Представят съвременно изкуство в дните на на японската култура

Изложбата е в Регионалния исторически музей на София
1 окт 2021 12:18, Анисия Иванова
2
Представят съвременно изкуство в дните на на японската култура
Снимка: Bulgaria ON AIR

Изложбата "Скрити послания в съвременното японско изкуство" започна в Регионалния исторически музей на София. Експозицията е наредена в "Триъгълната кула" и е част от 32-рото издание на Дните на японската култура в България.

"Две са идеите на дните на японската култура в България. Първата е разпространение на японската култура и самата Япония. Втората идея е насърчаване на приятелските отношения между двете страни. С тези цели ние стартирахме дните на японската култура още през 1990 г.", каза аташето по културните въпроси в посолството на Япония Тае Хигаки в ефира на "България сутрин".

Тази година, освен в София, събития има и в Пловдив, Варна и Бургас.

"Нашите култура, езици и обичаи се различават много и е нормално хората да имат интерес", каза още г-жа Хигаки пред камeрата на Bulgaria ON AIR.

Тазгодишната изложба е фокусирана върху представянето на съвременно японско изкуство. Показани са творби на автори, които имат силна връзка с България. В програмата на дните на японската култура у нас са включени редица разнообразни събития.


2
Още от Страната
Отвличания, побои: Кримка тормози хората в Световрачене
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Много ви се "радвам" на материалите... Включени били "редица разнообразни събития"... Ами че кажете какви, бре! Нали информирате! Пък напишете до кога е събитието... Аматьори!
1
0
 
6
 
! Отговори
Елементарен преди 3 седмици
Много харесвам японската култура, най-харесвам произведения на изкуството на Тойота, Мазда и Нисан.