Пътуваме до Великобритания вече само с международен паспорт

"Това, което носи имиграционен статут, е дигитална апликация", каза Нишан Джингозян
29 сеп 2021 09:00, Ния Христова
54
 
От 1 октомври всички, които пътуват до Великобритания, ще се нуждаят от международен паспорт. Изключение ще бъде правено само за българите, които трайно живеят на Острова и имат статут на уседналост.
 
"От 1 октомври 2021 година всички граждани на ЕС, включително и българските граждани, които пътуват към Великобритания, няма да бъдат допускани на територията на Обединеното кралство, ако не притежават валиден международен паспорт. Има няколко категории, към които ако спадате, ще може да посещавате Великобритания с лична карта", каза експертът по социална интеграция Нишан Джингозян в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Това важи за българските граждани, които имат статут на уседналост за граждани на ЕС след Brexit. 
 
"Това, което носи имиграционен статут, е дигитална апликация. Няма да получите някакъв вид виза, писмо или печат в паспорта, с който да се докаже новия имиграционен статут", уточни още Джингозян.
 
Той допълни, че всеки трябва да знае как да направи дигиталната апликация. Той поясни, че в системата се генерира код, който трябва да се изпрати по имейл до институцията, която изисква доказателство за имиграционния статут.
 
"Опасенията са, че авиокомпаниите ще се ориентират трудно, когато не могат да изискват от своите клиенти техния имиграционен статут. Това ще предизвика сътресение в първите месеци", добави експертът по социална интеграция.
 
"Тези българи, които не са кандидатствали по схемата за уседналост, няма да имат достъп до услуги във Великобритания. Училищата получиха ясни инструкции да изискват от родителите доказателства за техния статут. На тези, които не са кандидатствали, децата им няма да може да учат във Великобритания", подчерта той.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
6
 
! Отговори
Шарлито Ебббдо преди 2 години
Манчо попитал съседа си *** . Ей, Ганче, ти нали няма да ходиш тази година до Францията да им береш марулите? А *** се провикнал из зад плета . - Ааа не . Не ходих до Францията да им бера марулите миналата година . Тази година няма да ходя до Великата Британия да им бера ягодите и да им карам камионите .... разбийш ли .
26
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пътуваме до Великата Бриятания! Не щеме! )))
25
6
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Тия са фалиралци. Немат тунджа.
24
2
 
7
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Не пътуваме до Великобритания.
23
10
 
7
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Радев е педател ! Той ...заедно с Тодор Живков и Путин съсипаха България .....айде и Ким Чен Ун ! Те са врага ! Трябва да служим вярно на Джо Деменцията , Меркел Пиянката и Борис Прическата ! Трябва името на България да бъде сменено в чест на тия ! Щжна България Северна ала бала ......Трябва да бъдем поробени от тия велики хора за да живеем добре ! Деменцията Ке ни оправи !
22
3
 
0
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Нишане, а дигиталната апликация има ли сертификат за демократичност? Нали знаеш, че ние сме демократи и много обичаме демокрацията?
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Великобритания е призовала за спешна помощ заради недостига на храна. Бразилският президент Жаир Болсонаро заяви, че британският премиер Борис Джонсън го е помолил да сключат "спешно" споразумение за доставка на храна, която е в недостиг във Великобритания, съобщава Ройтерс. Високите цени на газта принудиха много местни производители да затворят оранжериите.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цените на хранителните продукти ще растат!
19
3
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Кавото повикало, такова се обадило.
18
6
 
2
 
! Отговори
F-16 Block-70V преди 2 години
В Русия успешно завършиха изпитанията на противоракетния зенитен комплекс С-500 и започна приемането му на въоръжение в армията на Руската федерация.
17
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ ЩЕ ЗАГУБИ ИЗБОРИТЕ КАТАСТРОФАЛНО!
16
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази есен ще изгоним евразийския предател Радев!
15
4
 
3
 
! Отговори
ХХХ преди 2 години
Е.....сега по трудно ще оставяме родината си и семействата да робуваме за повече пари на острова ......Буцииииии ходили да видиш ла*няната тръба ? Над 10 години грабежи Буци .....сега и насъска хаоса в държавата хората да си кажат "Еееее видяхте ли ...без Бойо Тиквата стана хаос ....тък никой не мисли че той го предизвиква да се върне на бял кон :) Стари мастийски игри :)
14
3
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Ако съм ваксочиипиранографениран няма ли да ме пуснат и да ми раздават помощи?
13
5
 
6
 
! Отговори
Граф Генади Панчев преди 2 години
*** няма 5 лева в скъсания джоб да си вземе една ракийка от кръчмата вие за паспорт го питате .... ама това е в реалния живот . Иначе в ИнтернетА е пръв плейбой и богаташ. Има огромна компания ... кара Майбах... обиколил е 30+ страни ... ходи само по шорти и джапанки до Малдивите .... Аз пък съм женен за графиня и сега ви чета коментарите докато си пия сутрешния 20 годишен " Чивас Регал". Вееервам ви ... така както и вие ми вервате . Требе да си верваме, нали ... Едни и същи глупости си пишем.
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДИКТАТУРАТА НА ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ.
11
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който е против Британия е против България!
10
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РУМЕН РАДЕВ - ДЕМАГОГЪТ СЪС ЗЕЛЕНИ ЧОРАПИ
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ЕС няма ли реципрочно да им иска и на тях паспорти? Нямам паспорт от 20 г. и не мисля да си вадя заради островитяните.
8
5
 
4
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Обиколил съм в Европа всичко, освен ОК, Норвегия, Швеция, Исландия и Финландия, Прибалтийците, Беларус и Украйна. Не виждам смисъл в посещаването на Северните държави. Ако Севера беше толкова велик Джон Сноу немаше да пътува зимно време на юг. Е има и любители на северният климат, успех им с ваденето на паспорти. От както обиколих 30+ държави ми омръзна да пътувам щото навсякъде ми е еднакво. Втора година движа без лична карта, паспорт ще си вадя, дрън-дрън.