги вадим пред Народното събрание и 50 камшика на голо. Не може, това е институция, това е неуважение и към институцията и към българския народ. Излиза, че те не знаят как да се облекат, не могат да се облекат”, смята той.

Пулев коментира и новият политически проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме Промяната”.

„Завършили „Харвард”, няма лошо. Ние сме завършили УНСС, ама да видим „Харвард” ли ще е, Софийският университет ли ще е, как ще станат нещата? За съжаление много трудно може да се получи, при така стеклите се обстоятелства”, смята боксьорът.

Според него България има нужда от силен политик, а българският народ обича такива политици.

„Именно заради това дълго време се бяха хванали за Бойко Борисов. Аз самият бях един от хората, които са му симпатизирали, аз бях един от хората, които са гласували за него. Той се умори и спря да се развива. Кубрат Пулев може да допринесе, аз съм човек, който обича истински държавата си и народа си. Със сигурност ще се появят много нови политически проекти, но и много пишман политически проекти”, каза още той.
Докато е спортист, Кубрат казва, че няма да бъде политик. Защото не иска да води битки на два ринга. Въпреки това предложенията за политическа кариера не спират.

„Тези дни, и преди половин година, и преди 3 години, и преди 5 години. Постоянно. Няма как да вляза в даден проект и на мен някой да ми казва: „Ами, ние тука трябва да клекнем, защото отгоре някой друг така е казал”. Всички са ме канили навсякъде, предлагали са ми да бъда министър, какво ли не. За себе си аз съм постигнал много. Наистина много. Доволен човек съм, щастлив човек съм от себе си. И знам, че мога да дам още много, за да постигна още много”, споделя Пулев.

Той стана студент в УНСС, а на първия си учебен ден като студент, Кубрат Пулев беше посрещнат официално.
Така от днес той отново учи, но не в спортна специалност, а „Политика и бизнес”.

„Човек трябва постоянно да се усъвършенства. Когато някой дойде и каже: „Аз знам всичко” – това е най-големият глупак. Не е нужно българите да се комплексират, че като си пратил децата да учат в чужбина, си нещо… направо гений. Няма такова нещо. Имаме уникални университети, да си учат тук, да си бъдат при родителите, това е истината”, смята Пулев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах цялото интервю с Кубрат Пулев. Просто ще замълча...Не желая да обиждам никого, а няма как да се случи, ако трябва да изразя мнението си за подобни кандидати, велики в своята област, но извън нея......Срамувах се заради него докато го слушах!!!!
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това са последствията от мача с Джошуа...оня яко бие явно....
124
0
 
23
 
! Отговори
dada преди 2 години
тоя толкова са го удряли по главата, че пак не знае какво говори
123
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кобра то няма държава брачед.какво обичаш явно само ти си знаеш то е в твоита глава.трябваше да обичаш андрея.
122
8
 
2
 
! Отговори
Мурджана Шундева преди 2 години
Цялия народ сме със Слави и Радев. Промяната е тук.
121
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КУБРАТ ПУЛЕВ Е ПО-УМЕН, ПО-ЧЕСТЕН, ПО-ОБРАЗОВАН ОТ РУМЕН РАДЕВ И ЗА РАЗЛИКА ОТ РАДЕВ Е БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТ, А РАДЕВ Е РУСКИ ИМПЕРИАЛИСТ.
120
3
 
14
 
! Отговори
Ами да преди 2 години
То образованието в УНСС е на нивото на Пулев
119
5
 
6
 
! Отговори
СМЯХ БЕЗ ГАЩИ преди 2 години
Слави, Луна, Румен Радев и Йотова - все чалгари умници искат да управляват тази фалирана от БСП държава.
118
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ Е ДОРАСЪЛ ДА ХОДИ НА СЕЛО, ГУБИ ИЗБОРИТЕ КАТАСТРОФАЛНО!
117
1
 
11
 
! Отговори
Смях без гащи преди 2 години
Кубрат,Луна,Слави,Волен и т.н.Все умници искат да управляват тази фалирала държава xD
116
1
 
10
 
! Отговори
Гост преди 2 години
До Анонимен119Много време ще мине докато се изучи..а първите 7 години не могат да се върнат за съжаление, защото липсват тук!!!
115
5
 
4
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Кубрат Пулев със сигурност е човек с достойнство, макар че съм чувал доста истории какъв е *** и какви ги е вършил по дискотеките.. както и да е. Политиката трябва да се прави от интелигентни и възпитани хора, не става само с юнашко сърце. Трябва и доста книги да си изчел.
114
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Харесвам хора, който си знаят лимита на възможностите. Този ми е симпатичен. А и ми харесва, че не спира да работи върху себе си. Не само в спорта. Вижда, че му се открива политическа възможност и предпочита да се обучи първо и после да се пуска на пързалката. Това наистина ме впечатли. Браво.
113
1
 
21
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
''Не сме били дорасли'' леле мале ! Дано не дораснем за такива махленски бирници като тебе и брат ти !!!
112
0
 
6
 
! Отговори
sas преди 2 години
такива като него сме го надраснали отдавна
111
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да са пробва. За боксьор не става ама в политиката може да направи нещо . Тъй кат гледам другите си трябват нови хора в политиката.
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След шоуто на Слави, шоуто на Кирил Петков, защо не и Пулев. Поне е по-малко вероятно да си бие камшика за Канада след като овършее Бг.
109
4
 
9
 
! Отговори
Доган преди 2 години
Пулевите да се обадят на Кличко и Джошуа, преди да се изказват за българите. Тези двамата толкова са дорасли, че Кубрат го биха като мече в дувар и двамата. Така е с протежетата на Бойко Борисов и другите чалгаджийки !
108
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф боже, сега решил и студент да става на 40+ години... Колкото и "дорасва" българския народ , си мисля, че за празноглава мутра вече няма да гласува. Един и беше достатъчен
107
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна ще вземе повече гласове от теб кобре!