Състоянието на "Тракия" - критично, за затваряне според изискванията

Липсата на поддръжка я превръща в смъртоносна, казва Богдан Милчев
30 сеп 2021 09:20, Елка Василева
57
Състоянието на "Тракия" - критично, за затваряне според изискванията
Снимка: архив, БГНЕС

Магистрала „Тракия“ е в критично състояние и по всички изисквания за сигурност трябва да бъде затворена за движение. Това заяви Богдан Милчев от Института за пътна безопасност пред БНР. Той даде пример с отсечката Ихтиман - Пловдив, където на повече от 50 места мантинелата е счупена и невъзстановена.

„Липсата на поддръжка я превръща в смъртоносна“, коментира експертът.

На АМ „Тракия“ за 4 месеца са станали повече от 1000 пътно-транспортни произшествия, голяма част от тях са спрели в мантинелите, но те не са възстановени, изтъкна Богдан Милчев.

Още по темата

По думите му някои мантинели „стоят като копие срещу автомобилите“, това е документирано и предстои да бъде представено от Института по пътна безопасност.

В държавните институции в момента не управляват експерти, а управляват интереси, каза още Богдан Милчев.

Институтът за пътна безопасност ще направи проверка в Айтос след сигнали на граждани, че тежкотоварният трафик в града не се отклонява адекватно след предприетите от държавата мерки.

След намесата на правителството в Айтос е настанал транспортен хаос, градът е парализиран, твърди Богдан Милчев.

„Начинът, при който в паниката решиха да решават проблема – на принципа няма камион – няма проблем, създаде много настроения и противопоставяне в самия град,“ каза експертът.

Почти всички малки населени места с транзитно преминаване на товарен превоз имат подобен проблем, припомни Милчев.

АПИ в момента е абсолютно обезглавена структура, смята той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
dsdasdas преди 2 години
А къде беше тоя ***, когИ 6-7 години карахме с 90 между Чирпан и Стара Загора?
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я изкарайте обещанията на Бойко колко пари ще се събират от ТОЛ-а и колко пътища ще строим с тях. Дайте после колко се събират и ще видите защо сме зле с пътищата. И малкото събрани пари се раздадоха на ГЕРБавите фирми за калпаво строителство, а по накои аванси сигурно няма и да видим нищо построено, ще изчезнат.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България тотално изостава по строеж и поддържане на пътища, каквито са в западните страни на ЕС......Магистралите се строят некачествено поради краденето на 2/3 от парите от мафиотските ни уоравници.И след 100 гидини няма да се оправим...... А тива унизително положение днес в което сме ни го докара Бойко Борисов и престъпниците герб.....
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коалиция ГЕРБ-ДПС прави саботажи. Те са криминална ОПГ.
43
1
 
4
 
! Отговори
ЗАТВАРЯЙ МАГИСТРАЛИ преди 2 години
...щом не плащат на работниците!СТИГА ГАВРИ С НАРОДА....НА ОБЩ БУНТ!!!!..
42
5
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
*** по цял ден кисне на опорката "ГЕРБ-ДПС", а на зацапания *** на Фигуранта Радев виси спирането на всички стратегически обекти в България! Да окрадеш парите за Хемус с Което и Кокорчо ,че да си купиш изборите, това е перверзия която Българите ще усетят, през Радевата зима!
41
10
 
17
 
! Отговори
ГОРДОСТТА НА ГЕРБ... преди 2 години
ДЕЛО НА БОЙКО.!
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затворете я! Веднага! Това ще спаси живота на поне 15-16 българи до края на годината!
39
7
 
18
 
! Отговори
1 преди 2 години
Г-н Милчев ,недей така ,герб-комунисти,начело с вожда си,строяха най-евтините магистрали в ЕС,само с една разлика,като основа на строителството,слагаха сгурия от "Мариците"и излизаше по-евтино "качествено"полагането на сгурия,бе доказано от независима европейска лаборатория,но тука не признаха резултатите,така че не само поддържането,а и строителството и беше менте.
38
7
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Според троловете боко тиквата е най големия строител на магистрали
37
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 35Но получихме просташки език, поведение и стайлинг в Парламента и около него. Абсолютна некадърност и престъпна небрежност. Самоубит офицер закопан без аутопсия! Забит в морето пилот със скъп самолет! Цъкаща торова бомба на брега на морето! Хаос в Айтос! Рекорди по заболеваемост и смъртност! Умиращи хора без медицинска помощ! Засилване на войната по пътищата! Спиране и на мерките на ГЕРБ. За нови дума няма. Радев ако го оставим още малко, Орешарски и Виденов ще ни се видят слънце!
36
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който см си го направи и гласува за комунисти после страда, това е исторически доазано и Радев не е изключение.
35
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои от троловете явно не прочетоха "последните четири месеца". Да ги светна, че виадуктите по отсечката София -Траянови врата бяха пред сриване преди 2 години!!! Колко км мантинели се смениха само миналата година докато някакви блокираха центъра на София. Като се отвореха дупки веднага ги запълваха. Някои участъци от 40-50 години не пипани бяха реконстрирани изцяло. Сега спрени кражбите, икономически ръст, увеличена събираемост и пари....НЯМАААА! Нещо, троловете, а?
34
15
 
18
 
! Отговори
Радев разпад преди 2 години
Отговорността за състоянието на пътищата е на скужебното правителство, подкрепяно от новите партии. Вижда се, че когато Бирисов го няма държавата се разпафа.Онзи кораб на Яйлата и него ли не можете да го извадите саради ГЕРБ
33
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев не се интересува от безопасността по пътищата, него го интересуват новите му политически проекти, т е да остане още 5 години на власт!
32
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Бойко обикаляше с джипката по магистралата и провеждаше поредният монолог, в който възхваляваше единствено и само себе си.....Имаше по някой слушател с него. Дали ще е лекар, решил да става политик или някой друг подобен и клатеше одобрително глава за направенето.....Спомнях си за приказката:"Новите дрехи на царя"....Никой не смееше да каже, че направеното е пълен фарс, замазване на очите и милиарди потекли в някой джоб. Надявах се някой да се провикне, че ЦАРЯТ е ГОЛ! Тишината продължава
31
6
 
9
 
! Отговори
САКЪН преди 2 години
НЕ ТАКА. ГОРДОСТТА НА БИБИТКОНЕ ТОЯ ЩЕ СЕ СРИНЕ. ОТНЕМАТЕМУ НАЙ МИЛОТО.
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички мечтаем да живеем в уредените държави. там където политиците ходят на работа с метрото или колело. С една дума работят в полза на избирателите си, а не за своята партия и за себе си. Но плашещото при нас е, че някои виждат много направено през последните доста години, защо не виждат какво не е направено и накъде вървим? Ние потъваме. Фалшиви ковид сертификати, фалшиви шофьорски книжки, фалшиви дипломи и най-страшното фалшиви политици. Това не е демокрация-катастрофа е!
29
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на Тиквата прехвалените магистрали ,хората на Марс да построят ще излезе по -евтино.Ей голям крадец тази тиква ,няма насищане!
28
15
 
31
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Oще един от видимите резултати от 12 годишното управление на ГЕРБ ,разрухата е посевместна