Бозуков подкрепи искането за 9% ДДС в земеделието

Според него такава промяна ще окаже пряка подкрепа на производителите
18

Още по темата
Земеделският министър Христо Бозуков подкрепи искането ставката на ДДС за стоките и услугите в сектора да бъде намалена на 9%.

При откриването на международни изложения от хранително-вкусовата промишленост в Интер Експо Център-София днес той подчерта, че такава промяна ще окаже пряка подкрепа както на производителите, така и на потребителите, особено в условията на пандемията, в която се намираме.

Проф. Бозуков отбеляза, че един от основните приоритети в работата на Министерството на земеделието, храните и горите е развитието на потенциала на сектора и обезпечаването на продоволствената сигурност на страната.

"Надявам се, че тазгодишните международни изложения ще бъдат основата за много бъдещи успешни бизнес партньорства", каза още земеделският министър. Той посочи, че изложенията Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд&Дринк поставят София на картата на международните форуми в хранително-вкусовата промишленост.

В тазгодишното издание на форумите участват общо 264 изложителя от България, Италия, Румъния, САЩ, Гърция  и др. Посетителите ще имат възможността до 2 октомври 2021 г., включително, да опитат от качествените храни, напитки и продукти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
Г-н Бозуков,правилно подкрепяте,но няма никакъв ефект,нали в туризма беше намалено ддс,цените за летовниците останаха същите,само се напълниха гушите на собствениците на хотели,и туристически фирми,сега след намаляването на ддс за земеделието,цените на хляба и останалите производни в земеделието,ще скочат двойно.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да разбира се намалете данъците на милионерите земеделци и продължавайте да им давате парите на европейците за да мамят и да ви дават рушвети, това е запазена марка на великите българи рушветчии и връзкари
12
2
 
0
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Радев си отива тия обещават до всякакви щуротии. Ще вземат парите на бедните да дадат на пре богатите земеделци.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 13 Този "служебен лакомник" както го нарече Гербере,действа според наследството и правата и законите,спрямо земеделието,оставено му от ГЕРБ! И той се придържа към завареното положение и "наследство"! Ок?-:)))
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този служебен лакомник не знае, че на държавата (без значение коя партия!) й трябват пари! ДДС- то се плаща от крайните потребители, а не от селскостопанските производители и търговци!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хранително-вкусовата промишленост трябва да е държавна собственост. Абсурд е при прозиводството на храни да се търси угода, печалба, лошо качество за високи приходи, спекула и т.н. в условията на пазарна икономика. Айде, за да не ме погне хелектората на *** България - поне на основните продукти като хляб, вода, основни видове зеленчуци и плодове, зърнени храни и т.н....
8
0
 
5
 
! Отговори
Потребител преди 2 години
Идеята е добра. От доста време пътувам и сравнявам цените. Струва ми се че в България е прекалено скъпа, особено спрямо жизнения стандарт.
7
0
 
8
 
! Отговори
Перничанин преди 2 години
ахахахаха намалете го, но не очаквайте цените да се променят. Само някой да разясни как в Европа цените са същите или по-евтини при петорни заплати на работниците?
6
4
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ЧЕРВЕНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СЕ ПОДМАЗВАТ НА ХОРАТА, НО БСП НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ, ЩЕ ЗАГУБИ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости. Никъде по света намаляването на данъци не е допринесло за добро. Това намаление е начин някой да плаща по-малко на държавата, а после да иска повече от нея. Е как да стане?
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А истината-всичко умре и цял свят го чака адска инфлация, глад и мор. Тоя коронавирус ще ни излезе през носа и даже ще си замечтаем да го изкараме, щото следва....
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За "потребителите"!!! Нинова колко си време си правеше популиски PR като атакуваше Борисов да свали ставките на ДДС за определени сектори, за да се намалят цените? Е, намали ги! И....същите цени! Ами някои не са чели Маркс и Енгелс, а само ползват авторитета им. Цените са пазарни!!!!! Не са административни като при соца!!!!
2
0
 
10
 
! Отговори
Станислав преди 2 години
Стига с това ДДС на 9% и накрая за потребителите по-ниски цени няма.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много скоро сичкио бизнес, че клекне и ще видите коронавирус през крив макарон.