Пътуваме до Великобритания вече само с международен паспорт

"Това, което носи имиграционен статут, е дигитална апликация", каза Нишан Джингозян
29 сеп 2021 09:00, Ния Христова
54
 
От 1 октомври всички, които пътуват до Великобритания, ще се нуждаят от международен паспорт. Изключение ще бъде правено само за българите, които трайно живеят на Острова и имат статут на уседналост.
 
"От 1 октомври 2021 година всички граждани на ЕС, включително и българските граждани, които пътуват към Великобритания, няма да бъдат допускани на територията на Обединеното кралство, ако не притежават валиден международен паспорт. Има няколко категории, към които ако спадате, ще може да посещавате Великобритания с лична карта", каза експертът по социална интеграция Нишан Джингозян в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Това важи за българските граждани, които имат статут на уседналост за граждани на ЕС след Brexit. 
 
"Това, което носи имиграционен статут, е дигитална апликация. Няма да получите някакъв вид виза, писмо или печат в паспорта, с който да се докаже новия имиграционен статут", уточни още Джингозян.
 
Той допълни, че всеки трябва да знае как да направи дигиталната апликация. Той поясни, че в системата се генерира код, който трябва да се изпрати по имейл до институцията, която изисква доказателство за имиграционния статут.
 
"Опасенията са, че авиокомпаниите ще се ориентират трудно, когато не могат да изискват от своите клиенти техния имиграционен статут. Това ще предизвика сътресение в първите месеци", добави експертът по социална интеграция.
 
"Тези българи, които не са кандидатствали по схемата за уседналост, няма да имат достъп до услуги във Великобритания. Училищата получиха ясни инструкции да изискват от родителите доказателства за техния статут. На тези, които не са кандидатствали, децата им няма да може да учат във Великобритания", подчерта той.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Че то тава е така от миналата Нова Година. Абе вие освен глупости, нещо истинско и актуално няма ли да напишете. Егати и тъпия сайт дето сте
6
2
 
9
 
! Отговори
бай Ганьо 2 преди 2 години
Е,сега голем келепир ще е ако може да закараш до там 30 тона бензин или 40 тона лукакнка!Ама как да стане мама му стара?
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всеки има паспорт така че не е проблем, въобще даже.
4
3
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ами британците как пътуват до България :)))
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В някои страни, не е препоръчително да се пътува в момента, Афганистан, Сирия, Украйна, Ирак, Иран и Великобритания.
2
4
 
3
 
! Отговори
селянин преди 2 години
с влак или аероплан не може ли
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега ще трябва сър Джон да стане от дивана и да ходи да върти геврека.